gris de la ce varsta

gris de la ce varsta | Autor: paxela

Link direct la acest mesaj

de la ce varsta se poate introduce in alimentatia bebelusului grisul clasic?

Alexa si bebe Silviu ( 27.11.2004)
http://community.webshots.com/user/paxela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

eu consider ca de la varsta de 1 an poti sa ii dai linistita,dar pana atunci numai gris din cutie imbunatatit cu fructe,sunt de fapt cereale pe care orice pui ar fi incantat sa le incerce la micul dejun (Hipp,Milupa,Nestle)
pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uki spune:

dar sunt atatea late combinatii de cereale asa bune!!!
de ce vrei sa-i dai tocmai gris? ingrasa stii?
si... am citit ioundeva ca nu favorizeaza absorbtia calciului...daca e adevarat, nu mai stiu!

pupici

gabriela si mariuca

POZE CU MARIUCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soarenistor spune:

Grisul ingrasa dar il anemiaza.

nistor gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Pe la doi ani, ii faceam o budinca de gris cu dulceata, dar mai mult noua ne placea, Radu nu se dadea in vant dupa ea. Apoi ne-a spus medicul ca nu are mare valoare nutritiva, in schimb umfla si ingrasa pastos. Am renuntat, in favoarea cerealelor cu lapte. Cand era bb mic, foloseam cereale pulbere, asa-zisul fainos. Pe atunci gama n uera foarte diversificata, acum am vazut ca sunt o multime de produse.
Daca vrei reteta de budinca, da-mi un PM si ti-o trimit. Este ieftina si destul de gustoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rox_dumitrescu spune:

Eu sunt un pic descumpanita referitor la gris. Am inteles, cel obisnuit nu are adaosuri de vitamine si minerale,etc si nu poate fi dat la copii, insa exista gris special pentru acestia. Dupa cate stiu eu este facut din fulgi de porumb sau grau (care sunt cereale, nu?) si daca are aceleasi adaosuri de vitamine si minerale ca si celelalte "cereale" de ce ar provoca anemie si rahitism? Eu folosesc gris de la Humana - citez de pe cutie "Gris fara lapte - cu 11 vitamine, calciu, fier si iod" si este facut din fulgi de porumb si fulgi de orez. Comparand cu o cutie de "5 cereale" de la Nestle nu observ mari diferente in continut (vitamine si minerale). Si in alte cereale (inclusiv in paine) exista fitati care fixeaza calciul din alimentatie, dar atat timp cat este suplimentat, care este problema? Acelasi lucru si cu anemia - regimurile prelungite si in exces de fainoase in general (cereale, gris)si lipsa alimentelor bogate in fier duc la instalarea anemiei. Dar un regim echilibrat care contine toate elementele necesare dezvoltarii, fara excese nu duce la anemie (decat in cazuri speciale, copii cu boli cronice etc.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

rox_dumitrescu, pai problema se pune la grishul clasic, nu la cel imbogatit si tratat special pentru a putea fi dat bebelinilor de la o anumita varsta.
Si eu sunt pentru cereale mai ales ca fii-mea nu bea laptele daca nu are gust de cereale...Dar asta-i alta pb...
Deci, toate cerealele pentru copii au o parte din proprietatile grisului dar ca este imbogatit cu vitamine si altele...
Grisul clasic il foloseau mamele noastre care n-aveau ce sa ne dea, dar acum piata este plina de produse specializate.
Noua ne place foarte mult gama Hero care se amesteca excelent, dar atentie, gama aceasta contine si lapte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

De ce sa-i dai grish cand sunt atatea cereale pe piata de calitate si speciale pt bebei?
Si eu stiu ca grisul ingrasa si anemiaza.Nici unui copil de al meu nu i-am dat gris...

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

multumesc de raspunsuri cred ca nu voi folosi grisul, cereale mananca deja dar mama zicea ca grisul e bun ca ea din ala ne dadea si m-am gandit sa mai aflu si alte pareri
asa ca pana sa ajungem la varsta de budinca nu vom inlocui cerealele

Alexa si bebe Silviu ( 27.11.2004)
http://community.webshots.com/user/paxela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Alexa, subscriu la comentariile fetelor, grisul era printre putinile optiuni ale mamicilor noastre...de atunci alimentatia s-a diversificat foarte mult!
As dori doar sa completez: eu am fost foarte multumita de cerealele de la Nutriben, sunt mai fine, varietate destul de mare, in plus merg si la biberon (spre deosebire de altele, gen Nestle) si la farfurie...Si mult mai simplu de preparat!

Parerea mea!

Ramona si Maysa (27 ian. 2004)

Poze cu Maysa-"Duracell"

Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate.(Jack Penn)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rox_dumitrescu spune:

In privinta cerealelor m-am oprit la gama Nestle tocmai pentru ca merg foarte bine in biberon (baiatul meu nu mananca cereale cu lingurita). Observ ca nu prea ati inteles ce am vrut eu sa spun. Credeam ca o parere diferita mai ajuta sa ne mai deschidem optiunile.

Mergi la inceput