Ganglioni inghinali

Ganglioni inghinali | Autor: mcm

Link direct la acest mesaj

De doua saptamani ma dor ganglionii inghinali fara sa fie inflamati. Nu e o durere puternica dar ma ingrijoreaya. Analiza de urina e ok, analizele de sange la fel, nu am reusit sa fac analizele ginecologice dar nu simt nimic in nergeula. Pana cand o sa ajung la un medic priceput si apoi sa ma plimb de la unul la altul ma intreb de la ce ar putea apare aceste dureri?

Cristina, Christian si bebe Alexia Maria Uimirea (D.N. 02.10.2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Ganglionii inghinali sint statii mari pe calea traseelor limfatice ce vin de la membrele inferioare. La adult de obicei ganglionii inghinali sint mai mariti nu neaparat din cauza vreunei infectii locale, ci si doar datorita unor lovituri la picioare. Daca insa te si dor, este totusi posibil sa fie vorba de o infectie locala.

Simina & Andrei (Deiutzu)

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Multumesc Simina pentru promptitudinea raspunsului. Initial, imediat dupa nastere, unul din ganglioni s-a umflat dar a revenit la forma initiala in cateva zile asa ca nu mi-am mai facut griji. Dar se pare ca ceva nu e in regula, totusi. Poate sa fie o infectie vaginala asimptomatica, zic eu....

Mergi la inceput

Revin cu completari. Am facut analizele. Este o infectie vaginala cu streptococ de tip B si o candida. Din pacate nu pot face tratament decat dupa ce termin alaptarea adica peste cateva luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

De ce nu poti face tratament? Pt Candida se prescriu ovule care nu interfera cu alaptarea (si eu am facut un astfel de trtamewnt acum cateva luni), iar pt streptococ de tip B se iau antibiotice din grupa penicilinei (amoxicilina de ex), care sunt permise atat in sarcina cat si in alaptare; eu am luat chiar de 2 ori pana acum amoxicilina, o data pt o raceala, a doaua oara pt niste probleme la unul din sani, micutza n-a patit absolut nimic.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Pentru ca am facut antibiograma si streptococul nu e sensibil la amoxicilina. Doar la cateva medicamente printre care si penicilina injectabil dar nu are cine sa-mi faca injectiile timp de 7 zile la 6 ore. Am luat eritromicina dar in doza insuficienta pentru ca provoaca diaree la bb si noi tocmai am depasit un astfel de episod.

Iar despre candida-raspunsul dr. a fost ca in sarcina si in alaptare nu exista tratament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

quote:
Originally posted by mcm

Pentru ca am facut antibiograma si streptococul nu e sensibil la amoxicilina. Doar la cateva medicamente printre care si penicilina injectabil dar nu are cine sa-mi faca injectiile timp de 7 zile la 6 ore. Am luat eritromicina dar in doza insuficienta pentru ca provoaca diaree la bb si noi tocmai am depasit un astfel de episod.

Iar despre candida-raspunsul dr. a fost ca in sarcina si in alaptare nu exista tratament.

Informeaza-ti medicul ca atat in sarcina, cat si in alptare, exista tratament pt Candida; atat eu, cat si multe alte fete, chiar de aici de pe forum, au facut un astfel de tratament, dar exclusiv local (adica doar cu ovule); eu cel putin, am facut atat in trimestrul III de sarcina, cat si in timpul alaptarii. In ceea ce priveste penicilina, informeaza-ti tot asa medicul ca exista si penicilina orala (adica se ia pe gura), nu numai injectabila. Nu e vina ta ca nu ai stiut aceste lucruir, ci a medicului tau care se pare ca nu e f bine informat.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput