Multe salutari

Multe salutari | Autor: roxi23

Link direct la acest mesaj

Este pentru prima data cand va salut si sunt foarte fericita ca am descoperit acest site!
Eu sunt o viitoare mamica de oct.2005 si am si eu nevoie de ceva sfaturi si incurajari din partea voastra
In primul rand, vreau sa va povestesc un pic o "istorioara".
Acum am o sarcina de 21 saptamani si sunt foarte ingrijorata de starea lui bebe, cu toate ca la 16 sapt. am facut ecografie iar medicul a spus ca evolueaza normal (rez. ecogr.:craniu fetal cu diam bipaRIETAL 38 mm, BCF prezente 140b/min, placenta situata la nivelul peretelui anterior si bordului drept, lichid amniotic in cantitate normala). Ceea ce vreau sa va povestesc este faptul ca in primele 3 luni de sarcina am avut o viata ft grea: mult stres datorat certurilor zilnice cu prietenul meu, iar uneori chiar agresiune fizica. Datorita acestor factori, am fumat si f. mult si am baut cafea.
Acum am renuntat la cafea, de cand am facut ecografia, iar de fumat am redus nr tigarilor la max. 5 tigari /zi.
Luni am programare pt morfo fetala si am foarte mari emotii.
Daca se mai regaseste vreo mamica in situatia mea, imi poate spune daca e posibil ca bebe sa fie sanatos?
Ce parere aveti?
Va multumesc

Da fetelor merit o bataie buna ca pana acum nu prea am realizat ca o sa am un bebe, cu toate ca am o sarcina de 21 de saptamani...nu pot realiza cum de am fost atat de inconstienta, cu toate ca deobicei nu sunt asa...dau si eu vina pe problemele pe care le-am avut(am mai trimis un mesaj in care va povesteam sumar ca am avut tot soiul de probleme)... cert este ca eu nici macar nu m-am inscris la un medic ginecolog, nu mi-am facut nici o analiza, dar nici rau nu m-am simtit, in sensul ca nu am avut greturi, pofte, sangerari etc. Alta problema este si faptul ca am burtica destul de mica pentru 21 sapt(asa zic eu si cei din jurul meu, tinand cont de faptul ca nu sun t genul foarte slab)...Luni am programare la MARINESCU MEDICAL CENTER pentru morfograma.Aveti idee daca acolo ma pot inscrie si la un medic ginecolog care sa ma aiba in evidenta?
Am nevoie de orice sfat in legatura cu sarcina, iar orice mesaj ma va bucura enorm. va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amparo spune:

Roxi,lasa grijile ca nu face bine la beblac!!
Draga mea,nu stiu de ce incurajari ai nevoie mai mult decit ca la eco de 16 saptamini medicul ti-a confirmat ca bebe e bine si evolueaza normal!!
Cred ca daca sarcina ti-ar fi fost afectata de tigari si cafea,s-ar fi vazut pina acum,ma refer ca deja ai trecut de perioada critica,acum ai nevoie doar de liniste, o alimentatie corecta si cit mai putine tigari!!!!Si in funactie de data cind nasti pori sa te alaturi viitoarelor mamici din luna respectiva(cred ca te incadrezi la mamici de sept-oct)
Si eu eram fumatoare si cind am ramas insarcina ta am renuntat imediat de dragul bebeilor(ca sint 2)!
Asa ca iti recomand sa iti gasesti un medic care sa te aiba in grija (nu stiu nimic de Marinescu Medical...)si ai multa grija de tine!
Si inca ceva: daca prietenul tau te-a agresat insarcinata fiind,cred ca ar trebui sa uiti ca exista...
bafta si povesteste-ne cum iti merge!
Amparo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Eu cred ca meriti o bataie buna pt ca acum, realizand ca esti insarcinata, continui sa fumezi; chiar si 5 tigari/zi dauneaza copilului. Ce a fost a fost, e cazul ca de acum incolo sa ai cea mai mare grija de tine si de puiul care creste in burtica ta si care, din ce spui, te are numai pe tine (pt ca asa zisul tau prieten nu va merita, daca si-a permis sa te agreseze insarcinata fiind). Fruntea sus, lasa grijile deoparte, te va astepta in curand un bb sa ai grija de el...

Andra,de printesa (15.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Rox, daca eco a confirmat ca bb e bine la 16 sapt, cred ca e OK si nu tre sa-ti daci griji foarte mari. Dar poate ar fi bine sa renunti de tot la tigari daca poti. Cafeaua in cantitati rezonabile (1 mica/zi) nu dauneaza.

Eu am o prietena care a baut cafea si a fumat toata sarcina. Copilul este f sanatos si s-a nascut la termen, dar ca a fost micut (2,4kg). A recuperat dupa si acum e OK. Dar daca poti sa reduci cafeaua si sa scoti tigarile, ar fi extraordinar.
Stresul face f rau....cred ca mai rau decat cafeaua si tigarile. Incearca sa te cooncentrzi pe tine si pe bb ca voi sunteti importanti atunci. Daca prietenul tau te-a lovit (stiind sau nestiind ca esti insarcinata) nu cred ca merita sa te strsezi pentru el sau relatia cu el.

Multa bafta, curaj si putere!
, 32s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

roxi23 - felicitari ptr. bebe si iti doresc sa ai o sarcina usoara in continuare!
In ceea ce priveste faptul ca nu ai avut timp sa te ocupi de aceasta sarcina asa cum ar fi trebuit, niciodata nu este prea tarziu. Este bine ca ai constientizat ca trebuie sa faci ceva. Gindeste-te la milioanele de femei care si-ar dori sa aiba un copilas si nu pot...ar vrea sa infieze si asteapta ani de zile,sau la cela care pina sa aiba unul se chinuiesc cu operatii,tratamente,etc. si atunci vei realiza ca esti una dintre fericita sortii si ca nu intimplator acest bebe a aparut in viata ta. Este o mare responsabilitate dar si o fericire fara margini. Daca ai sentimente pentru prietenul tau sau dintr-un motiv sau altul (financiar,sentimental,etc.) depinzi de el,de ce nu porti o discutie deschisa cu el, spune-i care sint temerile si asteptarile tale si fa-l sa inteleaga ca ar trebui sa fie alaturi de tine de acum incolo, sa te sprijine si sa inceteze cu abuzurile verbale sau fizice ( astea nu sint bune nu numai pe perioada sarcinii, dar nici in relatia de cuplu). Daca nu intelege, intotdeauna exista si o alta optinue.
Lupta-te pentru puiul de om care se dezvolta in tine.

Succes si sa ne aduci vesti bune!

& bobita 12(fix!)

Ina

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Roxi,

o sa vezi ca totul va fi bine. Poate era mai bine sa fumezi si sa bei cafea cu moderatie , dar acum faptele sint consumate. Incearca sa te lasi de fumat, stiu ca este greu si eu sint fumatoare si iubeam clipele in care fumam dar m-am lasat acum 3-4 saptamini... cum? pur si simplu am fumat ultima tigare dintr-un pachet si nu am mai cumparat altul.

Cu burtica nu te ingrijora si eu sint mai dolofana si la cele aproape 20 saptamini abia se vede.

Te asteptam la " Mamici de septembrie - octombrie 2005" !

Jadi
19++

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi3 spune:

Roxi,
Felicitari pentru bebit, sper sa fie ok! Nu mai regreta ce a fost, ce s-a intamplat, ci priveste spre viitor, ca asta e important! Iti tin pumnii la ecografia pe care o vei face, sa fie bebe ok! Si sper sa te desparti de prietenul tau violent, mai ales ca bebe are nevoie de o mamica linistita, daca vei fi stresata ii vei transmite si lui toate starile tale! Gandeste-te ca bebe asta mic e un dar de la Dumnezeu, o mica minune si ca minunea asta ti-a fost data tie! El are nevoie de tine si tu trebuie sa ii fii alaturi! In rest, nimic nu conteaza!
in ceea ce priveste tigarile, lasa-le, gandeste-te ca ele ii fac rau puiutului tau care nu are nici o vina, gandeste-te ca ii faci rau fiintei pe care ar trebui sa o iubesti cel mai mult! Du-te la un medic si cere ajutor daca nu poti renunta singura la fumat dar nu mai fuma!!!!!! Chiar 5 tigari pe zi e mult pentru sufletelul pe care il porti in burtica!
Iti tin pumnii sa reusesti!
Anda si matzul subacvatic (nu stiu inca cat are)

toujours optimiste

Mergi la inceput