Copilasi de oct-noi-dec 2003 (59)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Asa e Ileana..mai cum s-au adunat toate pe capul lui luca luna asta..Bine ca nu mai e nevoie de antibiotic, dar ce pacat ca nu puteti merge la mare anul asta..asta e aveti voi timp de la anul incolo. Sa stii ca si areul de munte e foarte bun pt copii care tot au facut viroze. Stiu asta de la niste amici de ai nostri de aici. Bine ca baietelul lor a avut chiar probleme pulmonare si mai serioase, puroi la plamini, un inceput de astm si noi i-am invitat aici, dar tot asa dr le-a zis ca nu stiu de ce nu e bine pt el la mare si ca mai bine anul asta sa mearga la munte, puiul lor are 2 ani jumate. Am sa incerc sa gasesc subiectul tau despre boala lui Luca ca eu nici acum nu inteleg exact despre ce e vorba.Noi am prins o raceala dupa piscina de simbata, suntem cu nasul in batiste amindoi, dar nimic foarte grav. Am mers dimineata vreo 2 ore pe plaja cu toate ca batea vintul rece de la mare, era soare dar ne trebuiau geci groase, lui Aldo chiar si fes si gluga. Dar asa ne-a zis dr ca ori de cite ori avem cite o mica raceala sa mergem la aer de mare exact pe plaja indiferent de vreme. Si sa stiti ca ma simt mai bine si puiul la fel, a adormit frint acum.Am vorbit cu Elena ieri pe mesenger, era suparata ca Alvaro e bonlavior, nu are nici timp mai deloc de scris ca a stat numai pe la urgenete. A facut temperatura, ia si antibiotice si antifebrile, si spunea Elena ca saracul Alvaro nici macar nu putea deschide ochii de lipiti ce erau cu secretii sau nu am inteles eu bine ce. Ea banuieste ca e o reactie la ultimul vaccin. Inca nu au facut controlul la inimioara dar spunea ca asa cu raceala asta si mai ales cu febra nici nu au cum sa faca respectivul control. Alvarica sanatate multa!!!!Ciuf mersi de link-uri, eu nu stiam ca le zice bandane, dar ce ma nelamureste pe mine e ca in poza se vede forma basmalutei ca un patrat nu e cum am avut eu ca un fesulet. Numai intr-o parte am vazut asa si acolo spuneau ca livreaza numai pachete cu mai multe bucati. Mai incerc pe ebay totusi. Elena spunea ca daca o sa gaseasca poate imi ia ea. E bun sa fie ca un fesulet ca aici la mine mai tot timpul bate vintul si totusi soarele e puternic are nevoie de ceva pe cap iar sapcutele zboara cit colo. Mai vedem, mersi oricumLena cretofolinii cred ca sunt mai mult de la papa, alberto are parul cret de nu stie cum sa traga de el in fiecare dimineata sa-l intinda sa-l aseze. Parul meu e doar ondulat, cind eram mica chiar era lins, de pe la 5-6 ani cind mama mi l-a lasat lung a inceput sa se onduleze. S-ar putea ca Freya sa-i semene lui tati pina la urma, asa a fost la mine. Iar eu cu tunsul daaa sa stii ca a fost o decizie sa-l tund asa scurt, niciodata in ultimii 13 ani nu l-am avut asa scurt. Dar simteam nevoia ca parca prea eram Ileana Cosinzeana cu parul al prea lung si des. Il las iar lung dar nu mai mult de inca o palma doua de cum e acum. Si am si vrut sa ma fac blonda la loc si am zis ca decit cu el ars mai bine scurt si sanatos, plus ca o schimbare de look era necesaraVa pupVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Vikinga, vezi ca am deschis si un subiect la "parintii intreaba" despre mononucleoza asta idioata. Care ne-a dat asa batai de cap. Mie personal nu-mi place deloc la munte, nu vad rostul unui astfel de concediu, nu dati cu pietre. Ma plictisesc la munte, eu sunt comoda, nu urc pe munte, dar pentru copil ma sacrific si merg. Probabil o sa mergem in august, sa nu fie foarte frig, ca dupa cum suna prognoza meteo nu prea e vreme de concedii. Cica ploua 45 de zile din vara...
Insanatosire grabnica va doresc la amandoi. Ce bine o fi sa stai aproape de mare, eu iubesc marea.

Elena, insanatosire grabnica lui alvaro! Hai, vino si spune-ne ce are, eu una stau cu inima stransa. te rog. Putere multa!

