toxoplasmoza?
Azi am aflat un rezultat cel putin naucitor pentru mine: am IgM slab pozitiv si IgG negativ. Cum adica slab?Ori e negativ , ori e pozitiv? Adica sa fiu putin insarcinata si putin nu? Rezultatul de pozitiv duce invariabil la intreruperea sarcinii.Indoiala mea asupra corectitudinii analizei mai apare si din faptul ca in orasul meu de provincie aceste analize se fac numai daca e cazul(cu antecedente in acest sens)si nu la cerere.Exista un singur laborator care le efectueaza.(Si nu cred ca sunt solicitati prea mult privind aceasta analiza.)De asemenea nu erau precizate nici un fel de valori ale acestor analize.Doctorita nu crede totusi ca as avea toxoplasmoza. Mi-a recomandat repetarea analizei .Deja din Rai an ajuns in Iad! Cred ca voi spera pana in ultima clipa!
Daca aveti cunostinta de noutati, scrieti-mi!!
Raspunsuri
alina costin spune:
De obicei IgG pozitiv arata ca ai contactat boala,organismul a luptat si ai anticorpi,nu este nici un risc atita timp cit IgG nu depaseste1/400-darIgM pozitiv arata ca ai boala contactata recent si nu ai anticorpi
iar asta nu e bine in primele doua trimestre de sarcina.Sfatul meu este sa repeti analiza la un cabinet mai bun,iar daca rezultatele sunt aceleasi discuta cu un medic infectionist si cu medicul obstretician si in functie de virsta sarcinii sa luati o hotarire.Nu e de glumit am in familie un caz si nu e deloc bine.Daca vrei mai multe amanunte scrie-mi si-ti raspund.
Multa,multa sanatate.
Alina
Kittycat spune:
Daca IgM e pozitiv, chiar si slab, nu e bine deloc, inseamna infectie activa recenta si intr-adevar se impune avort terapeutic. Asta este insa un lucru serios, vino mai bine in Bucuresti si repeta analiza la un laborator bun, gen Medicover, Medsana.Chiar daca mai dai niste bani, merita.
Andra,
de printesa
(15.11.2004)
iasmine spune:
Pe analizele mele nu erau trecute valorile, asa ca a doua zi m-am dus din nou la laborator ptr a le cere. Mi s-a zis ca analiza nu a fost facuta cantitativ, ca nu e concludenta, ca rezultatul ar putea fi chiar negativ.Ei efectueaza aceasta analiza in alte scopuri, nu ptr femei insarcinate.Deoarece cererea ptr toxo in acest mod era redusa si le expira materia prima, nu mai efectueaza analiza cantitativ.Afland acestea, deja ma simt mai bine.Oricum, ptr siguranta imi voi repeta analiza intr-o saptamana la bucuresti.
Multumesc foarte mult pentru sfaturi, e bine cand cineva e langa tine,nu numai la bine, ci si la greu!Multa sanatate tuturor si s-aveti grija de voi!!!
iasmine spune:
Cu mare intarziere revin la subiect. Asta ca sa nu ramana neterminat si rezultatul in suspans pentru cele care-l vor mai citi. Pot sa va spun ca repetarea analizelor la Bucuresti mi-a adus cea mai mare bucurie: nu am toxo in prezent, dar am facut-o cu aproape un an in urma.Deci sunt imuna. Asa ca acum sunt in saptamana a 15 a!!! Va doresc numai bucurii tuturor!
anirim spune:
Buna YASMINE,
Ma bucur din suflet pentru tine ( si eu am trecut prin niste emotii foarte mari in legatura cu aceasta toxoplasmoza, si de aceea te inteleg perfect ).
Iti urez sa ai o sarcina usoara si un bebe foarte sanatos.
ANIRIM 25+
Carmi spune:
Ce bine ! Imi imaginez prin ce ai trecut...
O sarcina usoara si un bebe sanatos iti doresc !!!
Carmi 22+
ludmmyla spune:
Buna fetelor,
Si eu trec prin iadul toxoplasmozei. Sunt insarcinata in saptamana 29 si la un control de rutina la un alt medic la care m-a dus cineva mi s-au facut niste analize si am iesit la testul de toxoplsmoza pozitiv. Medicul m-a trimis sa imi fac ImG si ImM, dar zice ca bb-le e sanatos. Acum astept analizele sa vad ce imi iese. DAr stiu un lucru ......mai mare grija ca si in timpul sarcinii nu am avut de mine decand ma stiu si m-au intrebat daca am avut contact cu animale. Si sincer m-am ferit de ele ca de dracu desi imi plac foarte mult.
Se zice ca poti face aceasta boala de la pisici.....eu nu am mai umblat cu nici una de vreo 10 ani. Tineti-mi pumnii pt ca nu stiu ce o sa fac daca se intampla ceva cu copilu.Daca mai stiti si voi noi informatii sau un site unde ma pot informa va rog sa imi spuneti.
Va multumesc, ludmmyla 29 de sapt.
iasmine spune:
Draga ludmmila, analizele , din pacate, mai pot contine si erori. Nu lua o decizie finala pana nu stii foarte sigur rezultatele.Repeta-le de cel putin doua ori pentru linistea ta. Iti doresc numai bine si continua sa speri!
ludmmyla spune:
Draga Iasmine, eu sper pt ca altceva nu prea am ce face, numai ca problema e ca am o sarcina mare si daca din nefericire analizele ies prost nu stiu ce se mai poate face. Stiu, din pacate, ce inseamna sa ai un copil bolnav in familie, si am facut tot posibilul ca sa evit sa am si eu unul.
Sper, traiesc si sper ca D-zeu se uita ma noi si ne ajuta. IUbesc copilul asta chiar daca inca e nenascut. Va doresc tuturos sa nu aveti parte de sentimentele care ma macina pe mine de ceva vreme si sa aveti niste copii sanatosi, frumosi si plini de viata care sa va aduca numai bucurii.
alexandrina spune:
ludmmyla, nu cred ca te ajuta prea mult, dar iti sunt colega de suferinta. Cam pe saptamana viitoare aflu si eu al doilea rezultat (si deja astept de 2 saptamani, ca la noi trebuie trimise probele la Bucuresti si dureaza). Mai este un subiect si la "Clinica virtuala" unde am scris despre situatie. Si eu stau cu inima in dinti mai ales ca rezultatele mele cam greu puteau sa iasa gresit pentru ca IgM e mare iar IgG e incert. Asta as insemna, daca bine am inteles, ca am contactat-o pe toxo asta in primele 2 luni de sarcina, deci cum e mai rau. Doctorul n-a vrut sa-mi dea lamuriri suplimentare pana nu vede si al doilea rand de analize.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.