v-ati lasa copilul...
Raspunsuri - Pagina 11
![](images/user_woman.png)
cristiama spune:
Mad wife,
Eu m-am casatorit tot cu baiatul mamichii, la noi in concediu era: 2 sapt cu tine, doua cu mama, ca acu imi vine sa vomit cand imi aduc aminte! Si asa a fost in primul an, chiar s-a dus cu mamitica la munte, si-mi dadea MIE tel sa se planga ca nu se intelelge cu ea.
Si in weekenduri a vrut sa faca la fel: unu cu mama, unul cu tine.
Acum ca scriu nici nu-mi vine sa cred prin ce am trecut.
Ce am facut eu, cand venea randul meu, eu nu mergem deloc, a mers 2 weekenduri cu mamica si i s-a luat.
Acum imi dau seama ca nu era lupta egala: eu tanara, ea batrana, eu sex ea ceai de sunatoare. Si am castigat.
Acum concediu e numai al nostru evident, tot promite ca o sa o duca intr-un weekend undeva, au trecut vre-o trei ani si n-a gasit timp inca.
Iti doresc sa se rezolve in bine pt tine, noi am apelat la psiholog si a fost f bine, sa auda de la un strain cam ceea ce spuneam eu si ma banuia de partinire.
Si pot sa te inteleg ca nu sa te desparti e solutia ci ca sotul tau sa-si rezolve problemele cu parintii prea posesivi.
Ai putea o data cand e calm si va intelegeti bine sa-l intrebi cum vede el viata in viitor, daca se vede cu tine si copilas, sau alaturi de ai lui.
Si cred ca putina diplomatie in relatiile cu ai lui n-ar strica: la genul o sa ne impacam, da ai tai nu ma plac, ce as putea face eu?
Sa-si bata el capul cum sa impace capra cu varza.
Tu esti o persoana puternica, tb sa mai lupti un pic!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ionella3003 spune:
Eu, una, am ajuns la concluzia ca, unii barbati, trebuie scuturati bine pt. a se trezi la realitate si a iesi putin din starea lor de confort (nu conteaza peste cine au calcat ca sa si-o creeze).
Si, in nici un caz nu as accepta sa ia copilul de langa mine ca sa-l prezinte mariilor sale! Daca m-ar invita si pe mine, sa fiu si eu alaturi de el - da, in rest, sa fie sanatosi! Daca vor sa-l vada, sa-l cunoasca, sa-l caute, daca nu... Din ce-am citit ei constientizeaza ca-l au ca aliat pe al tau sot, altfel, nu ar fi indraznit sa se poarte asa!
Iti doresc sa fii hotarata, in tot ce tine de relatia cu sotul tau; trebuie sa inteleaga ca are langa el o femeie puternica, care este perfect capabila sa se descurce singura cu un copil fara ajutorul nimanui! Atunci o sa lupte sa te pastreze langa el, nu o sa te ameninte ca-si cauta alta la mare...
Iti doresc tot binele din lume si incearca sa-ti canalizezi energia catre micutul tau printisor, lasa toate celelalte necazuri ca... nu merita!
Ionela si Alex
(DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul
hosen spune:
adica dupa cite am inteles sotul tau drag a luat pasaportul copilului?foarte bine de duci la circa si declari pasaportul perdut si depui actele pentru un alt pasaport,si atunci cind va trece granita ii va aparia pasoport perdut,si unul ca sa-l faca dar faza e ca tu daca nu ai sa fii linga copil de va suna de la vama si daca dinsul vrea sa plece doar cu copilul trebue sa de pui o cerere la avocat sau la notar ca tatal copilului poate sa plece fara tine-n tara in preuna cu copilu,ca sa stii in rest nu are voe sa plece doar el cu copilu,chiar daca sunteti in preuna asa mam interesat de la varamia care esten ultimul an la drept si avocatie daca nu ma insel,ai grija ceau
hosen spune:
ca sa afli mai multe detalii te duci singura,la un avocat si te interesezi,si po-ti sai spui ceva de genu ca mam certat cu sotul,si ma amenintat ca-mi ia copilu si mil duce-n tara,si vei afla si singura in aceasta problema ce e de facut
mad_wife spune:
Hosen,
Pasaportul nu e gata, nici nu am depus actele, iar ca sa-i facm pasaport copilului trebuie sa fim prezenti amandoi parintii. Deci pasaport se face numai cu voia mea . Cred ca intr-una din zilele astea mergem si la pasapoarte, dar ma indoiesc ca va fi gata in timp. Asa ca vom vedea daca sotul va plca fara noi (fara mine si copil) sa-si vada parintii sau va alege sa stea aici cu familia lui (cu copilul si cu mine) in caz ca pasaportul puiului nu e gata (si deci copilul nu va putea merge in Ro, deci nici eu!).
