copil nerecunoscut de tata...

copil nerecunoscut de tata... | Autor: liliac1

Link direct la acest mesaj

Nici nu stiu cum este mai bine sa fie denumit acest subiect dar problema este urmatoarea:
am o verisoara care are 17 ani si este insarcinata in luna a 7-a. Tatal copilului a afirmat ca el nu va recunoaste copilul decat in momentul in care va fi sigur ca este al lui, in urma unui test de paternitate.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. unde (si cine) trebuie sa se adreseze pentru efectuarea acestui test?
2. Ce costuri implica aceasta operatiune??

Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Se rezolva prin medicina legala. Plateste cine solicita recunoasterea paternitatii. Ulterior daca rezultatul este de asa maniera incat confirma paternitatea recuperarea costurilor privind aceasta procedura precum si stabilirea obligatiilor privind intretinerea copilului minor(pensie alimentara) se face prin procedura standard (tribunal).

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Apropos ca era sa uit. Mama copilului nu trebuie sa dovedeasca paternitatea. Este suficient sa declare la nastere cine este tatal copilului nascut (declaratia este verbala), este intrebata si ea raspunde. Numele si prenumele tatalui. Daca tatal declarat de mama nu este de acord cu declaratia acesteia, el (tatal prezumtiv) are dreptul sa conteste, sa solicite si sa plateasca procedura de stabilire a pateritatii prin medician legala. In cazul in care se confirma ca nu este tatal poate sa actioneze civil pentru recupeararea costurilor avute. Daca insa se stabileste ca este tatal copilului nascut, mama mai mult ca sigur ca va initia procedura de stabilire a drepturilor de intretinere pt copilul minor.
Deci este un pic invers. Problema este la tatal copilului nu la mama acestuia. Legea este de partea mamei prioritar.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Marius, nu stiu daca e asa simplu cum zici tu ca mama copilui face o declaratie verbala si este crezuta pe cuvant, avand in vedere situatia ei, nu este casatorita cu tatal copilului.
Legea il prezuma ca fiind tatal copilului pe sotul femeii care naste.
Asa ca declaratia ei verbala nu stiu daca are valoare, trebuie recunoasterea expresa a celui in cauza.

Liliacule, eu gandesc si mai pervers, daca ea stie sigur ca el e tatal copilului, sa-i faca urgent plangere penala tatalului nerecunoscator pentru intretinere de relatii sexuale cu o minora, seductie si promisiuni de casatorie, ea are 17 ani am inteles deci e minora, si atunci el poate o ia de nevasta sa scape de jail si ii va recunoaste si copilul, sau ii va plati pensie alimentara ......

Loma

Smerenia este regina virtutilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Uitasem ceva f. imp.

daca el nu recunoste copilul si nici nu doreste sa-si faca testele de paternitate, ea il poate obliga prin instanta, poate deschide proces dar numai in termen de un 1 de la nasterea copilului.

Loma

Smerenia este regina virtutilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Va multumesc mult pentru ajutor!
Probabil ca vom lua in calcul sfatul Lomei mai ales ca noua inca nu ne trecuse prin cap ca de fapt el a comis o frauda.

Liliana& Andra-Maria

poze Andra Ghiberdica

Mergi la inceput