teratospermia + astenooligozoospermie

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns princess spune:

Catrinel draguta, mie mi se pare in regula spermograma sotului tau . Am vazut si eu rezultatele si le-am comparat cu valorile normale de pe spermogramele noastre. Iata ce valori normale avem noi:
VOLUM 2-6 ml (la voi 6 ml)
CONCENTRATIE min 20 mil/ml (la voi 30 mil/ml)
MOBILITATE A+B min 50% (la voi 60%)
MORFOLOGIE min 30% forme tipice (la voi 60%)
LEUCOCITE max 1 mil/ml
Cred ca nu aveti o problema din punctul asta de vedere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Multumesc princess! M-am ingrijorat putin cu mobilitatea, dar asa cred si eu, ca se aduna valorile. Oricum, trebuie sa i-o duc si ginecologului, s-o puna la dosar. Ramin eu cu problemele cu ovulatia, sa vedem cu le rezolv.
Sa ne scrii ce a zis doctorul tau saptamina viitoare, cind mergi.

Va pup, si multa sanatate si bafta la toata lumea!!!

_
I am not insane, just emotionally unstable.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titelu spune:

Fetelor,lamuritzi-ma ;urologul mi-a spus clar 37% atipice duce spre teratospermie,voi spunetzi ca 40%este normal,iar putzini mobili nu au importantza prea mare,acestia nu reusind sa strabata drumul,cine are dreptate?
Princessmorfologia editata de tine este cea corecta?
valorile mele:mobili-60% dupa 1ora
55% dupa 4ore ,la aceste valori mi-i s-au dat valorile normale;>80% dupa 1 0ra
>60% dupa 4 ore
forme atipice -37% iar valori normale < 30,dupa cite am vazut comparativ cu val.normale date de tine ,nu stiu ce sa mai cred.

Mergi la inceput

Titelu, daca astea valori normale le avem pe spermograma , noi la ele ne raportam! In ce priveste mobilitatea , la noi pe spermograma se aduna (A+B) adica foarte mobili cu mobili si rezultatul nu trebuie sa fie sub 50%.Fiecare laborator isi are propriile valori,iar despre ce zic medicii privitor la spermograme si valori si , aproape ca nici nu mai conteaza ca oricum nu se pricep nici ei prea bine. De-aia stam noi si despicam aici firul in patru , ca poate ajungem la vreo concluzie, mai stii?
Eu , de exemplu, ma gandesc ca nr. de spermatozoizi ar trebui inmultit cu cantitatea si apoi facut procentul cu mobilitatea!

Catrinel,multumesc si bafta multa si voua! Va voi tine la curent cu ce o sa mai facem (deja am inceput sa ma bag in seama la "Endometru,temperaturi,ovulatie...." , poate o sa mai vorbim si pe acolo).
si pentru toti!

Mergi la inceput

Titelu , hai sa o mai lamurim o data , ca si eu simt ca mor !Nu vreau sa dau valorile noastre ca fiind cele corecte , ci doar v-am scris ce avem noi!Am mai scotocit printre maldarul de analize si am gasit trei spermograme facute in locuri diferite in Bucuresti. Avem la valori normale asa:
MORFOLOGIE
-prima spermograma - pana la 30% spermatozoizi anormali
-a doua spermograma - minim 30% forme tipice
-a treia spermograma - < 30% forme aberante

MOBILITATE
-prima spermograma - exista trei rubrici: hipokinezie, akinezie, hiperkinezie , fara alte valori
-a doua spermograma - A+B minim 50%
-a treia spermograma - spermatozoizi mobilitate normala 60-100%

LONGEVITATE
-doar pe o singura spermograma - 1 ora 90%; 2 ore 80%; 4 ore 63%.

Mergi la inceput

A doua spermograma;minim 30 % forme tipice este o valoare normala?maine am sa editez una din spermograme,poate ma destept un pic ca mi-i capuliar urologii care m-au consultat mi-au bagat cerebelul in ceatza

Mergi la inceput

A doua spermograma este facuta la Parhon , la Andrologie! Daca si astia fac greseli , in cine sa mai ai incredere?

Mergi la inceput

Trebuie sa avem incredere in noi si-n tot ceea ce facem,ptr ca totzi vrem acelasi rezultatiar cu doctorii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

quote:
Originally posted by princess

Titelu, daca astea valori normale le avem pe spermograma , noi la ele ne raportam! In ce priveste mobilitatea , la noi pe spermograma se aduna (A+B) adica foarte mobili cu mobili si rezultatul nu trebuie sa fie sub 50%.Fiecare laborator isi are propriile valori,iar despre ce zic medicii privitor la spermograme si valori si , aproape ca nici nu mai conteaza ca oricum nu se pricep nici ei prea bine. De-aia stam noi si despicam aici firul in patru , ca poate ajungem la vreo concluzie, mai stii?
Eu , de exemplu, ma gandesc ca nr. de spermatozoizi ar trebui inmultit cu cantitatea si apoi facut procentul cu mobilitatea!

Catrinel,multumesc si bafta multa si voua! Va voi tine la curent cu ce o sa mai facem (deja am inceput sa ma bag in seama la "Endometru,temperaturi,ovulatie...." , poate o sa mai vorbim si pe acolo).
si pentru toti!

Princess, Sigur o sa vorbim si acolo!! Oricum, esti cea mai buna partenera a mea de discutii (impreuna cu titelu) :-)
Ne tinem la curent! Uite, vezi, asa abia astept sa incep toate chestiile alea, macar am cu cine sa ma tin de mina.

In plus, am discutat cu sotzul meu aseara si e de acord sa mentina scazut numarul tigarilor si sa ia si seleniu+zinc (daca tot am comandat din Romania :-)

_
I am not insane, just emotionally unstable.

Mergi la inceput

Catrinel,si mie imi face foarte bine sa vorbesc cu voi aici , sa ne incurajam unii pe altii pt. ca pana nu demult noi consideram ca suntem cei mai napastuiti de soarta! Iti multumesc pt. gandurile tale bune si tie si celorlalti! Referitor la sot,cu vorba buna rezolvi foarte mult ;e un pas mare inainte daca a inceput si el sa colaboreze( ca doar ii vrei binele!).
Titelu,hai ca om gasi noi o solutie ! Mai rau decat atat ce ni s-ar mai putea intampla? Pana acum 8 luni cand am aflat diagnosticul sotului meu , habar nu aveam ce inseamna toate astea , iar eu ma invinovateam in sinea mea ca nu pot face copii!
Poate Dumnezeu vrea sa ne dea tuturor celor de aici o incercare!

Mergi la inceput