Patapuf spune:
Draga mad-wife, ma doare capul de tot ce am citi pana acum, si sincer imi pare tare rau pentru tine. Meriti mai mult de la viata, si mai ales de la sotul tau.....nu stiu cum sunt legile la voi, dar intreb: nu poti sa treci micutul pe pasaportul tau, fara sa faci separat un pasaport pentru copil? In felul acesta esti sigura ca nu poate nimeni vreodata sa-l scoata din tara fara tine. Mi se pare solutia cea mai buna, si poate merita sa te interesezi.....La noi se poate lucrul asta, stiu precis, pentru ca si eu am avut fetita, cat a fost minora, pe pasaportul meu. Eu n-as avea curaj sa-i fac pasaport separat copilului, ca...nu se stie niciodata. In ceea ce-l priveste pe sotul tau, imi pare rau ca trebuie s-o spun, dar este un mitocan si vei avea mult de tras cu el, pana sa-l aduci de partea ta (daca se va intampla asta vreodata...) In orice caz doresc sa te indrume Dumnezeu sa faci asa cum este bine pentru tine si copilul tau, si indiferent ce vei hotara, fruntea sus si mult curaj!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buli/buli.jpg)
buli spune:
nu pot sa-ti spun decit ce as face eu in locul tau.
as negocia cu sotul plecarea in Ro dupa conferinta, acolo as merge cite o sapt la parinti si una la mare. la parintii lui as sta la hotel cu copil cu tot, m-as duce si eu la toate intilnirile lor si as fi o duamna (rece ca gheata, dar o duamna). n-as aduce vorba de ceea ce s-a intimplat, iar daca ei ar incerca ceva i-as ignora.
asa s-ar putea sa cistigi admiratia sotului si ... cine stie ... respectul socrilor.
am inteles ca doresti sa pastrezi aceasta casnicie, deci nu vad ce sens are sa te plasezi pe pozitii de forta. asta trebuie facut doar atunci cind esti sigura ca mergi pina la capat, altfel nu vei mai fi credibila.
cu solutia asta cred ca vei avea liniste si pe mama ta ca ajutor cit vei dori. te va costa doar citeva zimbete strepezite
in fond doresti ca totul sa se termine cu bine, nu sa cistigi un razboi, nu?
editez ca sa zic ca nu mi se corect sa nu permiti parintilor lui sa vada copilul. ei sint bunicii lui, orice ai face, asa cum tatal este doar unul. iar copilul vostru este al amindorura in egala masura.
cine stie, poate ca bebe va avea o relatie buna cu bunicii, de ce sa-i iei aceasta sansa?
hosen spune:
iubita mia daca copilul nu are pasaport nu poate sa treaca vama ca sa stii in rest persoana care-l trece fara pasaport va face puscarie,si parintii lui la o adica daca vrea sa-si vada nepotul poate sa vina foarte bine la voi ,dar in moment ce vine poate sa stea o saptamina la cazare sau la hotel,dar stii cum sunt unele persoane cred ca daca esti departe de ei in strainatate vezi doamne ca o duci bine sau mai stiu eu ce,si daca le zici ca ai probleme nu te cred zic ca zici la misit-o,asa ca ghindestete bine ca daca dinsul pliaca fara copil,sau cu .....insamna ca familia lui au alte intentii,sa nu pui nici o data pe primul lok binele in fata si invers rau,chiar daca te descurajez,dar asta e,.....sincer stai o viata linga o persoana si nul cunosti?.....asa ca bafta saru mina
hosen spune:
pentru tina nu contiaza in momentul de fata socrii sau sotul in primul rind sa te intereseze copilul dupa aia alte persoane scuze din nou ceau
n/a spune:
Spunea cineva pe forum sa te "straduiesti" mai mult, sa faci compromisuri, sa fii vicleana, si asa vei reusi sa il schimbi pe sotul tau. Eu zic sa nu te amagesti singura! NIMENI nu se schimba! Pe un om, in cel mai bun caz, il mai poti modela, nicidecum schimba!
Dar, fetelor, voua nu vi se pare viata asta prea scurta? Voi chiar credeti ca se merita sa stai o viata, sa iti bati capul...cum sa fii mai vicleana? ce sa ii mai spui sotului ca sa vada ca ai dreptate? cum sa faci sa te puna pe tine pe primul loc si nu pe ai lui? ce compromis sa mai faci ca sa nu mai fie discutii in contradictoriu?
