Pepenele ingrasa?

Cum se face cura cu pepene rosu?Serveste la ceva? La slabit vreau sa spun.
Dk mananci unul intreg,are o gramada de calorii,mult zahar,nu?
Raspunsuri

ane2 spune:
Din cate am citit eu pepenele nu ingrasa si chiar e recomandat in diete.
Anita si Rachella -17.o1.2004

syd spune:
Pt ca 100g are 75 cal si abia de pofta iei 100g. Cateva felioaice tot intra .
Trebuie sa-l cantaresc taiat,Eu ma gandeam ca asa e mare si greu dar am uitat de coaja

Siminaf spune:
Nu contine zahar (adica zaharoza), ci fructoza! Si e f. sanatos.
Simina & Andrei (Deiutzu)
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

blue13 spune:
Nu stiu cum e cura de slabire cu pepene, dar din experienta personala, in fiecare an in iulie-august-sept cind e sezonul pepenilor eu puneam ceva kg bune pe mine
Si nu mincam decit pepene si salata...
E drept ca nu mincam 100g de pepene - ci 2-3kg (de miez)
Asa ca: 3kg = 3000g -> 30x75 calorii = 2250 calorii numai din pepene... Asa cura de slabire mai zic si eu !

hosen spune:
,,Syd"sa stii ca pepenele nu ingrasa din contra este bun si pentru slabit si iti curata rinichii mai ales beria adevarul ca cam vizitezi des vechinul care are numele,,TUALETA"

iselin spune:
Fetelor, pepenele are indice glicemic mare din cate stiam eu.
Dar nu asta e problema. In cantitati mai mari irita stomacul. Cine e sensibil trebuie sa manance inainte.
Eu m-am ingrasat intotdeauna de la pepene. Dar partea buna e ca face ffff bine rinichilor.

Siminaf spune:
Cred ca "ingrasatul" era de fapt o retinere de lichide, pt. ca pepenele este de fapt 95% apa.
Simina & Andrei (Deiutzu)
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Caroline spune:
Montignac il interzice pentru ca are indicele glicemic foarte mare
Cel rosu - IG = 70, iar cel galben IG = 55-60
Asadar este contraindicat tuturor celor care vor sa slabeasc precum si diabeticilor
Sigur ca daca faceti sport veti compensa aportul glicemic si e posibil sa slabiti, dar oricum IG este clar, de necontestat si nu se datoreaza apei sau fructozei ci masei glucidice.

aiamoni spune:
Eu totusi zic ca e mai bine sa maninci de exemplu seara o felie de pepene in loc de alte "gustari" ca sa nu mai vorbim de dulciuri. Daca maninci mincare si apoi pepene la greu normal ca te ingrasi, dar daca maninci o cantitate rezonabila IN LOC de mincare eu cred ca e mai bine. Nu?? Eu obisnuiesc sa ciugulesc seara tot felul de prostii si acum incerc sa ma rezum la o farfurie cu bucatele de pepene in loc. Sper ca fac bine ?!?!?!