Vaginismul-o problema psihica?

Vaginismul-o problema psihica? | Autor: Carmenita

Link direct la acest mesaj

Va rog, ajutati-ma!
De ceva vreme ma lupt cu o problema. Am dureri in timpul actului. Sunt casatorita de trei ani, suntem impreuna de 7 ani si sotul este primul si singurul barbat din viata mea (sexuala). La inceput totul a fost bine, pana cand am facut o candidoza care mi-a dat ceva batai de cap. Problemele mele au inceput cand am incercat sa facem dragoste si m-a durut, probabil, nu eram inca vindecata complet. Insa, si dupa ce mi-au confirmat vindecarea cativa doctori, durerile nu au disparut. Mi s-a spus ca problema mea este psihica si ca fizic sunt sanatoasa, ca probabil fac vaginism din cauza fricii. Nu am crezut si am continuat sa caut noi doctori si noi tratamente, dar degeaba. Am ajuns sa cred ca problema mea este, pana la urma, de natura psihica. Mi s-a spus sa merg la un psiholog.
Ce sfat imi dati? Ce ar putea sa ma ajute sa ma destind si sa am iar o viata sexuala normala?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

SOTUL TAU TE POATE AJuta sa te destinzi...cum? momentan nu am un raspuns...dar stiu ca si eu am avut candva dureri care au trecut datorita priceperii prietenului meu de atunci..in cazul tau daca nu te a durut de la inceput cred ca trebuie sa manifeste sotul rabdare.. sa te fiarba la foc mic..pana aproape sa dai in clocot.;) si sunt convinsa ca se va rezolva problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Carmenita,
Vaginismul e o problema psihica in sensul ca teama te impiedica sa te relaxezi, iar muschii vaginali se contracta. Ai incercat sa iti controlezi muschii din zona cu exercitiile Kegel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenita spune:

Am incercat cu exercitiile Kegel, si nu mi-au fost de mare ajutor. Cred ca in doi se poate rezolva problema, dar deja ne luptam de prea mult timp cu problema. M-am gandit ca poate un psiholog ma va ajuta sa depasesc aceasta spaima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreoti spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreoti spune:

Nu stiu in ce masura te va ajuta sfatul meu, insa la fel ca si danna2000 sunt convinsa ca problema poate fi rezolvata de partener in cea mai mare proportie.Probabli ca si medicul ar avea o anumita contributie in descoperirea cauzei, ceea ce pot sa spun e ca cunosc problema, am avut si am si azi, insa totul depinde de starea femeii si de rabdarea partenerului 'graba strica treaba'. Am nascut de 7 saptamani si nu am curaj sa incep viata sexuala tocmai pe motivul acesta. A durut inainte ,probabil ca acum va durea si mai tare, cu toata rabdarea sotului meu.
ANDREEA MARIA - 21.04.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nicaieri nu scrie ca trebuie sa faceti sex in sensul fizic al cuvantului atunci cand faceti dragoste. Cum ar fi daca ati merge mai usor? La inceput doar va apropiati usor unul de altul. Va construiti preludiul avand un mediu potrivit doar pentru voi doi. Tandretea este esentiala. Tu nu te gandesti decat doar la el. In acel moment exista doar el. Ii ceri sa isi plimbe manile pe corpul tau. Nimic nu te deranjeaza. Iti face chiar placere. Zambesti. El este acolo si are grija de tine. Nu ai nici o problema. Esti doar tu si el. Doar voi. Iti este drag. Esti relaxata. Il mangai. Si el te mangaie asa cum iti place tie. Te lasi dezmierdata de mainile lui calde. Degetele sale fug prin parul tau ce iti acopera usor fata. Adulmeci aerul din jurul lui. Mirosul lui este inconfundabil. Inchizi ochii relaxata complet. El isi poarta mainile pe fata ta, apoi pe barbie... fuge pe linia arcuita a gatului si a umerilor tai goi. Te trec fiorii atunci cand degetul lui fuge usor pe linia dintre sani. Zambesti la o amintire din tineretea ta. Relaxarea este totala. El se lipeste de tine. Este cald. Te lasi dezmierdata si te lipesti de el. Si asa adormi fericita stiindu-l acolo. El este acolo si va fi cu siguranta atunci cand te vei trezi. Totul este absolut perfect.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenita spune:

Multumesc mult, Marius! Sunt sigura ca sfatul tau ma va ajuta. A fost foarte convingator :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Fetelor, numarul de telefon al lui Marius este, 0711 234..

Cu respect,
G.

Suntem urate... si ne tarim!

Mergi la inceput