Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare (2)
continuarea de aici: http://desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48036&whichpage=12
mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
Raspunsuri
conchita spune:
Joanna, cat de frumos ai scris! multumesc mult de raspuns, ai un suflet minunat, poate nu iti dai seama cata caldura si umanism razbat mereu din cuvintele tale. Biblia, totusi, cum o citim? o deschidem la intamplare? de unde incepem sa o citim (sau studiem)? indreptarul acesta foloseste cuiva care (re)vine la credinta de buna voie- cu forta nici nu s-ar putea-, si care nu are duhovnic si nici vreo sansa de a avea unul prea curand. abia astept sa va citesc raspunsurile
casandra spune:
Draga Conchita, eu m-am apucat sa citesc Biblia de la inceput, desi auzisem ca nu e bine sa incepi cu Vechiul Testament, ca e greoi si ispita e mare sa renunti la a mai citi. Mie mi-a placut din ce in ce mai mult, pe masura ce avansam in lectura, iar de Vechiul Testament m-am indragostit, daca pot spune asta.
gandacelu spune:
dragele mele,
sper ca nu m-ati uitat ;))
am intrat special sa va povestesc ca am fost azi la Sf. Grigorie Palama, din intamplare, si, ce sa vezi, cine slujea acolo ?:) Pr. Teofil Paraian :)
a fost extraordinar, a tinut o predica… nu am cuvinte, mi-a incalzit sufletul… are un dar cu totul special de a-ti da nadejde… intai a reusit sa ne arate starea de pacatosenie in care ne aflam (fata de cum ar trebui sa fim, modelul fiind, astazi, samarineanca), dar, ca sa nu deznadajduim, a accentuat pe faptul ca noi trebuie sa-i dam slava lui Dumnezeu asa cum putem, imprastiati, impietriti, necredinciosi, si sa-I spunem : Doamne, primeste rugaciunea mea asa cum pot eu sa ti-o dau…
mi s-a parut minunat, cred ca asta e adevarata smerenie, adica adevarata fata a crestinismului (« umana », nu idilica, pietista, « cristalofila », vorba Pr. Nicolae Steinhardt) : nu suntem superman-i, suntem vai de noi, slabi si neputinciosi, cu sufletul dorim cele bune, dar trupul e neputincios… cred ca marea problema a zilelor noastre, a crestinilor acestui veac, este sa reuseasca sa impace crestinismul cu conceptia asta « americaneasca » a succesului, a « nu regret nimic », a « invingatorului », « born liderului », care nu e decat o masca patetica, pana la urma (chestie deconspirata de filme gen « American Beauty », sa zicem)
ne e greu sa ne dam seama ca suntem asa minunati cum ne credem, ca uite, nici macar un « Doamne-Doamne » nu putem zice calumea… dar… sa nu deznadajduim, ci sa ne recunoastem neputinta, in primul rand, si sa-L rugam pe Dumnezeu sa ne primeasca asa, in nevrednicia noastra, cu marea Sa bunatate…
imi iertati dezlanarea, sunt cam obosita, dar am tinut neaparat sa va impartasesc si voua din bucuria mea de azi…
Parintele e foarte batran, am stat foarte aproape de el… Doamne, sper sa se nasca o generatie noua acum, cu Pr. Savatie, cu Danion Vasile…
btw, ati vazut ca Danion Vasile si-a scos site-ul ? mor de suparare ca nu am descarcat decat 2 din cartile sale de pe net (jurnalul si convorbiri cu Pr. Calistrat – o adevarata revelatie) – poate casandra sa le aiba pe toate… pliz, daca le aveti trimiteti-mi-le si mie !
va imbratisez, cu drag,
gandacelu
ps : a spus si cuvintele acelea din Pr. Arsenie Boca, care i-au placut Sabinei atat de mult… :)
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
casandra spune:
Intr-adevar, eu salvasem o mare parte din cartile lui Danion Vasile,
Dar am avut o problem cu HDD-ul si le-am pierdut. Si nu le-am mai descarcat, caci ma gandea, ca pot sa le iau oricand am nevoie. Acum, ca nu se mao poate, imi pare rau.
Dar, mai sunt cateva aici:
http://www.angelfire.com/space2/carti/cat01.htm
star33 spune:
Iubitelor, eu am urmatoarele carti, le trimit cu cea mai mare placere cui le vrea:
Cartea nuntii, Danion Vasile
Jurnalul convertirii, Danion Vasile
Tinerii si sexualitatea, Danion Vasile
Despre Înainte-Mergătorii Lui Antihrist, Danion Vasile
Bucuriile Craciunului, Danion Vasile
Cu durere si dragoste pentru omul contemporan, Cuviosul Paisie Aghioratul
Gandacel, bine ai revenit, ca nu te-am vazut de muuuult timp! L-am mai ascultat si eu pe Pr. Teofil si am observat ca ne da incredere, nadejde in mila lui Dumnezeu, ne face sa ne ridicam si sa mergem mai departe. Este un Parinte al bucuriei! (parca are si o carte despre bucurie)
Sorina-Alexa spune:
Da,intr-adevar,rugaciunea ce-am scris-o este recomadata de parintelele ARGATU,chiar asa i-a pus titlul parintele ce mi-a trimis-o:"Rugaciune de la parintele Argatu". Initial n-am facut eu legatura.
Fiind recomandata de dansul nu cred ca "aduce a magie".
Joanna,iti multumesc tare,tare mult pentru cuvintele frumoase. Chiar aveam nevoie,trecem printr-o perioada mai dificila,dar duminica am mers cu totii la biserica,este un pas mare,zic eu.Rugaciunile catre Maica Domnului au dat rezultat si i-a mai luminat mintea .
Ma bucur mult c-am inteles ca nadejdea este in Dumnezeu si,atat cat putem,incercam sa facem voia Lui.
Cred ca marea problema este si ca noi nu suntem cununati religios,ci doar civil. Cred ca trebuie s-o facem grabnic,ce credeti?
Anul acesta vreau negresit,deoarece stiu ca este un mare pacat si,probabil,de aceea Dumnezeu ne supune atator incercari.
Cu bine,
Sorina.
"The heart is the most essential human quality"
Pozici
Sorina-Alexa spune:
quote:
Originally posted by star33
Iubitelor, eu am urmatoarele carti, le trimit cu cea mai mare placere cui le vrea:
Cartea nuntii, Danion Vasile
Jurnalul convertirii, Danion Vasile
Tinerii si sexualitatea, Danion Vasile
Despre Înainte-Mergătorii Lui Antihrist, Danion Vasile
Bucuriile Craciunului, Danion Vasile
Cu durere si dragoste pentru omul contemporan, Cuviosul Paisie Aghioratul
Imi poti trimite si mie,te rog mult,cartile: "Cartea nuntii";"Jurnalul convertirii";"Cu durere si dragoste pt. omul contemporan"?
Mi le poti trimite pe rand si in limita timpului disponibil - stiu ca dureaza ceva pana se ataseaza.
Multumesc mult.
Sorina.
"The heart is the most essential human quality"
Pozici
Teolina spune:
Star33, imi poti trimite si mie cand ai timp :Cartea nuntii, Tinerii si sexualitatea, Despre Înainte-Mergătorii Lui Antihrist
Merci mult de tot! Va pup pe toate!
Vianne spune:
Star33, daca poti, te rog mult sa imi trimiti Cartea nuntii si ce mai vrei tu. Adresa este alina.ivan@avanglion.ro
Multumesc mult!
star33 spune:
Vianne si Sorina, v-am trimis ceva carti prin mail
Restul fetelor, astept adresele voastre de email!
Am gasit multe lucruri frumoase la: http://www.sfaturiortodoxe.ro/_carti.htm