Uki, eu fasole nu i-am dat deloc, intr-un sos de la o varza la cuptor am inmuiat painica de vreo 3 ori si a papat, ii era pofta rau, balea pe langa farfuria mea, iar mazare i-am mai dat doar ce s-a gasit un legumele congelate din comert, le folosesc pentru pilaful bulgaresc. Deci nu a gustat din fasole, dar un pic de varza si un pic de mazare a servit.

_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Alvaro si Luca, sanatate multa, sa va faceti repede sanatoasi, sa ocoliti racelile de acum inainte. Elena, dar ce vaccin i-ai facut lui Alvaro? Sper ca nu Prevnarul! . Eu am citit o gramada de chestii nasoale despre el si am decis sa nu i-l fac lui Matei.

Fetele, am reusit sa pun pozele, de fapt, erau puse inca de ieri seara, dar nu am reusit sa postez nici nu mesaj, imi dadea tot felul de erori . Cam dese problemele tehnice ale forumului .

Uki, Safari Parc e un parc in care te plimbi cu masina printre animale, pe un traseu de cativa kilometri, ele vin si iti papa din mana, apoi cobori din masina si te plimbi pe jos printre ele (evident, intre cele care nu sunt periculoase, deci nu tigri si lei ). Mai aveau parc de distractii pentru copiluti, bazine de innot, a fost tare frumos, ce mai!

Matei

PozeNoi

Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Uki, Matei papa mazare in mod frecvent. De fapt aici sunt printre primele legume recomandate sa fie introduse in diversificare, pentru ca au proteine si sunt hranitoare. Si nu mi-a facut Matei niciodata nici o problema, asa ca eu zic sa ii dai cu incredere lui Mariuca. Despre varza si fasole nu stiu ce sa iti zic, varza chiar nu i-am dat niciodata (din cauza ca nu imi place nici mie si nu o gatesc), dar fasole mai
papa (rar) din punga de legume congelate (amestec de legume, si are si fasole verde in compozitie).

Matei

PozeNoi

Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Salutare,
Lena, ai o printesica scumpa foc. Vizionat pozele. Tu stai cu ea acasa sau o duci la gradi?
Referitor la apa, ce sa zic, ca nu stiu sa inot, dar am asa o frica din aia amestecata cu entuziasm. Inima mi-ar da ghes sa ma arunc in apa, si parca nu. Chiar daca am vesta de salvare.
Oricum sambata am avut parte de o experienta unica. Sa ma fi vazut cu aparat foto (dar nu am apucat sa fac decat doua poze ca s-au dus bateriile ) si cu camera de filmat. Sotul si rade de mine, ca cica eu nu am bucur de ce vad, ca repede sa trag pe film. Eh, ata ete. Imi place ca atunci cand sunt suparata sa vad poze sau filme cu noi. Ma relaxeaza foarte mult.
Uki, Luca mananca mazare frecvent. Cum a zis si Carmen, mazarea este printre legumele foarte bune la inceput de diversificare.
Dar parca fasole uscata si varza inca nu i-as da. Sunt totusi mai greu de digerat.
Carmen, nu am reusit sa vad pozele. Se deschide prima pagina, se vad pozele, dar cand vreau sa trec la a doua pagina, sau sa vad una cate una imi afiseaza eroare. O fi in legatura cu problema DC-ului, na ca nu stiu.
Laura, mai citeste cu atentie ca scrie si ca poti comanda la bucata. Uite, daca gasesc pe aici iti iau si eu una. Dar numai sa am timp sa ajung prin magazine, ca monstrul de Luca nu prea-mi da voie. Si bine e. Se vede ca facem economii.
Tu ai cumva nr. de telefon al Elenei ca as suna-o?
Elena, sanatate multa lui Alvarica.
Ileana, bine ca i-a trecut ce avea in gat lui Luca. Cam nasol cu regim si fara efort la un copil atat de activ. Dar totusi nu oboseste atat de rau incat sa consideri ca face efort. Deh, trebuie sa cam fiti cu ochii pe el. Trimitem pupicei cu multa-multa sanatate.
Noi azi ne pregatim sa mergem la piscina. Dar cam bate vantul afara. Om vedea. Cert e ca Luca nu mai este atat de fericit cand vede apa. Cred ca incepe sa se pictiseasca de ea. Ca l-am tot dus la piscine, lacuri, rauri, balti, etc.
Aseara, l-am lasat in patutul lui bandu-si lapticul si eu m-am dus repede cu Cezarelul afara pentru kk si pp. Si cand ma intorc, na, intra daca mai poti in casa. Stateau trei caprioare si-mi adulmecau floricelele mele. Tu-le mama lor. Ma uitam eu si vedeam ca unele is cam palite, alte chinuite, si nu realizam de ce. Si cand colo, dumnealor, caprioarele, erau in vizita. mai si ce frica imi era, le-am usuit, de parca erau gaini, dar cand a inceput Cezar sa latre, au catadicsit si ele sa-si miste poponetele asa alene, de parca le-am deranjat, si-au scuturat capatanile si duse au fost.
O senzatie aiurea, stiindu-mi copilul in casa singur si eu sa nu pot intra ca stateau dihaniile alea in fata usii.
Eh, am observat ca si anul trecut am avut cateva floricele cu probleme, dar dadeam vina pe bietii iepurasi.
Luca acum iese afara, si merge si el ca omu' pe trotuar, plimbandu-si masina de tuns iarba. Si ma plimba, si ma tot plimba prin toata comunitatea.
Ieri ii spunea taica-sau ca pleaca si ca se intoarce peste o saptamana, Luca se uita la el serios si a inceput sa planga. Ma impresioneaza cand il vad ca intelege si ca ii e dor de taticul lui.
Dragelor, sanatate la toata lumea si sa auzim numai de bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uki spune:

Mda... mi s-a sters tot mesajul

Saru' mana de raspunsuri, dau si eu mazarica, daca ziceti ca e buna pt copii... Mariuca nu prea a avut prob cu stomacul, dar totusi la varza mai astept

Carmen, multam de "iesplicatii", cred ca e maaare distractia!

Elena, of of, Alvarica saracutul de el, chiar asa rau sa fie de la vaccin??? si noi am avut ceva reactii, febra si ochisorul stang lipit, dar cam atat... a trecut mai repede decat speram

Sanatate multa la puiuc

Pupaceli multe

GABRIELA SIMARIUCA(31 dec 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Ileana hai ca acum am citit si eu subiectul de la "parintii intreaba"...ce sa zic, cam greu cu regimul asta si mai ales cu efortul...eu ti-as mai scrie despre mancare dca vrei, da-mi un semn, stiti ca freya e alergica la laptele de vaca, deci fii mea tine regim, vrand-nevrand, dar ea n-are treaba cu asta, ca asa s-a obisnuit.

Ca sa va faceti o idee: mananca brocolli fiert in sare si un pic de ulei de masline de n-are treaba, asa pomuleti ii dau sa manance, stiti ca brocolli are mult fier...mazare mananca dar nu e favorita ei, altfel ii fac piure de cartofi cu margarina de soia si un pic de sare, eu fierb, cartofii cu ulei de masline...cred ca totut il fierb cu ulei de masline sunt fan!

Varza nici eu nu i-am dat...desi brocolli tot din familia verzei este, dar acum ma refer la varza-varza...rosiile i le dau crude, ea si lamaie suge, de mi se strepezeste mie fatza...ce se poate manca crud ii dau asa, ma refer la fructe si legume. Fasole nu i-am dat inca, mi se pare un pic cam grea.

Uki ii pun chilotei, are unii simpatici, roz, desi are si pampersi din aceia ca un chilotel.

Ciuf eu o duc la o tanti, care are in grija si alti 3, cateodata 4 copii, are in casa tot confortul unui day-care numai ca aici la day-care sunt foarte multi copii si tantile alea sunt depasite si de multe ori am auzit povesti aiurea...asa ca mai bine o duc cate 2-3 zile la tanti acasa si ea este extrem de fericita caci esti un copil tare sociabil...in rest stau cu ea, caci eu lucrez acasa pe computer sau la birou, care este lipit de casa , si restul ce trebuie rezolvat rezolv in zilele cand o duc la day-care.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Salut,
Si eu am intrat dimineata si nu am reusit sa postez nimic din ce scrisesem....M-am suparat si am si uitat ce am scris.
Uki,intrebai de legume : eu i-am dat Luanei cam de toate sa manance.Acum jumate de an in urma,cand inca ii mai pregateam mancarica pentru varsta ei,am vazut si am constatat ca nu mai vrea sa manance din ce ii preparam.Noi masa de amiaza o luam cu totii.Iar Luana ne privea mancand altceva si poftea.la inceput i-am dat sa guste,dar cu timpul a refuzat mancarea ei si i-am dat ,putin cate putin din ce mancam noi.Am vazut ca nu pateste nimic si am renuntat sa ii mai gatesc separat.Are si ea,deja,preferinte culinare:e topita dupa ciorba cu perisoare(din carne de porc),dupa cartofi prajiti,pizza,salam canadian si salam de casa uscat,cascaval,branza telemea de bivolita sau vaca,iaurt din care mananca ta-su(Milli normal),mamaliga cu branza si unt si smantana,spaghetti,carnea din sarmalute si....multe altele.I-am dat varza preparata pe aragaz(calita),a mancat,dar nu cu pofta cum ar manca perisoare.Mazare am facut doar de 2-3 ori,pentru ca ai mei nu mananca,nici Alex nici Marius.Daca fac totusi ,Luanei nu-i prea place.Aceeasi situatie o am si cu dovleceii:niciunul din ei sa nu ii vada.In schimb sunt topiti dupa spanac,pe care eu nu il suport,dar il gatesc pentru ei.Am facut acum 4 zile parca,chiftelute si le-am lasat pe masa din bucatarie sa se raceasca.Luana s-a trezit si s-a dus,s-a servit si a venit in camera cu doua chiftele,fiecare in cate o manuta,mancand cand din una cand din alta.
Eu cred ca trebuie testata toleranta la fiecare leguma preparata in parte.Daca o accepta si nu pateste ceva cu stomacelul,nu vad de ce sa nu ii dai Mariucai?
Doresc la toate mamicile de aici si la toti copilasii tot binele din lume.
Ileana,tare rau imi pare de Luca ca e bolnavior.Insanatosire grabnica!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super mami spune:

Trebuie sa va povestesc cum m-am distrat ieri.
Pai, ati mai vazut vreodata 3 bucati copii un an si ceva spre doi, urland toti pe un tobogan ? Dar ati mai vazut parinti care lesina de ras pe langa asa imagine ?
S-au pus astia mici pe un plans ieri, nu stim de ce. A inceput unul (s-a suparat ca l-a impins Isabel)...iar ceilalti au plans de plansul lui. Jeleau toti 3 de sareau camasile de pe ei, iar noi "astia mari" am crezut ca lesinam de ras, cu lacrimi si tot tam tamul.
A fost f distractiv pana cand eu m-am asezat cu bb la baza toboganului, ii explicam ceva, cand una bucata copil in greutate de 14 kg a aterizat direct in capul meu. Da m-a prins rau, ca m-a durut gatul si capul toata seara. A prestat tati un masaj si sunt mai bine acum.Am stabilit si vacanta...pe 14 iulie...prindem ziua lui tati si aniversarea casatoriei acolo...adica in Antalya. Nu ma gandeam ca o sa ajungem acolo, aveam alte planuri dar se pare ca e tare lindo.
Pe 17 iulie facem 6 ani de la casatorie !!!
Iar pe 21 tati face....27 !!!
Isabel papa mazare si fasolica verde. Uscata ciuguleste din cea neagra, dar asta ca isi baga nasucul in cratitile altora.
Varza nu i-am dat, dar nici noi nu am mai papat de un secol.Elena sanatate multa puului. sper ca deja sunteti mai bine. Chiar ma gandeam la tine zilele trecute, ca nu ai mai dat nici un semn.
Va pupacim si asteptam o vorba.
Vikinga si voua cate un pupic si multa sanatate.
Carmen am vazut si eu pozele, superrrrrr frumos.
Valeria... ce dragutel cu caprioarele la usa...tie se pare ca nu-ti place....dar eu am o scoala in fata casei....as prefera caprioare de un milion de ori.
Ce dulcel Luca cu tati. Eu am observat la Isabel ca in timpul zilei, cand e ceva important se duce la usa si il striga pe tati. Chiar ma gandeam, saracuta si-o imagina ca sta acolo dupa usa, oare nu-si da seama ca pleaca ? In fiecare dim il conducem pe tati la usa, ne pupacim si inchidem usa impreuna. Poate nu-si da seama ca el pleaca mai departe.
Ileana Va pupacim pe toti, in dim asta suntem tare pupacioase, uite cati pupici am in mesajul asta !
Ne auzim mai tarziu.Ven a plecat in vacanta ?Alexandra si bebelina bulina Isabel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Alexandra,LA MULTI ANI!pentru casnicie,la cati mai multi ani sa aveti impreuna si cat mai multa fericire si
LA MULTI ANI! sotului tau.Implineste 27 de ani sau n-am citit eu bine?
Pai daca am citit bine....ce fain!...tare tinerei mai sunteti.Sa fiti sanatosi cu toti.
M-am distrat citind intamplarea de la "potogan"(asa se zice acum).Am ras si eu imaginandu-mi scena.Pupici multi Isabelutei(si pe una din surorile mele o cheama Isabela) si bravo ei ca e certareata si nu se lasa!
Azi sarbatorim si noi pe tati,care face 41 de ani.O sa facem pizze imense si vom bea berica....Ne distram azi.
Va doresc la toate si la copilutii vostri zile frumoase si tot binele din lume!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput