Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari 36
Raspunsuri - Pagina 6
Carmen.cita spune:
[quote]Originally posted by Irina71
???? CUM ASA ? Pai eu credeam ca din cauza ca am FSH-ul putin marit - adica 11,38, cand limitele sunt intre 2-10 - ovarele mele nu produc foliculi ! Cel putin, nu foliculi suficient de mari ....
Pai "fara sa sara din matca" nu inseamna ca nu trebuie sa fie marit ?
Cine stie sa raspunda, please ?
Irina. 
http://www2.fertilityfriend.com/ticker/b6ac8/ttc.png
Irina, foarte important in ce zi a cm ai facut analiza FSH-ului. Daca ai facut-o in ziua 2 sau 3, intr-adevar valoarea indica o rezerva ovariana pe sfarsite... dar daca ai facut-o mai tarziu, atunci nu are relevanta si nu are rost sa intri in panica!
"FSH-ul creste in in permanenta in cursul primelor 14 zile ale cm si determina o dezvoltare progresiva a unora din foliculii ovarieni. Stimularea foliculilor de catre FSH are drept urmare productia de estrogeni, cel mai important fiind estradiolul. Prin urmare si nivelurile estradiolului in sange cresc progresiv in primele 14 zile. Intre estradiol si FSH exista o relatie de feed-back negativ (cresterea estradiolului determina scaderea FSH-ului si invers)."
Asa ca, Iepurila, dr. ti-a raspuns la intrebare, faptul ca estradiolul era mic in ziua 2 nu arata nici un fel de problema atat timp cat si FSH-ul este mic. Cresterea masiva de estrogen are loc inainte de ovulatie. Deci daca ai fi avut un estradiol sub limita in ziua 13 (la un cm de 28 zile) atunci ar fi fost intr-adevar o problema.
De ce se analizeaza acesti hormoni (FSH si estradiol) impreuna? Pt. ca in ziua 2-3 a cm un FSH marit concomitent cu un estradiol mic indica rezerva ovariana pe sfrasite si apropierea de menopauza.
iepurila spune:
Neata fetelor,
Intai de toate dau strigarea la tinut pumni Mishulinei.
Andicu, daca as fi in locul tau nu as mai avea stare sa astept. Dar tu stii cel mai bine ce ai de facut. Oricum noi te asteptam cu alea doua liniute.
Carmen multumesc si eu pentru explicatia data referitoare la cei doi hormoni. Adevarul e ca eram in ceata cu iesirea din matca. Am despartit in propozitii, silabe, dar tot n-am reusit sa aflu ce inseamna.
Si se pare ca este un capitol la care stau si eu bine- mai sunt rezerve.
Va pup pe toate si va doresc o zi buna.
PS: Mi-e tare dor de Ale de adelamariasi de Laurici. Unde sunteti fetite dulci?
Eu, iepurica
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.
Irina71 spune:
Carmen, multumesc de raspuns. Sper ca nu m-ai confundat cu iepurica (Irina din Iasi). Eu am citat-o pt. ca nu inteleg un lucru : de ce se spune ca stimularea mareste FSH-ul, cand el e deja marit ?
Da, eu am facut FSH si Estradiol in ziua a 3-a. FSH e 11,38 (limita superioara 10), iar Estradiolul e 36 (limita inferioara 30).
Deci cred ca e clar ca voi avea nevoie de stimulare ....
Andicuuuuu !!! Hai, hai !! Ca se apropie week-endul si ti-am zis ca am sperante mari de la tine 
Pupici la everybody.
Irina. 
RO ANA spune:
Fetelor ajutor, ca nu mai inteleg nimic.Azi ziua 16, doctorita imi spune ca am ovulat, dar temperatura azi dimineata 36.5.Temperatura nu creste imediat dupa ovulatie?
Irina71 spune:
Ana, pai ieri cat a fost temperatura ? Daca a fost cu 0.2 grade mai mica decat azi sau cu mai mult (adica daca a fost 36.3 sau 36.2), inseamna ca ai ovulat. Tu cum o iei, oral sau vaginal ?
Ca cea orala e de obicei mai mica decat cea vaginala. Adica nu trebuie sa te astepti sa atinga 37. Si nici daca o iei vaginal nu trebuie sa atinga 37 imediat dupa ovultie .... ci dupa vreo 3-4 zile!
Catalina spune:
Dragele mele,
V-am parasit pentru o vreme. Am avut niste necazuri si chiar nu m-am mai putut concentra asupra eforturilor mele de a ramane insarcinata (desi am continuat tratamentele pe care le faceam cu metformin, ova-mit si acum menogon).
Luna asta, cu menstruatia venita la 1 iunie am luat ova-mit din ziua 2 in ziua 6 si am facut 5 fiole de menogon din ziua 5 si azi dimineata la echo iata rezultatul (va scriu ce mi-a scris doctora ca de zis a zis asa repede ca nu am inteles pe loc):
Endometru 6 mm
O.D. chist 17/15 mm
O.S. chist 17/13 mm
O.S. chist 27/23 mm
Astea toate se intampla in ziua 9.