Eu privesc in jurul meu... Si vad destule perechi care se inteleg SUPER bine, au familii normale, socrii normali, prieteni ca lumea... De ce ii spuneti femeii: "crezi ca vei gasi altul mai bun?" Fetelor, dar POATE chiar va gasi pe altul mai bun, daca ajunge intr-o buna zi la concluzia ca acesta nu-i destul de bun.
Si daca a plecat in viata la drum cu el? Unde scrie ca trebuie sa induri ca "prostul" (scuze de expresie)? Doar pentru ca e sotul ei? Voi aveti impresia ca un barbat ar face asa ceva? Fiti serioase! Barbatii nu sunt asa! Daca femeia se gandeste de o mie de ori inainte de a lua o decizie, ei nu! Ei nu ar sta sa faca compromis dupa compromis, nu ar sta sa se complice cu o femeie care e sub papucul mamei sau care are o mama ce le face zile fripte. Nu credeti? Ia mai ganditi-va!
Parerea mea este ca problema nu este a barbatilor, ci a femeilor! Barbatilor nu le este teama sa renunte. Ei azi se despart si maine se recasatoresc. Dar femeia? Sincer, femeia e cu mult mai fraiera decat barbatul! Femeii ii e teama de ruptura, de singuratate. Nu prea are curajul sa isi continue viata cu altcineva!
De ce sunt atat de multe femei care, desi iau bataie de la soti, nu divorteaza? De ce prefera sa ramana alaturi de niste pramatii? Puteti sa raspundeti? Va spun eu: pentru ca nu au CURAJUL sa INFRUNTE o situatie, sa se debaraseze de ea, sa mearga MAI DEPARTE!
Iar tu, mad_wife, ai un barbat "mamos". Nu ai sa-l schimbi NICIODATA. Sa nu te amagesti sperand asta. Vei gresi enorm! Ai lui mai au o gramada de trait. Barbatii sunt foarte influentabili, dar, din pacate, al tau nu este cel care se lasa influentat de sotia lui, ci de mama lui. E o foarte mare diferenta! Poate fi de ajuns si o singura vizita la tampitii ca sa-l prelucreze ma-sa cum doreste! Nu crezi? Ba sa crezi! Eu am vazut casnicii distruse dupa ZECI de ani din cauza parintilor. Daca el nu e de partea ta, nu ai sa faci nimic! Si chiar nu e!
Daca tu consideri ca POTI sa stai langa el, atunci STAI! Daca nu, priveste inainte!
Spunea cineva pe forum ca tatal e numai unul! Si mama e tot numai una! Dar sa nu credeti ca o femeie trebuie sa rabde vrute si nevrute de la un barbat, doar ca sa aiba copilul un tata! Eu le condam pe astfel de femei! Sunt slabe si nu au curaj! Nu se iubesc pe ele, nu tin la viata lor, la fericirea lor.
Nici nu va dati seama cat de repede trece viata. Eu am vrut sa divortez la o luna dupa nunta, pentru ca socrii mei tot bagau zanzanie intre noi. Nu am avut nici luna de miere din cauza lor. Si i-am spus sotului meu ca eu nu stau sa indur de la soacra magarii!
Mama nu m-a crescut ca o floare (si tot ce mi-a facut...facultate, case si alte altea...le-a facut SINGURA, fara tata...) si sa se trezeasca o taranca cretina sa vina sa imi faca mie zile fripte. Mie nu mi-a lipsit nimic cand am fost copil. NU am stiut ce e aia lacrima sau tristete. Asa ca, de ce as fi stat langa un barbat care avea o mama sonata, care tinea mortis sa ne vada despartiti?
I-am spus clar si raspicat ca eu nu ma pretez la asa ceva...sunt tanara, frumoasa, am casa mea, lucrez la o firma de renume mondial, am salariu super bun. De ce mi-as continua o viata scaldata numai in certuri cu socrii?
Iar cand a vazut sotul meu ca eu nu sunt una din aia sa stea sa o batjocureasca soacra, a schimbat IMEDIAT placa! Acum? Suntem casatoriti, avem o fetitza de 4 luni, pe socrii ii vad de cateva ori pe an (si sunt la 100 km de noi), si NIMENI nu ne calca pragul decat daca suntem AMANDOI de acord!
Asa ca, fetelor, ganditi-va bine pe cine aveti langa voi si cat de mult se merita.
Iar tu, mad_wife, fii hotarata! Nu ceda! Si nu mai face atatea compromisuri doar de dragul sotului, de dragul de a avea liniste in casa. Sa le mai faca si el, nu numai tu. Fii puternica! Insufla-i ideea ca ai fi in stare sa te descurci si fara el, chiar daca ai un copil. Si ai sa vezi ca va pica pe ganduri!
Pupici.