teratospermia + astenooligozoospermie

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns princess spune:

Livia, iti multumim pt. informatii!
Catrinel,referitor la spermograma sotului tau , eu nu cred ca ar fi o problema daca rezultatul ar fi iesit bun tocmai din pricina medicamentelor,vitaminelor pe care i le-ai dat! Importanta este imbunatatirea!
Eu am inceput cu investigatiile din octombrie 2004 , iar pana acum am facut urmatoarele :HSG , Toxoplasma, chlamydia, CMV, Ureaplasma, Mycoplasma, Pap test,ECO , Analize hormonale ziua 14 , ziua 21. Acum urmeaza sa mergem la medic cu toate rezultatele si sa fac stimulare ovariana pt. ovulatie si monitorizari .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Princess, si ce ti-a gasit la HSG? Maaamaaa cite analize…
Exact la faza asta sunt si eu, cu stimularea ovariana. Mie mi-a dat Clomifen, Choragon si Ovestin.
Asa, l-am intrebat pe sotz despre rezultate si avea 30 de milioane. Restul va scriu maine, cind pun labutza pe hirtia cu pricina.

Va pup pe toate si toti, multa sanatate

_
I am not insane, just emotionally unstable.

Mergi la inceput

Pai, la HSG a iesit permeabilitate bilaterala, dar medicul la care merg acum spune ca nu ii este prea clar acest lucru cf. filmului si ar vrea sa o repet! Cred ca n-am sa o repet pt. ca alti doi medici care au vazut-o au spus ca e clara! In rest , toate par a fi in regula,mai putin prolactina care a iesit putin cam mare.
Despre tratament , inca nu stiu ce o sa-mi dea , O sa vad saptamana viitoare cand merg la control!
Pe spermograma sotului meu scrie la valori normale 50-150 milioane,la voi care sunt limitele ? Totusi cred ca voi stati destul de bine cu 30 milioane (pe ml sau nr. total?).

Mergi la inceput

Nu stiu sigur daca pe ml sau total, trebuie sa ma uit in fitzuica. Va zic maine tot. Sau tot ce inteleg. :-)
Din ce am tot citit eu zilele astea pe net, am inteles ca trebe sa fie min 20 mil/ml (max 150 mil)
Acuma 30 nu e extraordinar de multumitor, dar nici rau nu e.

Monitorizari ai facut deja?

_

Mergi la inceput

Da, asa cred si eu! E bunicica spermograma!
Monitorizari nu am facut inca! Am fost intr-o singura luna in ziua 14 , asa la modul general , ca sa vada foliculul , insa nimic dominant! Problema este ca acel ciclu a fost de 26 zile , eu de unde sa stiu ? O fi fost ovulatie ? Nu stiu ce sa spun pt. ca hormonalele din acea luna se incadreaza mai mult la faza luteala!
Acum daca voi incepe tratament de stimulare voi face monitorizare la 2-3 zile!
Tu cand iti faci dozarile hormonale?Acum ai ovulatie ?

Mergi la inceput

Eu incep de luna viitoare, dupa ciclu (si medicamente, si monitorizare). Luna asta nu m-am monitorizat deloc, nu am luat nimica, a zis ca ar fi prea agresiv dupa laparo. Am facut si io o pauza de mers la medic, ca pauza de stress si incordare din parti! Parca am luat-o razna, zau asa. Tot incerc sa ma calmez, dar… si sar la toti si pe acasa, si la birou… sunt tare muscatoare zilele astea…si nu cred ca va trece, unul din efectele adverse ale hormonilor alora este “stare crescuta de iritabilitate”!! Cool, nu? ;-)

_

Mergi la inceput

OK, hai ca pt prima oara de cind ma stiu aici, am pus mina pe o foaie cu rezultate:

30 mil/ml (val normale 20-250 mil/ml)
Mobilitate: 20% vioi
40% mai putin vioi
40% imobili
Morfologie: 60 cu forma normala
40 cu forme patologice
Volum 6 ml (normal 2-6)
Leucocite, limfocite 1 mil (normal pina la 1 mil/ml)
Vitalitate: 80% vii (normal 80%)
Normozoosperime

Cam asta ar fi…

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titelu spune:

Ce nu inteleg;daca doar 20%sint mobili .deci care inainteaza ar cam fi 6mil., cum poate sa insemne ca este "normal"Mie mi-au iesit 55%mobili dupa 4 ore si mi-au spus ca as fi sub valorile normale cu 10%,iar forme atipice mi-au iesit 37% fatza de <30%normal

Mergi la inceput

20% mobili si 40% mai putin mobili, dar tot mobili, asa inteleg eu din ce scrie aici. ar fi in total 60%, sau nu se calculeaza asa?
40% scrie ca sunt imobili.

nu stiu ce sa zic...

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titelu spune:

Vezi valorile dupa 4 ore,gindeste-te ca le trebuie cam 3 zile pina intilneste ovulul si daca nu au puterea de inaintare nu vad cum ar putea-o face.Din cite mi-i s-a spus nr trebuie sa fie cit mai mare cu mobilitate ridicata astfel incit sa se poata impinge unul pe altul pina la fecundare,Stiu si euu....

Mergi la inceput