Cateva sfaturi pentru o viitoare mamica

Cateva sfaturi pentru o viitoare mamica | Autor: katja

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Ma bucur sa gasesc un forum atat de cald si plin de solidaritate. Am si eu cateva intrebari pentru voi. Dar sa incepem cu inceputul. In luna iulia a acestui an vom (eu si sotul meu) concepe un BB. Sper sa n-am probleme asa ca voi merge saptamana asta la un consult general.
Vreau sa va zic ca eu am mers pana acum la consultatii anuale la dr. Sorin Puia de la Giulesti. Recunoasc, ideea de a face un BB nu-mi umbla prin minte atunci asa ca nu m-am interesat de "reputatia" lui. Daca ma poate ajuta cineva ar fi super. Eu m-am inteles bine cu el. Cei drept, mi s-a parut ca nu prea are rabdare sa explice (la cate are pe cap il inteleg). Eu sunt psiholog si din defect profesional pun foarte multe intrebari.

Multumesc mult pentru rabdare si astept raspunsuri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ceciserban spune:

Katja cred ca ai nimerit gresit forumul,aici majoritatea aspiram la titlul de.Cred ca ar fi mai bine sa mergi la Odiseea nasterii in 40 sapt. cu siguranta viitoarele mamici de acolo iti vor da multe sfaturi bune.Sa ai o sarcina si o nastere usoara.

cecilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Katja, in primul rand bine ai venit si sa fugi repede, repede la !
Poti incepe cu analizele complete ale secretiei, dupa care recoltat sange (sa precizezi la doc analize pre-sarcina si stie cat sa iti ia - ai grija la toxoplas.).
La secretie fa-ti si Papa si celelalte (ureaplasma, etc, etc).

Bafta multa!

Un ingeras care va iub.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Ba nu cred ca a nimerit gresit forumul pentru ca nu a spus ca in luna iulie va aduce pe lume un bebe si nici ca va naste, ci ca va concepe un bebe, ceea ce inseamna ca acum nu e gravida. Dupa cate stiu eu momentul conceptiei e momentul cand ramai insarcinata. Ori si-a mai schimbat sensul si nu stiu eu?
Katja, deci lamureste-ne daca esti sau nu insarcinata acum si iti vom spune ce analize trebuie facute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katja spune:

Iachione a dedus corect. Nu sunt insarcinata in momentul de fata ci in iulie se va produce (sper) fericitul eveniment. De ce in iulie? Pentru ca vreau ca al nostru BB sa fie berbecut sau berbecuta :)
So, astept sfaturile voastre!
Multumesc mult... :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceciserban spune:

Mai Lachi tu intotdeauna ai dreptate.Nu stiu de ce eu am inteles ca va naste in iulie,cred ca din cauza vitezei.La lucru am putin timp si citesc prea repede.Scuze data viitoare o sa fiu mai atenta.Oricum daca ne scrie Katja ne lamurim noi unde o plasam pana la urma.

cecilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

katja iti doresc sa ramai insarcinata cu precizie cand iti doresti uite un subiect care sa-l citesti:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=24686
dupa aceea poti sa te duci la(unde poti sa cauti si despre analize):
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39282
despre medici afli la:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32777

o sa ai un we plin, ai ce sa citesti, te asteptam luni cu intrebari mai detaliate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi3 spune:

Draga Katia
Sfatul meu: fugi de Puia cat poti tu de repede. Mie mi-a zis ca am insuficienta ovariana si ca nu pot avea copii. L-am schimbat imediat si m-am dus la alt medic care mi-a zis sa stam linistiti si sa incercam in continuare ca nu avem nimic. Nu ne-a facut nici un fel de analize si uite ca acum sunt insarcinata, am aflat luni. Parerea mea despre Puia e ca e un neprofesionist. Emite diagnostice fara sa aiba o baza reala.
Mie asa mi s-a intamplat.
Anda si matzul subacvatic (nu stiu inca cat are)

toujours optimiste

Mergi la inceput

Pisoi! Sa fie intr-un ceas bun, sa creasca sanatos 9 luni dupa care sa va bucurati de el/ea toata viata!
Ok, am inteles ce e cu Puia... Mie insa la inceput mi-a facut un bine. Aveam dureri si la un alt medic (nu i-am retunut numele) mi s-a spus ca nu e nimic grav. Puia insa a sesizat o fisura de 5 (da, da 5 cm) pe col. Am facut cauterizare si durerile au trecut. Asta m-a facut sa mai merg la el...
Ce-i drept, v-am intrebat de un alt medic (daca se poate sa fie femeie ar fi mult mai bine, cred) pentru ca vreau ca totul sa fie ok. Am auzit de fel de fel de probleme care apar pe perioada sarcinii si daca nu e bun medicul ca sa le sesizeze nu e de bine...
Ardit, multumesc mult pentru adrese. Abia astept sa intru pe ele si sa-mi exprim parerile.

Va multumesc foarte mult pentru sfaturi!

Mergi la inceput

Tinand cont ca e si apropape de casa si sunt deja familiarizata cu locul am sa-mi fac analizele la Giulesti... A, dar sunt aproape si de Polizu, eu locuind la Clabucet. Ce ma sfatuiti? Unde e mai bine sa merg sa le fac?

Mergi la inceput

Hei? V-ati suparat pe mine? De ce nu-mi raspundeti? Nu mai e mult pana in iulie si am citit ca o consultatie se programeaza din timp!

Mergi la inceput