Pe prietena mea o inseala sotul
Raspunsuri - Pagina 2
Leditia spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
fetelor..toate sustineti ca cel mai bine ar fi sa nu-i spuna amaratei aleia ca o inseala barbatul.Dar ati aplicat situatia ..la voi??sa zicem ca si pe voi v-ar insela barbatul..nu ati prefera sa stiti?si ma refer sa aflati de la o prietena buna,care sufera cu si pentru voi.Nu de la "o prietena" care baga strambe sau se bucura de necaz si va arunca adevarul in fata.
Nici eu nu-mi fac griji ca m-ar insela barbatul,dar,abstractizand,daca m-ar insela si una dintre cele mai apropiate prietene ale mele ar sti si nu mi-ar spune...as fi foarte dezamagita.Bineinteles ca ar fi foarte greu..tot abstractizand..mi-ar fi si mie greu sa-i spun prieteni mele ca o inseala barbatul).
Ce a spus Adela este o varianta buna sau,daca esti asa de in tema cu viata amoroasa a sotului invit-o la un suc unde iti spun antenele ca o sa fie si sotul ei cu ..extraconjugala,pune-o intr-.un fel in fata faptului implinit,sa vada cu ochii ei,eventual te faci la fel de surprinsa.
Daca ea il iarta sau nu e chiar problema lor,nu ai cum si de ce sa te bagi dar eu consider ca trebuie sa afle.Spui ca si acasa se poarta execrabil cu ea..merita sa afle,si decizia o sa o ia singura.
Eu as prefera sa aflu.Si,Briantis,nu e adevarat ce spui ca numai cine nu vrea sa vada nu se prinde.
eu nu le pot intelege pe femeile despre care ati povestit,care urasc apoi prietena care le-a facut sa vada adevarul..ca se impaca e ok,dar alte reactii ma umple de mirare.
Mamica sunt de acord cu tine..
Mie nu-mi place sa fiu mintita,insa sunt foarte multe femei care prefera sa fie mintite,sau sa se prefaca ca nu se intampla nimic si totul e ok in relatia lor.Se mint singure.
Si as fi dezamagita daca prietena mea ar sti ceva si nu mi-ar spune.Eu am mai raspuns la un subiect de genu'si poti vedea acolo parerea mea.In plus si eu am fost pusa in situatia ta insa in nici un caz fata respectiva nu-mi era o buna prietena si in alt caz,in care el era inselat,iar..im era o simpla cunostinta.
Oricum..ziceai ca se poarta mizerabil cu ea..si asta nu-i da de gandit?Daca totusi sta cu el,desi se poarta asa cu ea,o sa stea si dupa ce o sa afle ca e inselata.
In plus,tu-ti cunosti prietena mai bine..sti cam cum ar reactiona.In principiu e buna ideea mamicii dulci.
Ai grija insa,daca-i spui,s-ar putea sa se supere pe tine si sa nu-ti mai vorbeasca..eu nu inteleg tipul asta de femei..insa ele exista.
Pupici cu lipici.
Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!
Ajutati un OM sa traiasca!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117
Sibel spune:
si eu votez pentru sinceritate!
am fost in situatia asta, eu fiind cea inselata, eram inca la liceu, el in anul 1 la facultate, in weekend era cu mine si in rest cu alta . nu mi-a zis nimeni nimic si cand am aflat - ca mi-a zis el, l-a somat cealalta - le-am facut scandal prietenilor ca nu mi-au zis si m-am suparat pe ei. ma simteam ca o fraiera, ca toti stiau si eu nu.
mstef spune:
Ivona,poate ca si prietena ta banuieste ca o inseala,dupa cum se poarta cu ea,ai intrebat-o?Fara sa-i dai alte amanunte....vezi ce zice...si poate afla singura,daca face "sapaturi", fara sa fii tu nevoita sa ii spui
Michi
clauditzadennis spune:
Am trait-o si p-asta.M-am dus ata si i-am spus (aveam 18 ani si mi se parea inadmisibil!), s-au certat si apoi s-au impacat, apoi am recidivat (ei fiind deja casatoriti) si la fel, s-au certat si apoi s-au impacat...s-a ajuns apoi la situatia ca ea sa se mute cu copilul la socrii si el sa-si aduca amanta in caminul conjugal!!! Mi-am spus atunci ca prietena mea e o mare proasta si chiar am avut tendinta sa spun ceea ce spuneau toti ceilalti, ca "isi merita soarta"...Revenind la prietena ta, eu una i-as bate asa niste apropouri finute, care s-o puna un pic pe ganduri, iar daca ea s-ar face ca nu pricepe, n-as insista!De multe ori se intampla ca sotiile inselate sa simta si sa nu faca nimic, gandindu-se ca poate "le trece" sotilor si pot continua ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat!
Claudia,soacra frumoasei Oti
mamica dulce spune:
ivona..ce s-a mai intamplat,ai mai vorbit cu prietena ta???
uite ca m-am gandit si la alta faza..intr-o zi aveti o discutie intima,normala in orice relatie de prietenie si la un moment dat o intrebi ce ar face ea daca ar sti ca te inseala prietenul/barbatul..daca ti-ar spune.Sau la modul general,nu neaparat referitor la tine.
Daca zice ca da..atunci chiar ar trebui sa-i spui.Insa eu tot cred ca cea mai buna solutie e s-o pui in fata faptului implinit,cumva trebuie sa afle...si cine stie poate se gaseste alt binevoitor sa.i spuna,afla si ca tu ai stiut si o sa cazi mult mai rau.
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
Tzuni spune:
Si eu i-as spune intr-un fel sau altul. Finutz, desigur! Prietenia adevarata se bazeaza pe sinceritate si ajutor in momente rele si grele. Daca se supara, nu ti-e prietena cu adevarat, dar daca nu-i spui si intamplator afla si mai afla si ca tu erai la curent....iarta-ma, dar ASTA e motiv sa se supere pe tine!
Ramba spune:
Am fost pusa de cateva ori in situatii de genul acesta:
1. Eram prietena si cu sotul si cu sotia. El o insela si nu se ferea de mine. Eu am incercat sa ii spun sa nu faca lucrurile astea, dar fara rezultat. Ea a aflat si a inceput discutia de fata cu mine. El m-a banuit pe mine ca i-am spus, ea a negat si s-a suparat pe mine ca nu i-am spus. Dar ia trecut. Sunt impreuna in continuare, el o inseala in continuare. Relatiile dintre noi s-au racit.
2. Pe prietena mea din liceu o inselata sotul ei. Pe deasupra era si foarte indragostit de amanta sa. Eu am incercat sa ii sugerez finut ca e dubios ca nu prea sta pe acasa, ca e morocanos, etc. La un moment dat ea a aflat. Scandal mare, a aflat ca stia si soacra-sa si nu i-a spus nimic. I s-a parut revoltator. Sunt in continuare impreuna, dar sper sa nu mai aiba aceeasi inceredere oarba in el ca inainte.
In afara de faptul de a-i sugera finut ca sotul ei lispeste cam mult de acasa, sau de a incerca sa o faci sa vada cu ochii ei ca o inseala (de ex. mergeti la o plimbare sau la un suc si va intalniti "intamplator" cu el si amanta, daca stii pe unde isi fac veacul), poti sa incerci sa discuti cu el, dar nu cred ca ai mari sanse de izbanda.
Daca ii spui direct cred ca socul ar fi cam prea mare.
Jocelyn spune:
Daca as fi in situatia respectiva as prefera ca prietena care stie sigur sa imi spuna. Si eu as face la fel. Chiar daca mai tarziu as pierde-o pe ea ca prietena, nu as suporta ca sa stiu cu siguranta asa ceva si sa tac. Chiar cunosc un caz, o femeie care era inselata de sotul ei de cativa ani si toti prietenii stiau iar ei nu i-a spus nimeni nimic... sotul i-a spus intr-o zi ca nu mai suporta. Au divortat si ea se intreaba acum cum de-au putut cei care stiau sa taca si ea sa afle ultima?
Nu imi place sa ma bag in viata altora dar in acest caz i-as spune ceea ce stiu...trebuie doar sa fii atenta la felul in care o faci.
"Wisdom doesn't automatically come with old age. Nothing does - except wrinkles. It's true, some wines improve with age. But only if the grapes were good in the first place."
super mami spune:
Ce urat !
Nu am timp sa citesc ce sfaturi ai mai primit, dar parerea mea e urmatoare:
1. Eu as vrea sa mi se spuna daca as fi in situatia asta. M-as supara rauuuu pe prietena mea daca nu mi-ar spune. Nu mi-e prietena daca imi ascunde asa ceva.
2. Prietena mea e in sit asta, stie ca o inseala, se poarta mizerabil cu ea....ea inghite totul.De vreo 8 ani si ceva. Dar asta nu inseamna ca eu o incurajez. Stie f clar care e parerea noastra, noi respectam relatia lor...
Nu pot sa ma uit la ea, ea sa se planga la mine si eu sa zic...lasa ca trece, se face baiat bun...
Eu sunt prietena ei si ii spun adevarul . Are destui in jur care o mint.
3. Prietenii la nevoie se cunosc....ei bine acum e nevoie !
Alexandra
Kariris spune:
Daca te-ai hotarat sa-i spui un lucru e clar: nu trebuie sa-i spui ca tu crezi ca o inseala, sa-i bagi morcovul, sa creezi discordia si sa o lasi apoi pe ea fara nici o arma sa se "lupte" cu nebunul care nu va recunoaste. Daca vrei sa-i spui atunci parerea mea este ca ai ceva de lucru inainte: va trebui sa te apuci sa aduni probe si dovezi care sa ateste ca el umbla cu alta, ca atunci cand ii vei spune sa-i pui si materialul in fata si ea sa poata avea o discutie cu el pe aceasta baza si nu asa una fara rost. Nu o ajuti cu nimic daca ii spui ca tu esti sigura ca o inseala si ...atat. El nu va recunoaste, ea va trai in suspiciune si va fi si mai nefericita. Urmareste-l, afla cu cine umbla, fa-i poze, incearca sa aflii cat mai multe despre cealalta, eventual si un nr. de tel. si apoi te duci si mai intai o intrebi daca ea crede ca el umbla aiurea si daca vezi ca are o umbra de banuiala ii spui tot, daca nu sau daca vezi ca il iubeste la nebunie si ar fi in stare sa ierte asa ceva, nu-i mai spui nimic pentru ca o sa o distrugi si o sa o pierzi si de prietena.
Dar de ce nu incerci tu mai bine sa ai o discutie cu el?
si revin totusi la parerea mea initiala ca NU E BINE SA TE BAGI, nici pentru tine, nici pentru ea.