Doctora zice ca alea de 17 sunt foliculi. Eu puteam sa ma uit mult si bine in ecograf, Catalina, nu am experienta ta sa ii vad.
Maine merg din nou la echo si zice ca ea crede ca imi face pregnyl si apoi sambata sau duminica inseminare. Ceea ce nu ii placea din cate am inteles era endometrul pe care ar vrea "sa il mai ridice". Dar totusi mi-a zis sa imi iau teste de ovulatie incepand de azi si sa am contact azi si atat. Pana la inseminare sa nu mai am.
Mi-am luat un test de ovulatie azi dupa ce am plecat de la doctor, stiti cumva daca e un moment mai bun al zilei in care sa il fac?
Din pacate, temperatura nu mi-am mai luat-o. De cand a venit menstruatia am dormit foarte putin si agitat si nu mi-a mai stat capul la temp. Nu dati cu pietre, va rog mult, stiu ca nu ar trebui sa ma indeparteze nimic de la eforturile de a avea copii dar chiar am o perioada foarte nasoala.
Mi-a zis ca inseminarea vrea sa o faca la Dr. Moisa. Stie cineva de ea? Cica e 3 mil inseminarea si ei sa ii mai dau un milion mai ales daca o cheama in weekend.
Astept ceva reactii de la voi.
Va pup,
Catalina
iepurila spune:
Draga Catalina, ma bucur ca ai revenit. Sper sa-ti fi rezolvat, sau sa-ti rezolvi problemele cat mai repede.
Din cate stiu eu testele de ovulatie se fac dupa amiaza si o conditie este sa nu bei lichide cam cu trei ore inainte.
Referitor la inseminare nu stiu ce raspunsuri sa-ti dau, dar iti tin pumnii si iti doresc tot binele din lume.
Eu, iepurica
RO ANA spune:
Draga Irina, temperatura o iau vaginal si este 36.5 de la sfarsitul menstruatiei.Dar daca tu imi spui ca nu creste imediat,probabil asa se explica ca inca nu mi-a crescut.Multam' fain de raspuns . Pupici
andicu spune:
Buna dimineata fetelor!Multumesc pentru sustinere,daca va fi de bine, voua v-o datorez!!

Numai ca lasati-ma pana maine, ca deja azi e tarziu ca sa fac test, s-a dus urina de dimineata. Plus ca sunt intr-un hal de stress si nervi, de aseara,ca am niste probleme nasoale la servici. Nu imi este in pericol nici functia, jobul nici atat, dar cum sa-i zic, bunul renume si orgoliul. Maine am o conferinta telefonica cu cei care, din clienti, au devenit niste nemernici ( ca nu ne vroiau si li s-a impus), cu sustinatorii nostri si cu ai lor; e ca la meci !
,dupa ce ca ne-au mancat sufletul,cand am mai vazut si cum ne-au descris
!
Scuze ca m-am lungit off-topic dar sunt suparata rau!!
Mishu,hai da Doamne sa se elibereze trompita ta de tot! sper ca vii sa ne spui ca e ok si ai liber la
!
Irinuca, nu dispera cu stimularea, ca de obicei am vazut ca are efect! v-am mai zis, vara-mea cu stimulare a ramas dupa 1 luna.
Cata,imi pare rau ca n-ai scapt de faza cu
!multa sanatate si ai grija de tine!

la toate fetele frumoase!
http://www2.fertilityfriend.com/ticker/b5d14/ttc.png
iepurila spune:
Dragele mele
Am scris si la subiectul "oligospermie" despre asta dar simt nevoia sa vorbesc cu voi, ca imi sunteti tare apropiate si am gasit intotdeauna intelegere si sustinere. Poate aveti o idee si de data asta. Chiar sio palma pentru trezirea la realitatea dura mi-ar fi de folos.
Stau de ieri si ma gandesc ca omul prost. Sa va spun la ce: Am citit pe aici pe undeva ca in China dusurile fierbinti facute de barbati sunt considerate mijloc de contraceptie. Si m-a strafulgerat. Sotul meu cu 5 min inainte de recoltarea spermei pt spermograma tocmai iesise din dus. Nu este adeptul dusurilor fierbinti, dar nici cu apa de vara nu il facuse.
In concluzie credeti ca m-am tampit de tot daca ma gandesc ca a fost o greseala, ca a fost un factor in rezultatul dezastruos al spermogramei, sau ma agat disperata de o mica speranta?
Oare in ce masura putea sa afecteze acest dus? Ma tot gandesc la o repetare a spermogramei. La ce interval de timp se poate face?
Va pupic si poate imi dati o palma dupa ceafa sa ma trezesc.
Eu, iepurica