Prietenii omului (13)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

fetelor, n-am mai trecut de mult p-acilea. Negruta me' nu e bortoasa, cre'ca piticaniile n-o reusit s-o.........insemanteze
as avea u intrebare, ciobabestii belgieli, aia flocosi, se tund vara? io n-am mai vazst nici unul tuns....adevarul ca din rasa ei nici nu prea am avut ocazia sa vad, cu exceptia lu' tac'su. E tare flocoasa si e cald rau, ce fac, o tund sau nu?
voi la cat timp spalati cainii care stau in curte? si cum e mai bine?

in alta odine de idei, Maruto, io am trimis nepotul acasa la Silviu cu haine, material didactic si niste banuti....asta mai de mult. nepotul a venit acasa foarte impresionat de situatia lor. stau 3 intr-o garsoniera mucegaita, nu au mai nimic, insa sunt extraordinar de primitori si cu mult bun simt.
Silviu e un copil firav, cu lipsa de vitamine, se cunoaste ca duce lipsa de hrana consistenta, e timid si foarte politicos. acest copil merita ajutat, insa nu cred ca ar pleca in tabara si sa-si lase mama si bunica singure. la actiunea noastra am reusit sa-i oferim 1.200.000 lei. io am un sifonier de vanzare, il vor niste amici....ce bani iau pe el ii pastrez pt Silviu. daca mai aflu noutati te anunt.

Fetele de pe DC babusca adusca

Tu borg or not tu borg...asta-i intrebarea parca..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annie_xtreme spune:

Alina, de-acu cred ca ai ajuns la doctor si sper ca s-a rezolvat cu bine. Majoritatea posesorilor de caini scot singuri capusele din blana animalului fie cu o penseta "electrica" (nu sh de ce am pus in ghilimele,chiar e electrica) fie cu o penseta normala dupa ce au ametit bine capusa (aici am auzit mai multe variante - alcool, albastru de metil, o tigara aprinsa). Riscul este sa ramana capul bestiei inauntru si sa se infecteze locul. In plus, capusele transmit babesioza, care netratata la timp la caini e mortala (tabloul clinic e dramatic, ca sa zic asha, cu varsaturi, tremuraturi, toate alea, dar tratamentul e simplu, cu conditia sa fie facut in timp util).
Poate ii mi bine ca ti-a fost scarba si nu ai zgandarit-o, mai ales ca e intr-o zona sensibila. Sper ca Tom cel stirb e ok acum .Uite, in RO e epidemie de babesioza, io astept sa se opresca ploile sa ii pot da a doua tura de frontline.

Adusca, io n-am auzit sa se tunda belgienii; am auzit insa o poveste conform careia, faptul ca ciobanestii au 2 randuri de par ii ajuta la..termostatare. Atat timp cat cainele are apa rece, proaspata la dispozitie si un loc cu umbra unde sa se odihneasca nu cred sa aiba probleme. Ne bucuram ca n-o sa fii tushica asha curand :D. Baie cu apa chioara poti sa ii faci bestiei de trei ori pe zi dak ai kef. Baie cu sampon se recomanda cat mai rar (2-3 luni).

Si cam atat. Jazz e supe ofticat pe vremea de afara si pe mine, ca nu il las sa se tavaleasca in toate baltoacele in care are el chef.

I s-a spus "Sindrom Premenstrual" pentru ca "Boala Vacii Nebune" era deja folosit
Scandinavii stiu de ce
Jazz -poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

I-a scos-o o tanti tare dragutza, la cabinet, si a fost si gratis, nu stiu cum de, poate i-a placut de Tom.Cica era proaspata, intrata doar pe jumatate, nu mare, cica mica, bleah scarbosenia naibii, oribila dihanie, imi vine rau.
Oricum i-a ramas o ditamai gaura, langa nasuc, cica s-ar putea sa se infecteze putin.
Cum naiba sa-l controlez daca nu are si altele ca are acum un par asa lung si des, e numai puf catelul asta, e foarte greu de observat daca are capuse sau nu.
Oribilitatile naibii.
Trebuie sa-l tundem curand.
Ana Tom nu e inca stirb de tot, mai are caninii de sus, sapt viitoare cu ocazia asta i-a si facut programare, trebuie scosi urgent.
.No, fetelor, mi-o trebuit caine, acum de cateva nopti ma trezesc cu el in pat , la mine in cap, nici sa ma dragalesc cu barbatu-mio nu mai pot ca intra dihania intre noi , tot pe la doctori si cabinete vad ca ne umblam, , asta e, e dragutz si iubaretz, ce sa-i fac, mie mi-a trebuit caine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mishulina spune:

Mishu din Romania il saluta calduros pe "Tizul" lui din America !
Sanca,ti-am vazut "baiatul" si e tare frumusel!Ne place mult de el!
"Varianta mioritica" a implinit 4 ani si 4 luni...
Va pe toti!

Ina

Mergi la inceput

Alina, de obicei capusele se prind in zonele unde parul e mai scurt - incheieturile picioruselor, interiorul coapselor, pe urechi, langa urechi. Tehnica de cautat e simpla: ori il speli si cand e parul lipit de corp il pipai prin zonele cheie (capusele se simt ca niste bobite) sau chiar asha, cand il alinti, mai maseaza coapsele si urechiusele. Asa poti gasi si capusele dar si eventualele umflaturi care au alte cauze (lovituri, aschii intrate sub piele).
Io sper ca pana saptamana viitoare sa ii cada toti caninii lui Tom. Anestezia si extractia is destul de traumatizante. Mai joaca-te si tu cu el (pune-l sa traga de chestii).

Ana

I s-a spus "Sindrom Premenstrual" pentru ca "Boala Vacii Nebune" era deja folosit
Scandinavii stiu de ce
Jazz -poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Ana il pun sa traga dar problema e ca nu trage el acum, nu sta sa se joace ca probabil il doare, pe parti are acum lipsuri, daca trage prea tare sangereaza, etc.Nu se joaca.De miscat dintii incerc eu zilnic dar nu sta, se zbate, plange, musca, etc.La sf e epuizat si nu mai vrea nici sa se uite la mine, ma uraste cred, pana uita.

In orice caz ma bucur ca am observat scarbosenia aia de capusa, nu-mi dau seama de unde a putut sa o ia chiar la baza nasucului a fost, saracul...asta e fiindca el se baga asa cu nasul in iarba si adulmeca si apoi sapa, si sapa si cu dintii, asa ca un iepure.

ok, inchei ca merg acum cu Tom afara la plimbare si apoi merg sa ma culc, mi-e somn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

adusca - multumesc din suflet ... eu sper sa reusim sa-i organizam ceva ... si sa fie fericit ... esti o mamica deosebita
eu i-am trimis cu posta bonuri de masa ... acum ca am adresa lui o sa-i strang sa-i fac si pachetele ... cu tot felul de trasnai ... caiete, carti, pixuri .... oricum sunt la stadiul in care ma sfatuiesc cu Cristina si Gabi ... cand hotaram sigur ceva ... dam de veste in toata tara

referitor la Negruta ta ... nu cred ca-i necesar s-o tunzi ... cel putin nu din motivul ca "moare de cald" ... din cate stiu cainii transpira prin "limbuta" ... si parca pernute ? ... annie cum e ?

carmita - silviu e un baitel simpatic, deosebit care trece printr-o situatie f grea ... mergi la generale si cauta subiectul "o sansa" ....
ufff nu stiu cum de am uitat sa-ti trimit poze cu Ariss

Mishulica - bine ai venit printre noi ... ai un baietel super simpatic ... e un motan intr-o reclama (cu mouse-ul in gurita) ... e leit ala ... daca nu cumva e chiar ala

Alina - pai daca te oboseste Tomita si mai vrei sa te giugiulesti si tu un picut ... fa-l pachet si expediaza-l la MINEEEE ... ca io i-as manca urechile si l-as smotocii pana cand o zice "vreu la mamii meuuuu" sper sa fie bine cu dintisorii ... ca tare mi-e mila de el ...

capusele eu le scot asa - putina vata cu ulei pe care o pun pe capusa ... ea respira prin "curulet"; si tin vata acolo pana se desprinde singurica ... ca se sufoca si atunci da sa iasa

eu imi mangai f mult animalutele (de aia si fug de mine) ca din mangaiala dam in smotoceala ... si in felul asta imediat descopar "ceva nou" ... de fapt noi din joaca o dam si intr-un mic control: cu burtica sus sa vedem: daca avem puricei, daca a luat vreo boala de piele (imediat se vede pe burtica), daca are vreo umflatura, in urechiuse ... sa vedem daca sunt curate ... imi infasor un deget intr-o carpa curata sau tifon ... si o curat ca si cum as scarpina-o ... chiar ii place, ne uitam la labute sa vedem daca unghiutele sunt mari, daca nu s-a taiat, daca nu si-a facut vreo rana printre degetele ... din fericire cateaua mea nu are pinteni ... la fundulet ... sa vedem cum stam cu glandele perianale ... mergem sa nu la vidat ... si tot asa ... si la sfarsit am o placere nebuna s-o musc usor de nas ... daca ma vede al meu barbat nu ma mai pupa o saptamana

sper ca nu am uitat pe nimeni

ramo - iti tin pumnii sa gasesti stapani buni pt pisicutele tale ... cand o castrezi pe mamica ?

Mergi la inceput

Buna dimineatza,
Marutza esti totala cu muscatul de nas.:)) Io cred ca o sa ii fac asta lu Jazzu, ca in ultima vreme nu mai are rabdare sa ii arunc jucaria, ci sare dupa ea si musca de unde apuca (v-am spus ca doggy meu sare pana la nivelul pieptului? Io am 1.70...)
Slakje, Tom e poate mai sensibil. noi cand ne-am schimbat dintii ne-am jucat cu papucul si ma durea pe mine cand vedeam cat sange ii curgea. Da Jazz nik - cu botu insangerat ma fugarea in continuare cu papucu. Nu se oprea decat sa scuipe cate o masea :D.
Capusele le ia din iarba dupa cum bine ai banuit. Pe la voi prin .nl sigur is solutii mai eficiente anti capuse - io zic sa il dai cu simt de raspundere.
Hai ca ma duc sa study , v-am pupat
A.

Scandinavii stiu de ce
Jazz -poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Slakje daca il dai suficient cu ceva de calitate pentru capuse si pureci nu o sa mai ai probleme cu "mergatorii". Chiar daca o sa mai ia o capusa nu o sa se mai dezvolte ci o sa moara. Noi in 5 ani nu am avut decat 3 capuse(le-am gasit o singura data si am inebunit cand am vazut ca al meu catel e posesor de "mergatori") si asta din vina mea ca uitasem sa o dau. Ar trebui sa va obisnuiti cu catelul intre voi mai ales in momentele mai dulci Maselutele vor cadea singure.
Si eu o musc de nasuc si o pup pe botic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Hallo
"mie imi plac , dar aia de la parter e cat un taur, cred ca emai mare decat mine si eu 11kile juma. am vazut-o de la balcon, graaaaaaaaaaassa si tigrata, am latrat la ea si am vazut cum s-au intors 2 urechi pe o bila de popice si 2 ochi galbeni care ma priveau fix si cu...nesimtire. pisica de linga noi e neeeagra si tare curioasa, se uita la mine prin plasa si miorlaie. cel mai bine ma impac cu mita vecinei de la etj.II, ne mai jucam cateodata si ea ma lasa sa-i pap mincarea...
era unu mic , blanos si cu o capusa pe nas pe-aici, si eu mai am din cand in gand, dar unul dintre oamenii mei, (ala cu par pe fata)mi le scoate cu o penseta si dupa aia ma da cu un unguent...pfui ce pute. acum ma freaca "oama" Vio cu pasta de dinti, are si perie speciala, multe lucruri neplacute pt. caini mai nascocesc si oamenii astia!
sunt disperata!
astia 2 vor sa ma puna in cusca in masina, dar eu nu creca o sa rezist, trebe sa vaz toate tirurile si farurile din mers, tre' sa latru la fiecare stop si sa enervez pe aia 2 din fata ca altfel nu sunt eu stapana la mine acasa. ce mai, ii pun cu botu pe labe!
daca tot i-am invatat in fiecare dimineata cu linsu in pat si joaca la ore mici, trebe sa-i dresez si cu asta.
intr-un cuvant, cica am devenit insuportabila si cea mai mare amenintare este ca la primu concediu, ma lasa aia 2 agata de-un pom pe autostrada, sa credeti voi asta, apropos, nu vreti un cocker negru, dulce, iubitor, stapan la voi acasa?

Smolita

Suzi,catelus de catifea
orhideele noastre

Mergi la inceput