Suplimente in primul trimestru de sarcina
Fetelor, am o mare rugaminte la voi. Am aflat de curand ca sora mea e insarcinata. O sa fiu matusica!
Problema e ca face 41 de ani anul asta si e la primul copil.
Ati putea voi sa ma ajutati cu ceva sfaturi, ce suplimente (vitamine, minerale) sunt necesare in primul trimestru de sarcina? Si mai ales la varsta asta?
Ca ea nu prea stie si mi-e frica sa n-o sfatuiesc gresit.
Mersica mult si weekend placut tuturor!
Raspunsuri
gabitzam spune:
Eu am 37 si sint tot la primul copil, dar nu stiu daca asta conteaza prea mult. Mie in primul trimestru mi-au fost recomandate acid folic 1mg/zi si vitamina E.
Dar ea nu a fost la medic inca? Ginecologul sigur ii va recomanda tot ce trebuia sa ia, si mai ales ce analize trebuie sa faca in primul trimestru.
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Burtici&mid=9189&cid=14896" target="_blank">Gabitza si bebe Andrei Stefan
DPN 25.05.05
mcbeal spune:
Multumesc de raspuns. A fost la medic, i-au luat sange pentru analize (e de-abia in 6 saptamani), dar nu i-au recomandat sa ia nimic. Ea nu e in Romania, ci in Irlanda. De acidul folic stiam eu ceva, dar nu eram sigura. Ok, o sa-i spun sa ia, ma gandesc ca oricum nu are ce sa-i strice.
Kittycat spune:
Si eu tot acid folic si vitamina E am luat in primul trimestru. Dupa 20 de saptamani, am mai luat prenatale, fier, calciu lactic, am supt Zymafluor.
Andra,
de printesa
(15.11.2004)
emaaimee spune:
Eu am vrut bb si dr recomanda acid folic 400mg pe zi inainte cu 3 luni si pana la 13 sapt inclusiv,iar din sapt a 14 tot dr mi-a recomandat/impus sa iau Givitol(fier+alte vit).Plus ca primesti pliante de la maternitate cu diverse-healthy eating,breast feeding,etc.Plus mostre acasa+te poti duce la serile Mothercare-vine o moasa si vorbeste despre sarcina,ingrijire bb,personalul Mothercare iti explica despre carucioare,patuturi,etc.- primesti fel de fel de reviste cu info bb,produse bb,cupoane de reduceri.Si neaparat te programeaza la ore prenatale gratuite-6 sedinte a cate 2 ore.
si pestiuc iubit&saltaret de 33s+
mamini spune:
daca poate minca de toate si analizele sunt bune, nu trebuie decit supliment de ac folic- pastile sau in cereale/sucuri unde e mentionat ca e supliment de ac folic. daca e iarna( cel putinin tari unde e mai intuneric) Ca+vitD. Fe doar la anemie.o sa ii spuna dr, pina atunci ac folic e suficient( si necesar).
Bafta!
M
Monica-Elena spune:
Eu am 35 de ani si am luat acid folic pana la 5 luni si de la 3 sapt am luat materna si tardyferon-fol(adica fier). Dar depinde de analizele ei cu ce carnte intra in sarcina.
Monica si bocanila de 33 sapt din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.
Natasa spune:
Eu am luat acid folic si vitamina E timp de doua luni si pe urma, pina la sfirsitul sarcinii, Supradyn- un complex de vitamine si minerale.
ana maria spune:
In plus fata de ce au scris fetele: Materna cu seleniu
Ana Maria si bebe Victor Stefan
(15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
Mary_25 spune:
,
Felicitari pentru veste! Sarcina usoara surorii!
Acidul folic este recomandat chiar inainte de a ramane insarcinata. Cate 1/zi. Acesta este singurul medicament care stiu ca este recomandat, indiferent de sarcina!
Sarcina difera de la o gravida la alta. Vorbesc din experienta: noi suntem 3 gravide cam in aceeasi perioada, iar 2 dintre noi suntem la acelasi medic. Sa nu-ti imaginezi ca urmam toate acelasi tratament!
De aceea foarte important este sa consulte un medic ginecolog, care in urma consultului de specialitate si a analizelor de sange i va prescrie medicamente, doar daca este cazul. Sunt gravide care i-au de la inceputul sarcinii vitamine, iar altele abia spre sfarsitul sarcinii. Depinde foarte mult de gravida, de sarcina.
Sarcina usoara si fara probleme,
Mary si bb 21+
emaaimee spune:
mcbeal-eu ti-am scris mai sus ce sfaturi primeste o gravida fara probleme in Irlanda!Am avut multe cunostinte insarcinate si dri le-au dat aceleasi vitamine-e chiar ciudat ca dr nu i-a recomandat acid folic!Eu am stiut ca trebuie sa iau acid folic si pana am avut primul control(analize sange,etc)am luat,dar primul lucru pe care m-a intrebat dr a fost daca iau acid folic si sa iau in continuare pana la 13s inclusiv!Eu stau in Dublin si aici la Tv nationala e deja o campanie intensa de fortificare a alimentelor cu acid folic tocmai pt a ajuta femeile!
si pestiuc iubit&saltaret de 33s+