Diplomatia in casnicie...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

Buna seara, fetelor!

Carmita, cred ca ai dreptate, trebuie sa fiu directa, insa am observat ca e mai bine cand incerc sa fiu si diplomata, adica o amestecatura, ceva de genul "la obiect, da' frumos spus". Vad ca in urma discutiilor de saptamana trecuta sotiorul meu incearca sa mai lase din treburi si la altii, ca asa e el, le ia pe toate singur, pe umerii lui, la serviciu, o data pt ca ii place ceea ce face, si apoi pt ca multe chestii doar el din toata firma stie sa le faca...Si spre rusinea mea, trebuie sa va spun ca m-am dus ieri seara sa-l iau la plimbare de la serviciu si el ii facea fetitei noastre CD-uri cu povesti, cantecele, asa ca l-am judecat gresit...-imi fac mea culpa...

Greieras, foarte interesanta cartea despre care vorbesti. As vrea-o si eu, dar pana o gasesc, spune-ne si noua cate ceva, care ar fi celelalte 3 tipuri de limbaj? Poate reusim sa intelegem pe unde ne aflam...

Buli, eu l-am lasat cu bebe cand avea vreo 3 luni si m-am dus...in baie, sa fac un dus,si cand a inceput Sofi sa planga a inceput sa strige dupa mine, sa ies mai repede, ca nu stie ce sa-i faca...
Asa ca...la primul ei tignal, cred ca el suna dupa mine. Insa ea sta fara mine, cu mama sau cu soacra-mea...

Pupici voua si bebicilor vostri.
Mada si Sofi, 12/08/2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Greieras interesant...potzi sa-mi spui titlul exact in engleza si autorul...thx...sunt curioasa ce limbaj mi se potriveste mie, ca sotului meu deja stiu ...interesant este ca el este la fel de mort-copt dupa job-ul lui, cu toate astea eu sunt o persoana cam rebela, in tinerete eram chiar lipsita de diplomatie, acu mai m-am domolit .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

lena - cartea se numeste "The five love languages" si este scrisa de Gary Chapman, un autor american

fiquelle - cele cinci limbaje sunt Timpul de calitate, cuvintele de incurajare, cadourile, ajutorul acordat, atingerea fizica.
Dupa cum am spus acestea sunt 5 limbaje principale (lista celor cu amanuntul probabil ca e mult mai mare). Fiecare avem un limbaj care primeaza iar apoi unul sau doua mai mici. Apropo cand se refera la atingere fizica nu se refera la sex neaparat. De pilda sotul meu ar avea pe al doilea limbaj Atingerile. El a crescut cu niste parinti foarte buni dar care au interactionat fizic putin cu el. Nu a fost imbratisat mult, pupat, etc. Asta l-a facut sa-si doreasca foarte mult sa fie pupacit, imbratisat, gadilat, chestii care par puerile dar care pe el il fac fericit. Nu-i asa ca e interesant cat de diferiti suntem??? Eu din contra sunt o tipa care nu tine neaparat sa fie atinsa dar imi place sa am cu cinve vorbi.
Cartea se gaseste la noi in librarii la sectiunile acelea cu carti desrpe cum sa-ti cresti copiii, cum sa reusesti in viata... si costa vreo 100.000-150.000

Mergi la inceput

Am gasit si numele editurii este Curtea Veche.
Puteti gasi si o gramada de informatii despre carte pe net. de pilda la http://www.stilus.ro/librarie/product_info.php/products_id/2459
Exista si o varianta pentru relatia cu copii, numita Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Dragi fete, citesc si ma minunez de parerile voastre( nu toate, desigur) referitoare la "specia" masculina...va preocupa subiectul, doar convietuiti cu masculi, dar nu izbutiti de loc sa intelegeti dupa ce legi functioneaza ei! Acum nu-i vorba, uneori am auzit ca nici barbatii nu inteleg cu ce se mananca femeile, dar de la voi am pretentii!
Ca sa raspund la subiect, doresc sa va spun ca, la fel cum adultii uita sa fie copii si nu izbutesc sa ii inteleaga, la fel si femeile uita sa fie femei si pierd controlul nu numai asupra situatiei, ci chiar asupra propriei persoane.
Barbatii si femeile sunt diferiti si asta nu inseamna ca unii sau altii sunt mai destepti, chiar daca si unii si ceilalti cred acest lucru. De aceea, cred ca doar exercitandu-ti dreptul de a fi femeie/barbat, in sensul adevarat, armonia este pe-aproape. Cum incerci sa copiezi, echilibrul se strica. De aceea, noi barbatii, sustinem ca problema pusa de o femeie trebuie pusa...femeieste si nu altfel.
Am fost, cat de cat, clar?

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Rufus, ce inseamna sa fi femeie in sensul adevarat? Sau ce inseamna sa pui problema femeieste? Mi se pare totul relativ. De pilda femeia dintr-o cultura este una si din alta cultura e alta (ex. musulmanca si crestina). Tu chiar crezi ca femeile sunt facute dupa un tipar si de aceea trebuie sa actioneze doar femeieste (ce o mai fi insemnand si asta?). Hai sa fim sinceri, atat femeile cat si barbatii sunt plini de surprize pentru ei insisi, ce sa mai spunem pentru parteneri. Nu cred ca o sa reusim noi sa descurcam itele astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

Pai cine a zis ca unii sunt mai destepti si altii mai prosti? ca n-am gasit nicaieri ideea asat..doar ca avem cip-uri diferite

mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

quote:
Originally posted by Rufus

nope

Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO, Mateiutz
know your mind, love your body

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmita_baby spune:

quote:
Originally posted by buli

quote:
Originally posted by Rufus

nope

Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO, Mateiutz
know your mind, love your body

Si eu am fost cam in ceata la faza asta, m-am gandit ca poate intelegeti voi mai bine, de aia nu am comentat nimic.
Dar totusi am avut impresia ca pe Rufus il deranjeaza stilul in care vorbim despre barbatii nostri, de parca noi am putea sa ii manipulam prin vorba. Asa este Rufus sau ma insel eu?

Mello motanelul iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Nu ma deranjeaza ca voi credeti ca puteti sa-i manipulati prin vorba pe bietii masculi. M-au deranjat alte subiecte in care vorbeati de cei cu care impartiti viata, dar aici nu. De fapt, incerc sa va sugerez de multa vreme (adica si prin alte subiecte) ca aveti multe "arme" prin care obtineti, majoritatea, satisfactie de la un barbat, daca si numai daca folositi aceste "arme".
Pentru ca, din diverse motive, nu le folositi.
Femeile nu sunt facute dupa tipare, este adevarat. Dar atunci, de ce multe dintre fetele de aici citeaza cartea cu barbatii de pe Marte si femeile de pe Venus? Nu cumva pentru ca ambele sexe au trasaturi specifice, ca sa nu le zic tipare si sa va suparati?
Si care ar fi tiparul (pardon, trasaturile specifice) unei femei, in contextul subiectului discutat? Calmul, rabdarea, intelepciunea, previziunea, precautia, siretenia, ingaduinta. Poate or mai fi.
Acestea sunt, pe scurt, diplomatia de care numai o femeie poate beneficia in mod nativ si de care intreba beatrix.
Asta inseamna sa fii femeie: sa le folosesti.
Inteleg ca, pentru altele, vorba directa prinde mai bine. Este ok, daca tineti minte ca nu peste tot (din pacate).
Si mai este ceva. Este parerea mea personala, ceea ce v-am scris. Dar folosindu-ma de ea, precum si de norocul extraordinar pe care l-am avut cand am cunoscut-o pe actuala sotie, care se foloseste din plin de insusirile ei de femeie, o ducem excelent. Ceea ce intelegeti, deci, ca doresc tuturor. De aceea va spun ce cred.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput