PROBL. DE CUPLU
![](images/user_woman.png)
DRAGELE MELE,
SUNT O VIITOARE MAMICA (24. SAPT) SI SUNT NOUA IN ACEST FORUM.
PROBL. MEA ESTE URMATOREA:DUPA 5 ANI DE PRIETENIE CU SOTUL MEU SI ALTI 2 DE CASATORIE MI-A SPUS CA NU MAI VREA SA PT. CA NU IL MAI ATRAG.ESTE ADEVARAT CA DE CAND CU BB AM LUAT IN GREUTATE 14 KG.DAR SUNT BINE PROPORTIONATA SI ZIC EU CA NU SUNT CHIAR ASA DE URIASA. AMANDOUA SUNTEM BINE, SANATOASE SI CRED CA ASTA ESTE CEL MAI IMPORTANT ACUM.
NU MANANC MAI MULT DECAT DE OBICEI,MUNCESC LA FEL DE LA 6 AM PANA LA 8 PM IN FIECARE ZI INCLUSIV SAMBATA SI DUMINICA PROGR. SCURT.
INTOTDEAUNA AM DISCUTAT PROBLEMELE PE CARE LE-AM AVUT IN CUPLU SI ASTA NE-A AJUTAT SA TRECEM MAI DEPARTE SI SA NE IUBIM DIN CE IN CE MAI MULT.DE DATA ASTA AM INCERCAT SA DISCUT CU EL SA POT SA INTELEG CE GANDESTE DAR MI-A SPUS CA PREFERA SA-MI SPUNA ADEVARUL DECAT SA MA MINTA INDIFERENT DACA MIE IMI CONVINE SAU NU.
NU STIU CE SA MAI CRED,M-A DEZAMAGIT. F. MULT SI NU M-AM GANDIT VREODATA SA-IMI SPUNA ASA CEVA.
TREBUIE SA PRECIZEZ CA LOCUIM CU PARINTII MEI SI CATEODATA ATMOSFERA IN CASA ESTE AGLOMERATA DATORITA FAPTULUI CA CEI DOI FRATI AI MEI VIN PE LA NOI IMPREUNA CU CEI TREI COPII SI BINEINTELES CA ESTE GALAGIE IN CASA IAR EL VREA LINISTE SI UITE ASA SE RETRAGE LA NOI IN CAMERA, II DA AFARA PE COPII SI ESTE NERVOS.EL PROVINE DINTR-O FAMILIE DE 10 COPII FIIND CEL MAI MARE SI A TREBUIT SA TREACA MULT TIMP PANA L-AM CONVINS CA TREBUIE SA AVEM SI NOI UN PUI AL NOSTRU.
PARINTII MEI NU L-AU VRUT DAR L-AU ACCEPTAT DE DRAGUL MEU SI ACUM DE CATE ORI APARE OCAZIA IL TAXEAZA CHIAR DACA EL NU LE SPUNE NICIODATA NIMIC SI CHIAR LE REZOLVA PROBLEMELE ATUNCI CAND IL SOLICITA.SI UITE ASA APAR TENSIUNI SI DISCUTII.
PROBLEMA ESTE CA IN ACEASTA PERIOADA EU CHIAR AM NEVOIE SA-L SIMT LANGA MINE SI CHIAR SA MA FACEM SI NOI CEVA ACOLOPT. CA INCA NU MA SIMT CHIAR ASA DE GREA SI MA POT MISCA FARA PROBLEME.DAR DE CAND CU DISCUTIA ASTA NU M-A MAI LUAT IN BRATE MACAR SAU SA MANGAIE PE BB SI SA-I VB.;E ADEVARAT CA NICI EU NU I-AM MAI VB. PREA MULT DAR NU POT SA CRED CA E ADEVARAT CE MI-A SPUS. M-A DEZAMAGIT ENORM SI CULMEA E CA SUNT DEPENDENTA PSIHIC DE EL SI IMI VINE F GREU.
NU STIU CE SA FAC PT. CA IL IUBESC SI NU CRED CA EL NU MA MAI IUBESTE ASA DINTR-O DATA.
SPER CA NU V-ATI PLICTISIT CITIND TOATE ACESTE RANDURI SI MAI SPER CA MA PUTETI AJUTA IN VREUN FEL SA DEPASESC PROBL.
VA MULTUMESC PT. RABDARE SI VA PUPIK DULCE LUCI
24 SAPT.
Raspunsuri
Ramba spune:
Nu va puteti muta in alta parte, cu chirie?
Poate ca sub acest refuz se ascunde frica de a nu-i face rau lui bebe.
Sotul meu se temea de burta mea cand eram insarcinata. Daca il atingeam numai un pic cu burta fugea in celalalt capat al patului.
Ia-l usor si probabil dupa ce nasti revine si el la sentimente mai bune.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
helbi spune:
Intai de toate, nu mai scrie cu litere mari (vezi regulamentul)!
Incearca si discuta cu el, poate plecati un WE undeva, la munte.va linsiti si odihniti dupa harmalaia care se pare ca e in casa voastra.
Apoi, vedeti ce solutie optima gasiti. Poate cea propusa mai sus, de a va muta o perioada cu chirie, singuri e cea mai buna in mom. asta!
Pe de alta parte,tu incearca si stai cit mai relaxata si fii cit mai linistita, alfetl agiti si bb-le si nu e bine. Tu ai nevoie de liniste acum! De ce nu-l mai atragi, doar pt ca ai luat in greutate din cauza sarcinii???? Sau erau pb. si inainte.....ca inteleg ca greu s-a lasat convins sa faca un bb..........
BIANCA
RaluD spune:
Nu cred ca greutatea e de vina. Cred ca i-e frica sa nu-i faca rau lui bb. Aici un doctor va poate ajuta, mergeti impreuna la medic la eco sau la control si discuta cu doctorul despre asta, ca sa inteleaga omul ca nu e nici un pericol.
In plus, se simte foarte stresat si apasat de atmosfera din casa si te blameaza, indirect, pe tine (pentru ca stati la ai tai).
Luati-va casa cu chirie. Acum nu e asa greu de rezolvat problema, dar se va agrava.
Daca are nevoie de liniste, asigura-i omului liniste, ca o merita, asa cum meriti si tu sa fii iubita.
Bafta si curaj!
Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica
adrienne12 spune:
Draga si eu zic ca se teme de bebe. Problemele de greutate nu sint insurmontabile si la urma urmei daca chiar vrei poti slabi. Exoplica0i cu blindete ca vei slabi si ca il iubesti asigura-l ca totul e in regula si sa vezi ca nu va mai fi asa salbatic.
otis41 spune:
Bine ai venit pe DC, nici tie nu-ti face bine galagia, daca aveti bani de avans si puteti lua un credit ar fi cel mai bine, daca nu mutati-va de acolo, e bine pentru amandoi sa-l asteptati pe bebe in liniste, e normal sa iei in greutate, unele iau mai putin , altele mai mult oricum vei da jos dupa nastere kg in plus. Poate exista neintelegerea de la faptul ca nu prea sunteti amandoi, e si stresat ca poate nu o sa-i mai dai atata atentie lui ca si pana acum din cauza lui bebe. Iesiti undeva in oras, faceti o masa romantica acasa.
Otilia
mcrmiki spune:
Probabil tensiunea din casa este si ea o cauza si apoi poate fi frica sa nu-i faca vre-un rau lui BB. Cel mai bine ar fi sa va mutati in chirie daca se poate (probabil ca nu pt. ca altfel ati fi fost mutati)ceea ce ar fi si mai bine pt. BB cand va veni si sa discuti cu el sa-ti spuna care este problema. Va doresc numai bine si sarcina usoara.
Miha&Sorin&Bogdan&Vlad
bonita spune:
Parerea mea este ca el este foarte stresat de aglomeratia din casa, se gandeste ca va mai veni si bebe care ,normal,va face galagie,avand in vedere ca a crescut intr-o familie numeroasa, si dupa cum spui nu cred ca a fost foarte fericit,nu vrea acelasi lucru pentru copilul lui.
