Scorpiutzele - pe unde sunt ? (11)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmensilva spune:

neatza!
si la noi parca ar fi venit toamna,ploua,e friiiiggg!
La multi ani!(cu intarziere)tuturor sarbatoritilor.

nu cred ca ma lasa Anda sa scriu,azi fugim la medic ca se pare ca nu-i trece.
Elena si George?
Iri,Iris ce face?
Monica ai grija de bbii tai ca vezi ca se imbolnavesc pe rand,vorba Elenei.
Ema ,eu sunt prima zapacita,sotul imi zice sa nu uit copilul in piatza.si uituca nu mai zic,ca o prietena buna a implinit 30 ani si eu am uitat!de fapt am confundat datele.ca daca nu stiu pe ce planeta sunt!
bafta cu job-ul!
pupam pe toata lumea ca Anda vrea si ea sa scrie ,nu ma mai lasa!
o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Buna dimineata scorpiute,
In primul rand va multumesc din suflet pentru toate urarile voastre si va doresc sa aveti parte numai de bucurii si fericire!
Mai fetele,sa stiti ca chiar nu stiu ce m-a apucat ieri.Pe cuvantul meu ca nu am baut nimic in timp ce faceam curat si pregateala.Eu daca beau un pahar cu bere sunt pulbere.Nu stiu,aveam asa ...o exuberanta in mine,de imi venea sa pup pe toata lumea.Inca sunt vesela,dar nu chiar ca ieri.
Pai ,ieri,dupa ce am terminat treaba,grosul,am culcat de pranz copiluta,a venit si Alex acasa....Si am stat pana s-a trezit mandra,ca are un somn...imediat aude si face ochi,nu cumva sa se petreaca ceva fara stirea ei.
Apoi ne-am apucat de mancarica:am facut bors cu perisoare si am pregatiti aluatul de pizza.Am taiat toate cele pentru pizza.A venit si sarbatoritul nostru acasa de la servici,l-am pupacit de a ramas fara aer si am continuat treaba.Invitat am avut un prieten de al lui Marius,care a venit cu un cognac fain,nu stiu cum se numeste.Asa ca abia pe la ora 19.00 am luat prima gura de beutura,bre,si de la nici 50g de cognac deja radeam ca proasta la p...Am halit pizza si am mai baut si doua sonde de bere si....aproape ca le-am cantat.Au ras ei de mine,dar eu m-am simtit minunat.
La noi e mare eveniment cand bem ceva,chiar si bere.Bautura noastra preferata e Coca-Cola.Au stat la noi si vinul si tuica....de am uitat de ele si le-am aruncat apoi.Marius bea ocazional,rar.In tineretea lui tumultoasa a fost mare bautor.Eu il mai necajesc si ii spun ca era betiv.Si eu raman mirata ca stam cu bautura in casa si nu se atinge.Din contra,eu ii mai spun uneori sa bem o bere sau un vin,dar bea un pahar sa imi faca mie pofta.Pai,saptamana trecuta,cand am avut musafiri,am uitat doua beri in congelator si nu stiam ce tot se aude explodand pe acolo....
Syd,gata?!A plecat domnul iresponsabil?!Sa inteleg ca vei locui cu socrela ta?Macar fara bunica sa nu ramana fata ta,daca pe tata-su il vede din an in Paste.
Elena,am pupat fata din partea ta si a lui George.Esti o dulce si o simpatica.Si sa il pupicesti si tu pe bolnavior din partea noastra.Care e buba cu el?Gatul rosu?
Vroiam sa iti scriu ca,atunci cand am avut si eu perioada din viata asemanatoare cu a ta,adica lipsa tandreturi si atentie din parte domnului,am cautat sa imi canalizez atentia catre altceva.Nu ma refer la Alex,care era No.1,ma refer la ....micile bucurii pe care mi le faceam singurica sau o prietena apropiata....ceva care sa compenseze acea situatie si care sa ma inveseleasca si sa imi aduca optimism.Inteleg prin ce treci,si eu am trecut cu tatal lui Alex si pentru ca am suferit si m-a marcat....mi-am impus sa gandesc altfel si sa dau la spate ce imi face rau,atat cat se poate.De fapt Mariu m-a invatat sa fiu mai nepasatoare,mai indiferenta si sa spun "si ce?".Poti incerca,cine stie?!poate te ajuta!
Ema,spor la treaba....Nu e rau la banca,mai ales ca zici ca esti obisnuita cu asta.Bafta multa!Cred ca tu esti singura in masura sa iei o decizie corecta referitor la un nou servici.
Mira,pai eu asta incerc mereu:sa va bine dispun.Imi place de mor sa vad in jurul meu oameni care rad si sunt fericiti.Imi place la nebunie sa fac oamenii sa rada.Imi place cand reusesc sa ascult pe cinva necajit si apoi sa reusesc sa ii dau optimism prin ce ii spun sau il sfatuiesc.De aceea am avut ocazia sa vad ca multi oameni,cu care nu ma cunosteam foarte bine,despre care stiam foarte putine lucruri(si aici ma refer mai ales la colegii de la servici) au venit la mine si si-au descarcat cumva sufletul,fara sa ii intreb sau sa ii trag de limba.Multora nu am stiut ce sa le spun sau sa-i sfatuiesc,mai ales ca aveau varste mult mai mari ca a mea,dar mi-au spus ca le-a facut tare bine sa discute cu mine si ca se simteau mai bine apoi.
M-as bucura sa stiu ca va pot molipsi si pe voi cu optimismul meu,care,recunosc,uneori pare nerusinat.
Michi si Monica,si la Timisoara e vreme de rahat.Ieri a plouat toata ziua si e frig....Nu am reusit sa iesim afara,iar Luana a luat-o razna...Azi,chit ca e frig,o duc la plimbarica,ca nu se mai poate sta cu ea acasa.
Scorpiute,va pupic pe toate si va doresc tot binele din lume.Va multumesc inca o data pentru urarile voastre frumoase si sa aveti parte de tot ceea ce va doriti.

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

Buna

Mai da ce frig e afara...brrr... vine iarna???
Eu ieri mi-am cumparta 2 costumase cu fusta si sacou super!!!Imi vin ca facute pe mine,plus ca pe ambele am dat 2,5 mil.Nu-mi venea sa cred cu preturile de pe la noi...
Mai Elena,deci cu pierzi tu noptile !!!Si te mai si plangi.Sanatate multa lui Georgica.
Emma pai inseamna ca munca in banca e facuta pentru tine!!Poate ai noroc iti tin pumnii!Oricum invidii si mancatorii sunt si acolo la greu.
Syd zic eu ca al meu e specie rara in sensul ca are ciudateniile lui,dar ar tau e deja un barbat "de barbat" si vorba fetelor esti de pus pe rana,sau n-ai incotro!?Uite eu chestia cu fugitul cand dau de greu nu am avut-o niciodata,iar la birou nu-mi place sa stau prea mult in fund,trebuie sa ma misc sa fac ceva constructiv,sa interactionez cu oamenii,dar imi plac tinutele de birou.eu in general sunt genul elelgant-sexi sau sexi-sport.Bocanci nu am purtat nicodata.
Michi am citit subiectul respectiv,e interesant si am sa caut cartea.
Ana si eu sunt(eram) tare vesela si faceam companie placuta.Imi fac repede prieteni fiinca sunt volubila si deschisa(desi uneori as vrea sa vb mai putin...)Acum de cand sunt cu sotul am devenit mai serioasa.Si nu e bine!
Cred ca m-am luat si eu dupa turma si am urat la multi ani lui Mira ,sa-ti traiasac baiatul Monica!!!

Va pup si eu!

IRI SI IRIS...

Mergi la inceput

Ce parere aveti?

De-a lungul a cateva decenii, am intuit ca iubirea nu este apreciata, ca este maltratata si chiar supusa unor acte de violenta de catre multi indragostiti - altfel spus, de catre oameni, asa ca tine si ca mine! Totul se petrece ca si cum fortele raului si ale violentei au coplesit pe cele ale binelui. De asemenea, am sentimentul ca iubirii i-a fost atribuita o misiune imposibila, respectiv aceea de a suplini toate pierderile, a umple toate golurile, a vindeca toate ranile, a compensa toate lipsurile si de a ne face sa uitam toate micile inconveniente ale vietii de zi cu zi - viata care consta atat in reusite, cat si in esecuri!

