nu vrea sa mai invete, sa asculte, e doar clasa I

nu vrea sa mai invete, sa asculte, e doar clasa I | Autor: Umflatzel

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
nepotul meu are 7 ani si e clasa I, invata la bunci pt ca asa a hotarat sora mea cu sotzul ei, iar ei il vad la sfarsitul sapamanii; la inceput ii placea la scoala, sa isi faca temele si usor usor a devenit neascultataor, a luat un insuficient la matematica iar sora mea e disperata ca nu stie ce sa mai ii faca; l-a pedepsit sa stea in casa, i-a zis ca nu il ia in concediu si degeaba (asta de la distanta in cursul saptamanii prin telefon)
Voi ce parere aveti fetelor din experienta voastra? Ce trebuie facut?
Ati trecut prin asta
Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea_tx spune:

Poate fiind numai la bunici in cursul saptamanii nu-i convine i-o fi si lui dor de parinti ca oricarui copil sa-l mai ajute din cand in cand la teme sau macar sa stie ca mama e aproape langa el si atunci asta e metoda lui de protest.Normal ca usor, usor devine neascultator pentru ca bunicii cred eu ce sunt mai indulgenti decat parintii si-l rasfata mai mult probabil.Nu stiu asta e parerea mea nu am trecut prin asa ceva si nici nu se ocupa bunicii de copilul meu.

andreeat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Umflatzel spune:

multumesc Andreea si eu sunt cam de aceeasi parere cu tine...
Dar daca ei nu il pot lua langa ei ce e de facut oare in acest caz?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Din pacate si eu sint de parere ca nu poti disciplina un copil de la distanta. Daca il vede doar in weekend nu are cum sa-l corecteze pe moment (atunci este cel mai important...nu la zile distanta). Si in plus cine a zis mai sus ca ii este dor de parinte are mare dreptate.

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

Sunt absolut de acord cu ce au spus fetele mai sus.Probabil ca ii e dor de parinti si protesteaza.Ce nu inteleg eu este de ce parintii nu-si iau copilul cu ei.Where there-s a will, there-s a way...Asa ca eu cred ca daca ar vrea cu adevarat, ar gasi solutii sa-l aduca langa ei.Stiu copii care la 7 ani sunt cu cheia la gat si se descurca. Stiu ca exista si scoli cu semiinternat, unde copilul poate sa-si faca temele si sa participe la alte activitati pana vin parintii de la servici.Nu sunt de acord sub nici o forma sa-ti lasi copilul la bunici si sa-l vezi in weekend...Copilul trebuie sa creasca langa parintii lui, sa simta caldura caminului, a parintilor, sa-si impartaseasca seara experientele de peste zi, sa-si discute problemele, sa gaseasca impreuna solutii...Succese!

Claudia,soacra frumoasei Oti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Postolache spune:

Buna
Sunt un membru nou, si sper sa imi placa pe aici.
Despre copilasul din clasa 1, spun asa: primul an de scoala aduce foarte multe schimbari in viata micutilor, poate adultii nu isi dau seama, dar copii au nevoie de suport moral mai mult decat credem noi. Poate nu s-a adaptat la scoala, poate are conflicte cu colegii, poate nu intelege lectiile si astfel nu reuseste sa isi faca corect temele....sunt foarte multe probleme pe care le poate avea. Nefiind mama sau tata langa el, copilul nu prea stie cum sa reactioneze si alege calea de protest...el nu face altceva decat sa atraga atentia. Daca nu a reusit prin comportare corecta, nimeni nu l-a laudat pentru efortuk sau atunci alege sa atraga atentia in mod negativ. Sfatuieste parintii sa se mai gandeasca si sa gaseasca o solutie pentru a=si intelege copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanya01 spune:

Am si eu o fetita si este tot in clasa 1 . Si la ea totul a fost bine in primul semestru numai FB .. si acum in al 2-lea semestru a inceput cu suficient si insuficient atata la limba romana cat si la matematica ....Locuieste cu noi si cand suntem la servici ata cu noi la locul de munca ( de cele mai multe ori ) , sambata si duminica se duce la bunici .... problema si le ea .. nu mai aesculta , nu o mai intereseaza , cand gasesc cate ceva sa o stimulez si sa ii captez interesul .. nu dureaza mai mult de 2 saptamani
Poate ca in cazul baieteluilui este dorul si lipsa parintilor .. si sunt sigura ca ii este dor de ei desi poate nu arata de fiecare data ... dar mai este si faptul ca la scoala nu mai este aceeasi comunicare ca la inceput ... si nu mai este nici acel stimul fata de invatatoare .. . invatatoarea incepand sa aiba pretentii de la ei ( sa se vada munca ei ca da roade ) nu le mai capteaza interesul si curiozitatea care au avut-o la inceput
Rezolvare ... nu stiu ce sa zic .. atuci cand o pedepsesc si o cert in 30 min a facut temele si citeste lectia .. dar aceasta dureaza numai 30 min si a 2 zi se poate sa o luam de la capat ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobo spune:

In orice an scolar, spre final se acumuleaza oboseala. Mai ales in primul an, un an foarte greu pentru ei, cu pretentii de la invatatori, parinti, adaptare la noul program, varsta inca foarte frageda.( Si daca mutarea cu bunicii este tot un fapt intamplat in acest an, cu atat mai greu ) Tinand cont de faptul ca el este acum la bunici, eu zic ca acestia trebuie sa-si asume rolul de educator, deci ei trebuie sa-l: pedepseasca, laude, rasplateasca, ajute.
Parintii trebuie sa fie pe aceeasi lungime de unda cu bunicii ( sau invers), deoarece in cazul in care sunt pareri divergente intre ei copilul este ametit si incearca sa scape de obligatii.
Nu cred ca este ceva foarte grav. Bunicii ar fi bine sa mearga sa discute cu invatatoarea/invatatorul sa inteleaga impreuna ce se intampla (invatatorul are experienta mai mare, si in aceste cateva luni a reusit sa cunoasca putin psihologia fiecaruia dintre elevi). Si in primul rand sa comunice mai mult cu copilul, pentru a afla exact ce e in capsorul lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Umflatzel spune:

Va multumesc mult, mai astept si alte pareri.

Mergi la inceput