Nu cred ca nu-l mai atragi,ci doar trebuie sa se descarce si el intr-un fel (in general ne purtam urat cu persoana cea mai apropiata) caci pe parintii tai nu poate mai ales ca nu l-au vrut.Vorbeste deschis cu el,incearca sa afli exact ce simte,si incercati sa va mutati doar voi,indiferent cat de greu va fi din punct de vedere financiar,dar veti avea liniste sufleteasca care este cea mai importanta pentru bebe,va creste frumos.Pentru familie trebuie sa facem imposibilul numai sa fie bine.
multa bafta .
pupici si pentru tine si pt
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fiquelle/Fiquelle.jpg)
Fiquelle spune:
Poate nu aveti posibilitatea sa va mutati, si atunci roaga-i pe ai tai(parinti, frati etc) sa va lase o vreme in pace, mai ales ca tu ai nevoie de liniste. Chiar daca vin in vizita, sa nu mai intre toti peste voi, ca se pare ca va agita...oricum, tu acum ai nevoie de intimitate cu sotul tau. Incearca sa-i faci pe ai tai sa ionteleaga ce astepti de la ei. E mai firesc asa. Daca sotul tau are o problema, discuta pentru remedierea(partiala, ce-i drept0 cu rudele tale, si daca vor intelege ce le ceri este poate primul pas spre linistirea cuplului vostru. iar in privinta greutatii tale, care il nemultumeste pe sot, poti incerca sa ii spui pe un ton sigur ca vei slabi dupa ce vei naste, ca esti hotarat sa o faci, si intreaba-l daca acest lucru il va readuce langa tine...vezi ce spune...daca nu iti da raspunsul dorit, adica cel pozitiv, cauta problema in alta parte...sa nu fie vreo alta...doamne-fereste! Succes!
RaluD spune:
Din experienta mea: un zambet si o mana de ajutor intinsa celuilalt fara sa ceri tu nimic pot face minuni.
In timp, o asemenea atitudine incita orice barbat bun la reciprocitate.
Fa-l pe sotul tau sa simta ca il intelegi, il iubesti si esti gata sa ii asiguri tot confortul.
Stiu ca asa este oricum, dar uneori barbatii astia nu prea observa subtilitatile.
I-e teama ca nu va mai avea liniste dupa ce vine bb, din cauza experientei lui trecute? Trebuie sa-i arati ca nu va fi asa.
Stiu ca esti insarcinata si e greu sa ai grija si de el, dar o sa fie bine.
Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Darria spune:
Dupa parerea mea atitudinea parintilor tai il deranjeza mai mult decat locuitul impreuna. Cine este mai important pt. tine: sotul sau parintii? Daca este sotul, atunci discuta cu parintii, spune-le ca te deranjeaza comportamentul lor si sa nu mai intervina.
Nu este adevarat ca nu-l mai atragi, o femeie este si mai frumoasa atunci cand este insarcinata(cu toate kg in plus), a spus-o din nu stiu ce motiv(desi eu nu inteleg de ce ti-a dat aceasta explicatie). Cu o asemenea atmosfera in casa nu prea cred ca mai are dispozitia necesara pentru a face dragoste. Nu cred ca se teme sa-i faca ceva rau bebelusului.
Spui ca a trebuit sa treaca ceva timp pana sa-l convingi sa aveti un bebe al vostru - vrea sa-i asigure bebitului toate conditiile si nu din alt motiv.
Cea mai buna solutie ar fi sa va mutati singuri dar daca nu se poate atunci rezolva problema cu parintii tai. Daca iti aduci aminte, la casatorie, preotul va spus ca de acum noua familie e formata din tine si sotul tau si ca lasi mama si tata.
Poate am fost prea dura dar eu nu as permite parintilor sa intervina in relatia mea.
Va doresc intelegere.
Sarcina si nastere usoara.