Sunt constient de faptul ca, prin asemenea afirmatii, voi surprinde cu siguranta pe multi, ii voi irita pe cei a caror viziune despre iubire este una idilica si romanesca si voi intari conceptia celor care considera ca dragostea este ceva cat se poate de banal, mult mai putin complicat decat ceea ce intentionez sa descriu in randurile urmatoare.

In primul rand, consider ca se impune realizarea unei distinctii intre iubire si alte versiuni ale acestui sentiment, acele pseudo-iubiri propuse de unii si, de asemenea, trebuie sa invatam ce inseamna respectul reciproc. In dragoste, a-l respecta pe celalalt inseamna a accepta ca-l iubesti, dar nu este vorba de iubirea aceea narcisista sau egocentrica, ci despre o dragoste caracterizata de bunavointa, incredere in sentimentele celuilalt si acceptarea defectelor inerente. Astfel, celor doi le va fi mult mai simplu sa se accepte si sa se respecte reciproc.

Atunci cand spun "dragostea fata de celalalt", vreau sa vorbesc de fapt despre daruirea dragostei catre cineva care impartaseste pentru noi acelasi sentiment. Nu ma refer la dragostea pe care o cautam in zadar la altii, nici la sentimentul acela pe care il confundam cu iubirea - cand de fapt incercam sa ne impunem unei anumite persoane - nici la cea pe care o primim, dar pentru care simtim ca ar trebui sa fim doar recunoscatori! Si cu atat mai putin, la acea situatie in care noi iubim si speram in reciprocitatea sentimentelor - "pentru ca eu te iubesc, trebuie sa ma iubesti si tu".

Acea impartasire a dragostei despre care vreau sa vorbesc mi se pare ca este din ce in ce mai greu de gasit. Pentru a iubi sau pentru a-ti fi impartasite sentimentele nu este suficient nici sa te multumesti sa fii iubit, nici sa-ti impui sa accepti faptul ca cineva te iubeste. Dragostea trebuie sa fie caracterizata de respectul de sine, incredere in capacitatile si aptitudinile tale, bunavointa si dragoste fata de viata - care este autorul divinului ce se afla in fiecare dintre noi.

Aceasta sa insemne oare ca barbatii si femeile din ziua de azi nu se mai iubesc suficient? Asa as inclina sa cred... Atunci cand esti prea dependent de celalalt, cand incerci sa gasesti in el resursele unui echilibru altminteri precar, este dificil sa iubesti, sa ai suficienta siguranta de sine si sa gandesti pozitiv astfel incat sa poti oferi celuilalt ceea ce ai mai bun. Este ceea ce se intampla astazi cu multi tineri, pentru care un aparent confort material ascunde cu dificultate angoasele, interogatiile si suferintele.

Bineinteles ca nu este totul pierdut si nici atat de grav cum ar putea parea in urma afirmatiilor mele, daca acceptam ideea ca trebuie sa invatam sa iubim. Pentru ca iubirea reprezinta un ansamblu de sentimente complexe care sunt dominate de irational, de imprevizibil, de creativitatea sau de suferinta, ratacire si disperare.

Iata cateva puncte de reper pentru a te regasi in acest complex amestec al sentimentelor de iubire.

La varsta primelor iubiri, majoritatea dintre noi confunda dragostea adevarata cu unele sentimente care sunt de fapt pseudo-iubiri. Este dificil de acceptat, dar se intampla multora. Incercand sa te ajut sa le recunosti, ii voi acorda fiecaruia cate un calificativ:
dragostea alimentata de nevoie (eu ii spun "te iubesc" si asta semnifica de fapt "iubeste-ma, iubeste-ma");
dragostea alimentata de frica (eu ii strig "te iubesc" si asta semnifica de fapt "nu ma parasi, nu ma parasi!");
dragostea alimentata de o lipsa, un gol (eu ii murmur "te iubesc" si asta inseamna de fapt "tu trebuie sa ma iubesti asa cum m-ar fi iubit mama mea, asa cum ma iubea cel care a fost prima mea dragoste si care m-a parasit!");
dragostea ca si consumatie (sunt indragostit de dragostea pe care o simte celalalt pentru mine si ma las iubit);
dragostea ca inlocuire (in care ii daruiesc celuilalt iubirea pe care mi-as fi dorit sa i-o dau cuiva care m-a parasit sau pe care l-am pierdut...).

Si, bineinteles, mai exista si alte forme de pseudo-iubiri, pe care fiecare le va recunoaste la randul sau! De asemenea, mai exista dragostea-ecran, care mascheaza neputinta noastra de a iubi (atunci cand spunem "te iubesc", fiind de fapt perfect constienti ca nu simtim astfel).

Din fericire, exista si iubiri posibile si perfect reale, vii si care ne umplu de fericire si energie. Dar, pentru a ajunge la capacitatea de a iubi astfel, de a iubi total, trebuie sa crestem, sa ne marim (nu indraznesc sa spun sa murim). Iar aceasta se invata, cateodata prin suferinta, dezvoltarea capacitatii de a te implica, de a-ti putea imagina o viata traita impreuna, de a-ti imagina chiar ca-ti dai viata pentru celalalt - totul pentru a conferi un sens mai profund unei asemenea iubiri...

Asadar, este important sa ne intrebam pe noi insine despre ce fel de iubire dam si primim si, pe de alta parte, sa oferim acestei iubiri sansa durabilitatii. Aceasta implica sa acceptam sa ne intrebam daca avem posibilitatea de a hrani aceasta iubire cu o relatie de calitate, in care ambii parteneri au incredere unul in celalalt si se respecta reciproc.

Sper ca nu am descurajat pe nimeni si sper ca am fost inteles de catre toti cei care isi doresc sa transforme o intalnire amoroasa in ceva magnific si, eventual, sa o prelungeasca pentru toata viata.

IRI SI IRIS...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstef spune:

In relatia cu sotul meu cred ca am inceput cu o dragoste ca o consumatie (eram indragostita de dragostea lui pt mine)dar pe parcurs s-a transformat in ceva mai mult si incerc sa invat,sa-mi aduc dragostea la nivelul a ceea ce scria mai jos:"Din fericire, exista si iubiri posibile si perfect reale, vii si care ne umplu de fericire si energie. Dar, pentru a ajunge la capacitatea de a iubi astfel, de a iubi total, trebuie sa crestem, sa ne marim (nu indraznesc sa spun sa murim). Iar aceasta se invata, cateodata prin suferinta, dezvoltarea capacitatii de a te implica, de a-ti putea imagina o viata traita impreuna, de a-ti imagina chiar ca-ti dai viata pentru celalalt - totul pentru a conferi un sens mai profund unei asemenea iubiri... ".
Mi s-a intamplat sa simt si ceea ce am citat mai sus pentru varsatorul de care va povesteam mai demult,simteam ca in prezenta lui capat energie,ma umplu de fericire,dar daca sentimentele nu au fost reciproce,degeaba.Lucrurile astea se simt,nu trebuie spuse,iar eu am preferat sa renunt din start decat sa incerc sa-l schimb pe el si sentimentele lui pentru mine.Prefer sa fiu eu cea iubita mai mult decat sa iubesc eu mai mult.
Asa a fost la mine la inceput,cu Bogdan,dar apoi am ajuns sa-l iubesc si eu la fel de mult.Nu regret alegerea facuta nici o clipa!
Draguta idee ai avut,Iri! Astept si alte comentarii!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/michistfn/album?.dir=b2a7

Mergi la inceput

Michi

La mine as putea sa spun ca e vorba de dragoste alimentata de o lipsa si asta pentru faptul ca mereu am fost eu cea iubita mai mult si eu "am consumat" drgaostea celorlati.Poate ade aceea nu pot sa ma obisnuiesc cu noul statut si vreau mai mult.
Si eu ma intreb daca iubesc cu adevarat?!Daca dragostea inseamna doar a darui neconditionat si daca asta ar insemna si fericirea ta!!!
El cred s-ar putea sa fie o dragoste alimentata de nevoie,pentru ca in egosimul lui trebuie sa merite asta.
Chestia asta cu dragostea se invata prin suferinta mi-a spuns-o si el de multe ori,dar el ma iubeste asa...neconditionat?!Mereu imi spune sa dau eu prima si voi primii!!!

IRI SI IRIS...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns syd spune:

Iri mai auzisi asa ceva..mi-a spus ca ma iubeste,l-am intrebat cand are de gand sa-mi arate.Raspuns: cand o sa-i arat si eu.Asteapta sa fac primul pas,sa iau initiativa,sa dau eu mai mult ca sa fie sigur de mine.Si eu nu fac asa ceva,astept de la el,vreau sa fiu femeia ,nu barbatul.

Nu prea pot sa ma concentrez pe text,sunt picata din luna dar e frumos explicat.

Ana n-a plecat definitiv,doar cu prietenii,azi s-a dus la birou in jeansca n-a mai trecut sa se schimbe. Sa -i fie rusine.Treaba lui!

De pus pe rana,nu chiar.Nu prea am de ales.

Iri, mi-ar fi placut sa fiu atrasa de asemenea vestimentatie,ca o prietena a mea, mereu eleganta,aranjata,sexi. Sunt asa cand e necesar nu de placere. Eu sunt jeans,bocanci,bluzite simple sau tricouri,bascheti,training,cascheta.Fara bijuterii.Sportiva. .
Ori am stomacul prea gol ori chiar am pierdut cm in talie. Ceva tot am pierdut ca simt. aveam 8cm mai putin.youpi

Mergi la inceput

Syd si sotul meu gandeste la fel cu iubitul asta...cica sa dau eu totul,totul si atunci da si el .Dar pana atunci nimic?!
Cum 8 cmmmm?????????ce ai facut?

IRI SI IRIS...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmensilva spune:

fetelor sunt atat de obosita si nu prea m-am putut concentra la textul Irinei.chiar perfectiunea nu cred ca exista ,dar e bine sa inlaturam "pseudo-iubirile"alea de care se vorbeste si sa alegem ce e mai bine pt noi.
atata timp cat nu te simtzi implinita,mai bine renuntzi ,asa cred eu ,cel putin.ideal ar fi sa dea amindoi cate putin,numai unul...nu iese nimic.degeaba esti iubit daca nu iuibesti,dar acum depinde de fiecare.
incep sa ma trezesc ca a iesit un pic soarele.Anda n-a vrut sa doarma ,m-a chinuit,acu parca si ea e mai vesela.
Syd,chiar asa ce ai facut ?cum s-au evaporat cei 8 cm?

al meu sotz vad ca iar lucreaza peste program.plec cu Anda afara sa nu ma mai enervez.
pupici la toate scorpiutzele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma27 spune:

iri,sa inteleg ca dc nu regasesc sentimentele mele si ale sotului ni acele pseudo-iubiri,traim o iubire adevarata???ce bine ar fi.plus ca toata faza cu respectul de sine si toate celelelalte se regasesc la noi,dar nu intotdeauna,asta naste conflicte cel mai des.
sunt cam ametita,caci nu am mai gasit suc prin casa si aveam chef sa beau ceva,am luat o gura de vin si sunt.azi am avut o zi plina.m-au tinut aia la banca vreo 3 ore,nu prea am avut cum sa explci sefului asta.de fapt am gasit eu ceva,dar nu stiu dc m-a crezut.pana la urma,din vreo 11 oameni,am fost selectionata eu cu un tip,dar am impresia ca am dat-o in bara cu interviul individual.astept rasp sapt viitoare.
in rest,tb sa fac curat,dar in starea in care sunt,nu am chef de nimic,cred ca ma arunc in pat.vroiam sa spal,dar vad ca azi e inaltarea.va pup pe toate.poate mai revin,cand ma mai trezesc un pic.

Ema

A venit vara!!!!Poze noi

Ziua copiilor
Calatorie

Mergi la inceput