ovulele...pro sau contra?
buna dragi mamici si viitoare mamici
am si eu o nelamurire..am fost la control si dr mi-a spus ca am niste secretii si mi-e dat niste ovule care se cheama meclon; sint in luna 4, saptamina 17-18 , si eu o sa nasc prin cezariana;acum parerile sunt impartite caci unele au spus ca se da numai la cele care nasc normal,si spre finalul sarcinii; eu am inceput sa le iau, acum trebuie sa am incredere in docotr caci altfel as lua-o razna de tot...in prospect scrie ca in primul semestru se ia numai sub supravegherea directa a medicului....voi ati luat asa ceva?
de asemeni mai mi-a dat piafen supozitoare la nevoie si tot pe prosect scrie ca nu se administreaza in sarcina; eu piafen am luat si la prima sarcina mai ales spre final, dar nu citisem prospectul...mai mi-a spus si de no-spa...la nevoie voi folosi no-spa dar eram curioasa de astea doua...ori dr mea nu stie ceea ce nu vreau sa cred asa ceva ori cei de la fabricarea medicamentelor nu vor sa-si asume nici un risc si scrie pe orice prospect ca se utimizeaza cu prudenta sau deloc in sarcina; voi ce ziceti?
va pup
Raspunsuri
mamini spune:
indiferent cum nasti, o secretie poate insemna o infectie cu ceva potential periculos pt bebe( unele chestii trec prin membrane, de ex), asa ca ai incredere in medicul tau si mergi pe mina lui.
piafenul...eu nu l-as folosi decit in caz extrem si in general tot ce inseamna medicament trebuie folosit cu prudenta.
M 28+
andutzy spune:
Draga Roxica, sunt de o `seama` cu tine( sapt.18) si acum 3 sapt la analizele uzuale mi-au gasit o vaginita (o infectie frecventa de altfel la femeile gravide zise doc. ginec.) si mi-a dat tratament: ovule Klion, ampicilina, crema vaginala, no-spa la nevoie , Fe.Ca un copil ascultator ce sunt am urmat tratamentul pina intr-un punct, desi am o incredere oarbain doc.-ta mea.Le-am luat pe toate mai putin ovulele , prospectul carora l-am citit de cel putin 10 ori pt ca scria ` a se folosii cu precautie la gravide` si pentru ca erau groaznic de mari si greu de suportat.Acum ,imi asum riscul, sunt constienta ca imi va repeta analiza .....ce o sa-mi zica ca nu am respectat tratamentul...Ramine la aprecierea ta. (cred ca este un antibiotic local care se completeaza cu cel luat oral.
Atena
18 sapt
Kittycat spune:
Eu am folosit meclon in ultimul trimestru. Au fost excelente si n-am avut nici o problema din cauza lor.
Andra,
de printesa
(15 noiembrie 2004)
codruta_grg spune:
Si eu avut o scurgere si mi-a indicat sa i-au ovule clotrimazol. Am luat 6 buc in perioada de sarcina de 25 saptamani. Acuma e ok.
Toata lumea imi spunea ca e normal sa ai o scurgere mai abundenta in timpul sarcinii, dar eu am tratat-o si nu mai este asa densa si e putina.
Codruta &
27 saptamani
poze