contract de munca insotitor copil cu handicap

contract de munca insotitor copil cu handicap | Autor: apisica

Link direct la acest mesaj

Surorii mele i s-a refuzat angajarea ca insotitor de persoana cu handicap psihomotor grav ( propriul copil...) de catre DMPS ( sau CASMBraila - nu stiu exact)pe motiv ca nu exista fonduri suficiente si se accepta numai pentru familii monoparentale.

Mi se pare numai mie absurd sau asa este?
Precizez ca familia este compusa din doi copii, din care unul cu handicap grav, tata si mama, din care numai tatal este angajat fireste, deoarece copilul handicapat necesita ingrijire 24/24.

In conditiile in care tatal are un salariu de bugetar de 6 milioane din care trebuie sa intretina 4 persoane - copilul handicapat necesitand numeroase internari, drumuri, si cheltuieli, cred ca statul nu face decat sa faciliteze handicaparea unei intregi familii...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crig72 spune:

Conform legii sora ta are dreptul sa fie insotitor al copilului.Ea va avea si carte de munca.Oare legea se poate modifica la nivel de judet?Nu stiu de ce in Braila se accepta doar pentru familii monoparentale deoarece ca insotitor poate fi angajata si alta persoana nu numai parintii si atunci nu vad legatura.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Deci dupa cate stiu eu contractele de muca pentru insotitor de handicap se intocmesc de catre de catre primarii.Nu vad ce are DMSS aici.
Mergi cu respectivele acte la primarie si bineinteles cu o cerere de depunere a dosarului este inadmisibil sa ti le refuze.
O problema ar fi lipsa fondurilor dar pana aici mai aveti. Important este sa depuneti dosarul.
Ref la alocatia monoparentala nu stiu cine va dat aceasta idee dar va spun ca in aceasta categorie intra mama/tatal care este divortata sau vaduv, inteleg ca nu este cazul.
Ce ar tb sa vedeti daca familia se incadreaza la alocatie complementara.Imi pare rau nu am legislatia acasa , dar va spun ca exista limite de venituri
Va doresc bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apisica spune:

Multumesc de informatii, o sa incercam sa finalizam si sa redepunem dosarul.

Aura

Life is what happens to you while you're busy making other plans.

Mergi la inceput