Am invatat sa zbor...
Citesc cuvinte-nsnuruite, ale celor ce intreaba, ale celor ce raspund. Curg cuvintele dureros pe snurul subtire a vietii trecute. Stau si citesc si cuvintele-mi sunt goale de durerea neputintei, de desertaciunea vantului ce risipeste nisipul fin, precum praful ridicat pe strazile arse de soarele arid. Ochii imi sunt goi si uzi de lacrimile ce nu mai au puterea sa vorbeasca. Sufletul e singurul care poarta neostenit pasii durerii mute. Durerea...durerea precum un ciocan bate la nesfarsit talgerele vietii scurte.. baaaanggg... baaangg asemeni clopotelelor din turla bisericii... asurzitor zgomot Doamne si de neinteles. Oare? Si cuget asa pentru mine, Trecatorul vietii, cuget incet ridicandu-mi firul searbad al gandirii umane, esec total, nu are logica gandirea mea, este mult prea mica. Adevarul e dincolo de mine. Si nu vreau sa ma las, nu vreau sa renunt, am atatea de facut ca toti ceilalti. Si dau dau din maini si dau din picioare, si dau din disperare, in tot si in toate si e grea impacarea. Nu e drept, dar ce de drept pe aceasta lume? Grea intrebare, si nicaieri un raspuns care sa stinga durerea neputintei. Si stau si ma macin, atunci cand uit sa rad. Si plang singur si neodihnit. Nu eu Doamne, nu eu sunt nepregatit ci ceilalti care nu vor putea cuprinde nemarginirea. Sau poate mai stii Doamne, poate nici eu nu sunt inca pregatit, ma uit asa cu ochii arsi de soare... ma uit afara la randunelele ce zboara in rotocoale largi sau stramte, ma uit la norii albi ce zboara pe cerul cel albastru, ma uit la soarele ce zboara spre asfintit... si citesc cuvintele ce zboara-snuruite... si doare, intrebandu-ma daca am invatat si eu sa zbor. Oare?
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Raspunsuri
adi2003 spune:
Unii nici nu mai au cuvinte sa raspunda durerii...dar merg mai departe!
--------------------------------------------------
"O lupta-i viata...deci te lupta
Cu dragoste de ea, cu dor..."(G.Cosbuc-Lupta vietii)
Simina
Fotografii
serenity spune:
Un gand bun si un strop de inspiratie :
Well I started out down a dirty road
Started out all alone
And the sun went down, as I crossed the hill
And the town lit up, the world got still
I'm learning to fly, but I ain't got wings
Coming down is the hardest thing
Well the good ol' days, may not return
And the rocks might melt & the sea may burn
Well some say life will beat you down,break your heart, steal your crown
So I've started out, for God knows where
I guess I'll know when I get there
I'm learning to fly, around the clouds,
But what goes up must come down
( Tom Petty ~~ Learning to fly )
Alexandra , mamica lui Mihaita
Trebuie sa traim si sa cream. Sa traim pina la lacrimi ( A.Camus )
zana spune:
Nu-mi vin in minte decat cateva versuri...
"Nimeni nu e singur pe pamant,
Cineva in grija lui il are
Nici cei singuri, singuri nu mai sunt..."
zana
lily spune:
Nu am sa inteleg poate niciodata de ce ingaduie atita tristete , atitea vaiete, caderi si falimente in vietile copiilor Sai, dar am sa continui sa cred si sa ma rog sa intervina El, sa aranjeze lucrurile spre binele fiecaruia.
Orice lacrima care cade si se rostogoleste pe obraz , orice suspin al sufletului cuprins de zbucium, orice tremuratura a vocii slabe sint vazute si auzite de El. Orice suflet este cunoscut de El, Tatal si Creatorul nostru, care raspunde la ruga in feluri diverse, minunate.
Daca El cunoaste inima mea, durerea mea neostoita, imi va veni in ajutor! Iar daca fratele meu sufera in tacere, singur, abandonat si nu l-am putut ajuta de atita timp, El stie si acest lucru. Iar daca fratele meu nu crede, nu se mai roaga, nu ma spera El stie si acest aspect.
Cind incep sa inteleg ca sint doar un om, un simplu om supus greselii, iar Domnul Dumnezeu e Atotstiutor, Atotputernic si Omniprezent incep sa inteleg ca trebuie sa existe dincolo de imprejurari triste si de slabiciuni un raspuns salvator, eliberator, plin de lumina.
Doar gindul care trece prin inima are putere (H. Miller)
luolan spune:
de ce admite dzeu toate astea?v-ati gandit vreodata ce vor sa insemne cuvintele: suntem facuti dupa chipul si asemanarea Sa?...sa inteleg de aici ca si noi suntem niste mici dumnezei?!...facem tot ce vrem, nu ne pasa de consecintele faptelor noastre, iar El accepta...de ce? pentru ca ce vreau eu, vreau si El...insa eu stau si ma gandesc ca reciproca nu e valabila...ne-a lasat liberul arbitru sa aflam noi ce e bine si ce e rau, sa experimetam noi , pe pielea noastra, sa invatam din greseli daca avem puterea, sa evoluam...
iar plata..plata vine imediat, poate nu la tine, ci la urmasii tai..de aici si vorba: pacatele cui le platesc?...iad..iadul ni-l facem noi aici prin actiunile negative pe care le facem...le gandim...
rai...raiul e atunci cand poti dormi linistit, cand esti impacat, cand poti sa zambesti fara falsitate...
Dzeu e cu noi tot timpul in tot ceea ce ne inconjoara, cand te uiti la o floare, la un copil, la un om, la un animal...vezi un mister, un miracol care este Dzeu
nu prea am ordine in ganduri acum...
ce vreau sa spun e ca trebuie sa fim deschisi, si ma opresc aici ca sa nu aberez prea tare...
merci
Ana68 spune:
Si mie imi vin astfel de ganduri....Incerc sa le tin in mine,caci toti avem ganduri si dureri si fericiri....Fiecare le stie pe ale lui...Ce bine cand putem da o mana de ajutor...Dar neputinta asta care ma face sa ma simt ca o biata ameoba in fata acestui Univers care ne inconjoara si in fata nemarginirii lui....ma copleseste....Cineva imi spunea odata ca ar vrea sa aiba o putere supranaturala sa poata face ceva,caci o doare sufletul de atata durere cata o inconjoara....
Sa zburam?!....Gandul e cel mai bun zburator....Gandul meu zboara mereu si imagineaza dorinte neimplinite,care,poate,vreodata,vor deveni realitate...
Ana-Maria,mami deAlex&Luana