al doilea copil
![](images/user_woman.png)
Cum sa-mi conving sotul sa facem si alII lea copil. El este singur la parinti si nu vrea in ruptul capului. Am incercat sa-i explic ca este egoist, ca o sa vada ce rau este cand nu vor mai trai parintii.....si multe alte chestii. Iar sa raman fara accordul lui imi este frica de reactia pe care o poate avea.
Va multumesc!
am mutat subiectul la "in 1, 2 mergem mai departe" pentru ca nu se pune problema de dificultati fizice sa nu puteti avea copii ca la sectiunea aspirantelor. oana_b
Raspunsuri
ileana_marius spune:
Imi pare rau, dar chiar nu stiu cum ai putea sa iti convingi sotul daca el nu vrea al doilea copil. Eu as incerca sa raman fara acordul lui daca mi-as dori foarte tare (asa cred). Sotul meu e dispus sa avem cati doresc eu, dar din pacate pentru mine, nu pot avea nici unul (sper ca deocamdata). Si eu imi doresc doi.
Poate cineva care a trecut prin situatia asta te poate ajuta mai mult. Iti doresc sa reusesti.
Ileana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ceciserban spune:
Ana pune-l sa intre pe forum si sa vada cat de mult ne chinuim noi cei care ne dorim si nu putem,si cate sacrificii facem pt. asta si poate asa va intelege ce norocos e ca poate avea cati copilasi doreste.Iti urez bafta ,poate-l vei convinge,norocoaso!
cecilia
Mishulina spune:
Recurge la trucuri!Uite,noi ne chinuim inca sa il avem pe primul si nu stiu ce sanse avem dar eu mi-am dorit dintotdeauna doi...Intr-o zi cand veneam impreuna de la piata si am "taiat-o" prin parc am vazut doi prichindei de manuta,unul cu un cap mai mare decat celalalt,abia mergeau impleticit dar erau asa frumusei impreuna ca ni s-a inmuiat sufletul...Iar mai incolo,un pusti impingea caruciorul surioarei lui cu atata mandrie pentru "sarcina" ce i-a fost incredintata,incat cred ca se simtea deja...barbat! Ni s-au umplut ochii de lacrimi,ne-am uitat unul la altul fara sa scoatem un sunet dar in clipa aceea a fost clar ce ne dorim daca situatia medicala ne va permite...
Cine stie,poate "functoneaza" si la sotul tau...
Mult succes,indiferent ce cale alegi!
Ina
mcrmiki spune:
Ar fi bine sa vi-l doriti amandoi la fel de mult al doilea copil. Este extraordinar cu doi copii. Eu am doi baieti si parca ma simt mult mai implinita cu doi copii. Imi doresc trei, sotul meu nu a fost asa de convins de la inceput, dar acum ma bate el la cap sa mai facem unul, dar inca nu ma simt pregatita pentru inca unul. Explica-i, ca este mult mai bine sa fie doi si mai ales cand va fi mare copilul va avea un frate sau o sora si nu va fi niciodata singur. Bafta! Daca tu te simti in stare sa ramai insarcinata fara acordul lui ar fi bine si cand seva naste sigur va fi fericit. L-ai intrebat de ce nu mai vrea inca unul, poate ii este frica de ce va fi ca nu va veti descurca. Va doresc numai bine!
Miha&Sorin&Bogdan&Vlad
asi spune:
quote:
Originally posted by ceciserban
Ana pune-l sa intre pe forum si sa vada cat de mult ne chinuim noi cei care ne dorim si nu putem,si cate sacrificii facem pt. asta si poate asa va intelege ce norocos e ca poate avea cati copilasi doreste.Iti urez bafta ,poate-l vei convinge,norocoaso!
Poate asa o sa isi dea sema ca e un norocos ca poate avea copii si ca poate chiar sa ii stabileasca zodia in care se naste.In rest iubeste-l si arata-i ca nu va fi privat de atentia pe care si-o doreste daca mai apare un micut ci dimpotriva....
RaluD spune:
Va fi extrem, extrem de greu sa-l convingi sa faceti al doilea copil daca el nu vrea.
Isi gaseste el motive (cel mai frecvent este, scuzati , urmatoarea prostie: "vreau sa-i ofer totul copilului meu", care ignora faptul ca "totul" inseamna mai ales dragoste si ca dragostea nu se injumatateste daca o imparti la doi...)
Incearca toate metodele descrise de fete si, cu ajutorul lui Dumnezeu, una va merge.
Poti astepta pana cand bb1 va cere singur un fratior sau o surioara.
Acum urmeaza generatorul de rosii:
Daca nu merge nimic si tu iti doresti neaparat al doilea copil, ai putea sa-l lasi in pace o vreme si, cand uita, sa faci o gaurica in prezervativ. Asa, poate sa-i injure pe cei de la Durex pana ii vine acru.
Si cand se va naste copilul, sigur il va iubi.
Cum adica ti-e frica de reactia lui? Daca va considera ca v-ati protejat cat ati putut, se va enerva initial, poate iti va propune sa faci un avort, la care te vei enerva tu... si totul va trece.
Daca i-am lasa pe barbatii nostri sa se joace pe calculator sau sa bea cu prietenii la meci toata ziua, ce s-ar alege de familiile noastre? Desi multi dintre ei asta ar vrea sa faca.
Normal ca-si doreste o viata mai comoda si din asta, cum spuneam mai sus, e extrem de greu sa-l scoti cu vorba buna.
Asta ar fi o solutie, desi nu este morala si mie una mi-ar fi greu s-o aplic, as apela la ea doar "in extremis".
Chiar iti doresti cu tot dinadinsul acest copil?
P.S. Eu lucrez impreuna cu sotul. S-a intors acum de la calculatorul lui si a vazut ce scriu. A izbucnit in ras si m-a intrebat daca asa as proceda eu, i-am spus ca, in disperare de cauza, probabil asa as face. Nu s-a suparat, a zambit.
Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica
bibi spune:
Draga mea, nu ai spus in mesajul tau ce varsta are copilul vostru. Cred ca-i important pentru ca am vazut multi barbati care au virat-o la 180 de grade dupa ce creaturile alea care doar urlau si parfumau aerul in casa au inceput sa mearga, sa vorbeasca, sa tina la poante, sa minta, sa manifeste interes pontru te miri ce pasiune de-a lui tati, etc....
Bibi si David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran
adrienne12 spune:
sa-ti spun ceva. o prietena din Ro era in situatia ta. sotul ei nu voia al doilea copil si pace. tipa a ramas frumos insarcinata, au fost fireste scandaluri si discutii timp de 9 luni dar ei fiind amindoi medici lucrau garzi, nu se imtilneau prea mult pe acasa. cind a nascut tipa l-a dus pe copil la parintii ei unde a crescut pina in clasa a 5a cred. Acum da la facultate si tatal e asa de mindru de amindoi. Cind au avut copiii treceau prin cirze existentiale: invatat pt. examene, cariera etc. stii cum e cu medicii. acum s-au implinit amindoi au posturi f.f.f bune, si o virsta e f. bine. Concluzia e: afla din ce cauza nu vrea sotul tau al doilea copil apoi fa-l oricum. Ce-o sa-ti faca? Crezi ca te va bate? Va divorta? hai sa fim seriosi.
iselin spune:
Ana,
Eu mai am un frate. E bine. Dar am unul singur inca. Ne-a fost bine, am avut mereu de toate, dar dupa ce am crescut mereu mi-am intrebat parintii de ce suntem doar doi. Acum la o varsta respectabila ii intreb in continuare: de ce sunetm doar 2, era atat bine sa fi fost macar 3. Ei ne raspund ca noua ne-a oferit tot ce am dorit si-am avut nevoie, dar la fel ar fi fost si pentru 3, 4.
Sotul meu este singur la parinti. Nu este egoist (f. egoist), dar imi povestea ca nu a simtit nevoia sa mai aiba un frate cand era mic, chiar era gelos pe alti copii de frica sa nu-i infieze parintii sai. Dupa ce a crescut optica s-a schimbat.A devenit f constient de faptul ca este singur, singur, singur. Si-a facut un fel de alianta frateasca cu un prieten. Deci a simtit nevoia de a nu fi singur. Parintii lui n-au mai putut avea copii, dar nu cred ca e bine ca parintii sa hotarasca sa lase un copil singur daca pot si au posibilitatea.
Avem un prieten, mai are doi frati, o sora si un frate, la diferenta de varsta de vreo 4 ani intre ei. Sunt asa frumosi, parintii au imbatranit, dar ei sunt o forta impreuna.
Aveum un prieten care are 2 frati drepti si inca 5 dupa ce s-au recasatorit ambii parinti. Toti sunt ca albinele, harnici, realizati, se iubesc, se ajuta, se sprijina. O imagine perfecta, chiar daca parintii nu mai sunt impreuna.
Decizia va apartine (tie mai mult ca lui)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Un pic cred ca am fost si eu ingrijorat la inceput. Daca ar fi fost sa mi se puna in fata intrebarea daca il vreau pe al doilea probabil as fi raspuns NU. Daca ar veni al treilea insa, acum cred ca m-as bucura foarte mult desi nu mai este cazul. Este ca suntem suciti?
Daca vrei sa vezi cum este cu doi copii uita-te la noi pe pagina.
Iar daca vrei un sfat simplu de tot ce sa faci iti spun doar atat:
"Nu fi naiva, fa-l!"
Si mai departe mai trebuie sa spun ca pentru noi cand a aparut Daria (junioara) a fost mult mai usor decat cu prima Ioana (senioara). Multe decurg mai simplu deja exista experienta primului copil, sunt alte resurse. La fel de important este ca cea mare a invatat sa daruiasca, sa imparta. La fel de important este ca cea mare o adora pe cea mica. Si la fel de important este ca cea mica plange dupa cea mare daca ii lipseste desi sunt 6 ani intre ele. Si daca ar fi sa o iau de la capat as dori 2 copii dar mai apropiati de varsta un pic nu as mai lasa atatia ani intre ei.
Detalii in linkul de mai jos:
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro