Daca ai scrie o carte...
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Kehleyr/Kehleyr.jpg)
Kehleyr spune:
Eu cred ca as scrie o carte bazata pe vise. De multe ori cand visam (ma refer in timpul somnului, nu cu ochii deschisi ) suntem intr-o lume care are cu totul alte reguli, cu totul alta logica, si unde se sare de la o situatie la alta fara nici un sens... daca te gandesti rational... dar in timp ce visezi totul pare perfect normal. Mi-ar place o carte care sa se petreaca intr-o astfel de lume, fantastica.
The Answer to the Great Question of Life, the Universe and Everything Is Forty-two.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
slakje spune:
pai corazon, citeste-l pe kafka.
Apropo, ce mai cititi voi? spuneti-mi si mie, mi-e asa o pofta de lectura.
mamica dulce spune:
cand o sa vorbesc foarte bine germana o sa traduc basme romanesti...in copilarie devoram toate povestile pe care puteam pune mana si cred ca si in germana ar avea mare succes Ileana Cosinzeana, si povestile lui Slavici,Creanga etc,basmele populare.
poate nu-mi fura nimeni ideea vreo 10 ani,pana o sa ma simt in stare sa scriu nemteste bine
Si daca o sa se intample asa ceva..o sa public propriile mele povesti,la care "rumeg" cand trebuie sa adorm copilul cate doua ore.
As scrie despre copilul meu..si daca ar fi vorba de romane...ohoo..ce mi-ar placea sa fiu dozatoare de best-seller-uri ca...cum ii cheama..danielle steel sau marian keyes sau john grisham...una ca oferi entertainment mapamondului,dar faci si o caruta de bani.
cei care scriu carti de specialitate,manuale-si au ceva de spus...sunt demni de tot respectul si admiratia!
adivio..trimite manuscrisul la edituri!!!
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sanca/Sanca.jpg)
Sanca spune:
Am ideea carti, in cap, pe capitole chiar. O scriu de ani de zile (in cap), in momente de inspiratie, cand sant la volan, ii mai trantesc un capitol. Cand vine vremea de pus pe calculator, ma inhib. Ma gandesc la cartile lui Slavici, la scriitorii mei preferati si nu mai pot scrie o litera. Mi-e rusine.
Dar, sant zile in care imi mai cade in mana cate o carte proasta - ca a lui Jude Devreaux, sau Danielle (cum o chema-o ca nu-mi vine acuma), si imi zic, daca au publicat americanii asemenea porcarii, de ce nu ar publica-o si pe a mea???
Anca
copii ca ai mei nu are nimeni
adivio spune:
Darria, Mamica Dulce, multam mult pentru sustinere. Credeti ca ar avea sanse lucrarea mea pe linga lucrari ale marilor profesori in materie? Si cum sa fac? Eu sunt acum in State. Credeti ca as putea colabora cu o editura doar prin corespondenta? Sau sa o public aici in limba romana? Dar aici, din pacate, nu stiu cit efect are, pentru ca si sistemul de drept si cel financiar este diferit.
Sanca, hai ca te incurajez eu, da-i drumul si pune pe hartie. Culmea, si eu cind ma gandesc sa ma apuc de romanul pe care mi l-am schitat in cap de ceva vreme, tot la marii scriitori ma gandesc, parca imi e rusine sa nu intinez operele de valoare cu "micimea" mea.
hosen spune:
salut eu daca as scrie o carte in primul sin primul rind voi scri veata mea,chinurile vetii pe unde am calatorit si etc,viata exterioara si intereoara,si etc,dar faza e,am multe greseli doi,nu pot sa dezvalui multe chestii,si etc,
hosen spune:
pentru fetele di SUA,am un amic care sa stabilit in America de la 18 ani,si la batrinete sa intors in tara,si a publicat o carte in limba romina,veata romanilor din America,sa stiti ca mia placut a fost ceva deosebit pentru mine,poate mai mult din cauza asta mam maritat departe de casa,chiar daca uniori ma doare,si incerc sa uit ca sunt plecata,mai ales ca am gasit un sait,unde pot sa fac rost de vinuri romanesti,si aichi fara sa mai plec si cu preturi acceptabile,ok ceau,imi iau un vin iau o ghura,si-mi trece doru de casa
andora spune:
BAFTA fetelor care scriu.. si bravo lor! Mi-a placut mult ideeaz cu "ganduri pentru fiica mea"... e frumos....
Eu mi-as scrie povestea vietii... desi trebuia sa o incep de pe la 8-9 ani.. si acum gasesc pe caiete vechi desene sau rezumatul vreunei ore, ce facea cutare baiat in cutare zi... si cred ca am pierdut mult ca n-am tinut decat un jurnal micut.... Mi-as scrie povestea de dragoste si asa as convinge multa lume ca exista iubire adevarata, si ca exista Dumnezeu... as scrie toata ziua dar nici jurnalul bebitei mele nu l-am completat fiindca suferim de o acuta lipsa de timp.. si viata trece, si e pacat...
www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogo
maimutica
(DN 10.10.2004)
hosen spune:
la mine e mai greu eventual sa-mi gasesc pe chineva,sa ma asculte si dupa aia sa scrie in locul meu ca eu sunt varza!!!!!!!!!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Viovio/Viovio.jpg)
Viovio spune:
Cind eram in liceu scriam povestioare.
Ele erau cadoul meu pentru prietenele mele,si plecau de la o intimplare din viata celei careia ii ear destinata,avind grija ca finalul sa fie intotdeauna fericit.
Din pacate eu nu am pastrat aceste povestioare nicaieri,poate doar pe vechile caiete "de scoala",la sfirsitul carora se nasteau aceste povesti in pauza su in orele care nu mi se pareau destul de interesante.
Si mai scriam si multe poezii,care la vremea aia mi se pareau geniale si pe care le mai recitesc uneori cu placere!
Din pacate acum m-a parasit inspiratia definitiv,dar mi-ar facea placere sa pot aduna toate acele povestioare intr-o agenda macar...
Violeta mami de printesa Cristiana Bianca
POZE CU BIANCA
Daca plingi ca ai pierdut soarele...,lacrimile te vor impiedica sa vezi luna.