Copilasi de oct-noi-dec 2003 (59)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

bonjour!

Ajutati-am si pe mine cu ceva meniuri de felul doi mai de regim... nu are voie almette ca e prea gras, mezeluri si oua
nu, branza nu papa, orez sau gris cu lapte nu papa, de iaurt s-a
saturat... pilaf a mancat vreo 3 zile, friptura mai mereu de o saptamana incoace si nu mai vrea...
mancaricile nu i le pot face cu faina, tocatura n-are voie, cum sa-i
gatesc eu fara un sos sau fara sa calesc putin legumele???? Hm... Mare dilema.

Super mami, misto faza de la tobogan. Cred ca v-ati distrat pe cinste.
Vai, ce concediu frumos se anunta la voi. Sa va bucurati de el.

Ana, tot timpul m-am minunat cum mananca fata ta de toate si nu are nimic, eu n-am avut tupeu sa-i dau la al meu porc sau alte mancaruri din astea mai grele, chiftelutze, etc.

Lena, chiar te rog sa-mi mai dai idei de mancare mai de regim.

Valeria, nu e chiar asa greu cu efortul fizic, ca el oricum e un copil care inca mai sta in carutz la plimbare, singura chestie e ca am rugat-o pe bona sa nu-l mai duca pe jos afara cate 2 ore, ca asa a facut in ultima vreme, ci sa care si carutzul cu ea si sa-l dea jos doar din cand in cand.
Interesanta faza cu caprioarele, io zic sa te bucuri de ele, ca decat sa ai un alt bloc in fata blocului tau, sau o scoala, sau un santier, sau o artera foarte circulata, mai bine ai liniste si caprioare.

Carmen, eu am vazut pozele si mi-au placut tare mult... Cred ca Matei s-a bucurat tare sa vada atatea animale. Fi-miu le vede la TV si se bucura.

Pupi

_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super mami spune:

Ana Maria ...da tati face 27 , eu sunt mai baba...am facut deja 28 in noiembrie
Multumesc din sufletel, si voua la fel.
La multi ani sotului si petrecere frumoasa !!!Ileana incearca la cuptor...legume, pui, peste. Sau in folie de aluminiu, sau la fiert la abur.
Sunt tot felul de vase in care poti sa gatesti orice cu o lingurita e apa.
Sau combinatii de orez cu legume...gen paella, sau cu creveti sau peste...
Linte, avocado, mamaliguta, cartofi dulci , paste cu sos, piure de legume amestecate de toate felurile.
Daca mai imi trece ceva prin minte...iti zic.
Pup, fug ca domsoara face prostiute
Alexandra si puiul dulce Isabel

Mergi la inceput

Alexandra, saru' mana mult de idei. O sa fac ceva peste la cuptor cu legume pentru asta seara, ca de pui cu cartofi s-a saturat. da-mi si mie o reteta, doua de paste cu legume, sau ceva de genul, dara ai timp si chef.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Ileana ma gindeam ca pastele te mai scot din incurcatura. De ex sa faci o fiertura asa scazuta cu bucatele de piept de pui citeva cuburi de dovlegel si o linguar doua de sos de rosii ca sa ai un sos mai usor si apoi pui si pastele, poate ii place. Ma mai gindesc si la altele.Mai a ramas insarcinata si Ancuta, am vazut azi subiectul ei, vad ca e semn bun pt mamicile de oct-noi-dec..ca drept sa spun parca parca si eu sunt...Dar inca nu stiu sigur. Eu oricum am menstruatia aiurea, vine la 35-40 de zile, dar am o stare...ohhh as jura ca-s insarcinata dar testul o sa clarifice treaba.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Vikingutz pai tinem pumnii atunci...

Ileana daca paste sau cartofi are voie, fa-i mama din astea, ca sunt sanatoase si bune si satioase...uite reteta de cei fac eu cu paste: fierbi de care paste vrei, tai piept de pui bucatele, daca ai tigaie de teflon te sfatuiesc sa pui doar un strop de ulei...stii de care ulei folosesc eu la prajit: de porumb e mai sanatos si e recomandat bebeilor si femeilor gravide, deci e bunutz, daca ai niste sos de rosii sau rosii decojite le pui peste cand s-a facut puiul auriu, pui si niste boabe de porumb si gata...sau faci paste, fierbi niste conopida sua brocoli, niste morcovi din aia mici, rotunzi, baby-carot, se gasesc parca la borcan in ro, mai pui si niste sos de rosii si daca ai un dovlecel-verde (fetelor am uitat in rom, dar in franceza iii zice courgette, e ffff bun) il calesc si pe ala si iese foarte bun si un pic dulce...acuma nu stiu ce mai are voie Luca sa manance, uite eu ii dau ca desert, painica cu stafide...sau doar stafide sau oricum fructe uscate, prefer decat dulce rafinat, sau pur si simplu un fruct ceva...ah, si daca e cald, ii dau water-ice...e fara lapte, din suc de fructe doar, pepene galben sau portocale, sau lime...e si in ro, de la olala.

hai va

Mergi la inceput

Vikinga, saru' mana. Io mai am un pitic, o sa ziceti ca-s nebuna si-mi cer scuze daca va zapacesc prea atre: nu prea ma incanta ideea de a-i da paste, el e destul de dolofan si am avut grija tot timpul sa nu ii dau fainoase prea multe.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super mami spune:

Mama Ileana....nu stiu cum sa-ti zic...fara sa ma fac de ras ....da m-ai nimerit rau cu retele.
Reteta pe care noi o fol pt paste ar fi urmatoarea: de la supermarket cumeperi un borcan cu sos pt paste (noi il preferam pe cel cu masline si pe cel cu ierburi), mai cumperi si una bucata cutie paste (eu le prefer pe cele scurte)..se fierb pastele 8 min, se tavalesc prin unt (asta o stiu de la tati, ca nici asta nu stiam), se toarna sosul si se mai lasa putin pe foc. Se face o salata de avocado sau o salata de vara si se serveste. Pofta buna !
Eu fac f putine lucruri bune, celelalte sunt achizitionate de la raionul semipreparate (foarte diversificata marfa, Slava Domnului)sau de la chinejii de langa noi (oameni f importanti pt burticile noastre).
Ma mai aventurez si eu din cand in cand si fac tot felul de sosuri la domiciliu, dar nu ex o reteta...depinde de chef, pofta si ce e in frigider.Si ca tot veni vorba de papa bun, chiar acum savurez un pilaf absolut groaznic. M-am straduit sa-l fac bun, dar nu-mi iese niciodata. A iesit ca un orez fiert cu pui si mirodenii. Ne se leaga asa ca pilaful.
Daca se-ndura careva sa-mi zica si mie care e smecheria cu pilaful...
Va pup ca trebuie sa fug,
Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Buna fetele!

Nu, n-am plecat in concediu, abia pe 5 august plecam in Rhodos.
Dar invat pe rupte....
Eu am fost profa de engleza inainte sa raman insarcinata, timp de 5 ani. Am plecat din invatamant, satula de salariul de mizerie, m-am angajat la o firma ca traducatoare, dupa 2 sapt. am ramas insarcinata (dupa 3 ani de incercari ). Acum vreau sa ma intorc in invatamant - imi convine mult mai mult d.p.d.v. al programului, cu copil mic e un lux sa vii acasa la 13-14 siu sa ai vara 3 luni concediu - plus ca am constatat lucrand la firma resp. ca adevarata mea vocatie e cea de profa, sunt facuta pentru asta si iubesc munca asta .....
Insa trebuie sa dau iar examen de titularizare pe post, pentru ca in 2003 am plecat cu demisie.
Asta este! Invat acum iar toata materia din faculta, e un examen foarte greu (ati vazut si voi pe la stiri in fiecare an ce note se iau ) si tot ce sper e sa fie totul cinstit si corect, sa nu mai fie cu pile si relatii, ca am jurat ca ajung la Minister daca mi se intampla vreo magarie pe nedrept!

A venit si socrela, asa ca dimineata Markus sta cu tanti, dupa-masa il duce socrela la plimbare, si eu invat de ma doare creierul
Plus ca gateste ea, spala vase, asa ca mai castig ceva ore bune, tot pentru invatat.
O sa dau mai rar pe aici cu scrisul, dar de citit, va citesc in fiecare dimineata

Va pup si, repet, va citesc zilnic!

Venera, mama lui Markus (10 dec.2003)
Poze - si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uki spune:

Ileana, draga mea, io la acest capitol stau tare prost acum (papa de regim) desi cred ca si mie mi-ar folosi..., sory!

Sunt insa mamici mai experimentate pe aici!

Ven, spor la invatat si mult succes la examen! o sa iei sigur nota mare...

Pupici

GABRIELA SIMARIUCA(31 dec 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Salutare,
Laura, tinem pumnii sa fie cu ochi. Daca e asa, felicitari si te admir ca ai curajul pentru al doilea copil, mai ales ca tu esti cea care te ocupi de Aldito.
Ileana, eu nu gatesc deloc cu prajeli. Nici pentru noi, nici pentru copil.
Gatesc frecvent mazare, fasole verde, pui cu sos de rosii si usturoi si pui cu smantana (pica asta la tine pe motiv de grasimea din ea).
Ce-i place lui Luca mai sunt pastele cu bucati de carne de pui si legume: broccoli, dovlecel verde, morcovi si adaug si un pic de usturoi. Ii place foarte mult. Poti sa-i faci din cand in cand si paste, asa ca diversificare, si isi ia energia din ele (daca nu are)
Ciuperci are voie?
Cam astea imi vin si mie in cap acum.
Va las ca il pusei pe Luca sa-si faca somnul de frumusete, iar pe mine ma asteapta pestii.
Pupicei,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput