Ce ecranizare (nu) v-a dezamagit ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Pacientul englez, bun filmul, nu mi-a cazut in mana cartea.

Green Mile, mi-a placut filmul, si respecta cartea, iar actorii joaca toti nemiapomenit.

copii ca ai mei nu are nimeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

O ecranizare de care imi amintesc, pentru ca m-a surprins in mod placut: "Morometii" a lui Stere Gulea. Iarasi mi-a placut "Pelle Cuceritorul" a lui Billie August si am citit de curind cartea lui Nexø, dupa care a fost facut filmul; atit filmul, cit si cartea sint excelente...

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

quote:
Originally posted by aschiutza
Primul film cu Bridget Jones mi-a placut mai mult decit cartea.

Hi, hi, credeam ca sint singura... In schimb al doilea mi-a placut mai putin decit cartea.

Am adorat:
Pe aripile vintului
Mindrie si prejudecata - in ambele variante, cu Colin Firth si Lawrence Oliver
Cyrano, cu Depardieu

Mi-au placut:
Harry Potter 1 - mi-a placut si al doilea, dar am facut abstractie de carte; al treilea m-a dezamagit cumplit.
Pretul succesului - o sa ziceti ca sint "out of fashion" si ca e un roman si un film de apa de trandafiri...dar asta e, nu visam decit la seria asta prin '86.
Jane Eyre cu Timothy Dalton
Citeva din romanele Agathei Christie, in special cele cu Peter Ustinov
Forsythe Saga

M-au dezamagit:
Lord of the ring
Shogun
Ciresarii - mama ce mai asteptasem filmul...Eram asa de furioasa ca n-au respectat cartea ca aveam de gind sa le scriu sa-i fac cu ou si otet

Am citit Pacientul englez, am vazut si filmul, sint diferite, amindoua interesante in felul sau, nu prea pot fi comparabile.

Concluzia mea e ca cele mai reusite ecranizari le fac englezii. Inca mai ador serialele BBC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by bogdanai

Pe mine m-a dezamagit ingrozitor ecranizarea de la "Dune". Mi s-a parut comerciala si mult prea superficiala fata de carte. Nici personajele nu mi s-au parut fericit alese ...

Care dintre filmele "Dune" te-a dezamagit? Cel din www.imdb.com/title/tt0087182/" target="_blank">1984 sau cel din www.imdb.com/title/tt0142032/" target="_blank">2000? Mie mi-a placut cel vechi, in regia lui David Lynch si m-a dezamagit cel din 2000, pe care, de altfel, l-am si vazut primul.

Mi-a placut si mie "Morometii", desi l-am vazut in conditii inumane: asezata pe scena din ciment a Teatrului de vara din Costinesti (decat ca pe scaune si pe trepte nu mai erau locuri), filmul participa la Festivalul filmului pentru tineret, pe care l-a si castigat.
Si filmul "Blestemul pamantului, blestemul iubirii", imi place la fel de mult ca si cartea lui Rebreanu, "Ion". La fel, "Adela" si "Enigma Otiliei".
Ati vazut "Adio arme", filmul facut dupa cartea lui Hemingway? Filmul m-a dezamagit cumplit, mi s-a parut o peltea mult prea dulce, insa cartea mi s-a parut minunata.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Dune - Pai ala din 2000 mi s-a parut superficial, la ala din 1984 nu prea mi-au placut personajele si efectele speciale ...

Marox - asa e, cum zici tu, Shogun si Ciresarii m-au dezamagit si pe mine; si Cei trei muschetari, vorba ta, imi venea sa-i sun pe-aia si sa le cer socoteala (cred ca aveam 14 ani pe-atunci, dar tinind cont ca citeam cartea non-stop ... dupa ce o terminam o luam de la-nceput)

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

• "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" dupa nuvela lui Titus Popovici, "Moartea lui Ipu".

• "Iacob" dupa "Moartea lui Iacob Onisia" - Geo Bogza

• "Morometii"

• "Ghepardul" dupa Lampedusa

• Q

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

quote:
    Originally posted by Sanca

Pacientul englez, bun filmul, nu mi-a cazut in mana cartea.

copii ca ai mei nu are nimeni

mie "mi-a cazut",dar e tot una din putinele situatii in care prefer filmul.

Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Bogdanai sa-i spun mamei ca mai este cineva care a citi Cei trei muschetari non stop intr-o anumita perioada a vietii (ea credea ca sunt eu singura)....eu facusem aproape obsesie, dar m-am ales in final doar cu un progfil de istorie - stiinte sociale in liceu :)
    In film nici un personaj nu arata asa cum ti-l imaginezi citind

Andre si BB Tibi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmin spune:

intotdeauna dezamageste a doua parte. adica daca ai citit cartea intai, te dezamageste filmul si invers.
    de ex, pe mine m-au dezamagit ecranizarile Pacientului Englez si Talentatul mr Ripley. pt ca am citit cartea intai si am avut ocazia sa imi fac propria ecranizare. care nu s-a potrivit deloc cu ceea ce am vizionat ulterior. dar in alte cazuri, cand am vazut filmul intai si apoi am citit cartea, am avut ocazia sa vad ideile si sentimentele scanaristului si regizorului, ceea ce nu s-a potrivit deloc cu ceea ce am simtit eu in romanul respectiv, ulterior.
    na, ca le-am ametit rau :-)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzi spune:

Buna
    Printre multele "parodii" si "atentate la bunul gust", mie mi-a placut doar Papillon.
    Ceea ce este chiar enervant sunt mai toate ecranizarile dupa J Verne si Dumas, cu toate ca nu ar merita sa fie astfel tratati.
    Poate ar trebui sa fie subiect aparte, dar daca veni vorba de filme, ce parere aveti de "ciopartirea filmelor", adica vezi un film cunoscut, la TV, stii ca - acum urmeaza faza cind...- si faza nu mai e, ca probabil cineva a considerat filmul prea lung, sau se considera mai bun ca regizorul filmului...

Mergi la inceput