Spuneti-mi si mie, va rog,pana gasesc...ce inseamna anti toxoplasma gondii tip IgM -negativ; IgG-negativ; Anti Citomegalovirus tip IgM-negativ si Anti Citomegalovirus tip IgG- POZITIV
Inseamna foarte bine. Adica: nu ai avut si nu ai infectie cu toxoplasma, si ai avut candva in decursul vietii infectie cu citomegalovirus, dar acum infectia nu e activa. Ca o paranteza, aproape 80% dintre noi avem anticorpi IgG anti-CMV pozitivi; important este ca IgM sunt negativi, deci n-ai infectie activa si deci nu exista nici un risc pt sarcina (daca esti insarcinata).
Andra,
de printesa
(15.11.2004)
Ei, tu ma iei la intrebari cum ma luase si taica-miu cand, internat fiind pt ca facuse infarct, ma intreba ce face fibrinogenul...![]()
![]()
. Deci: citomegalovirus (sau CMV) este un virus herpetic, ADN, inrudit cu alte virusuri herpetice, adica: virusurile herpes simplex, virusul varicelo-zosterian, virusul Ebstein-Barr (cel care da mononucleoza infectioasa). Ca orice virus herpetic, odata facuta infectia, el nu mai paraseste organismul ci ramane latent, in cazul CMV in anumite leucocite. Cata vreme este latent nu provoaca nici un neajuns organismului, pericolul este daca scade imunitatea(in special prin cancer, HIV, imunosupresie medicamentoasa, iradiere), cand se poate reactiva si poate determina anumite boli grave. Alt risc mare este la femeile insarcinate care se infecteaza in timpul sarcinii (ceea ce evident nu mai este cazul tau) putand determina malformatii congenitale grave. As mai putea sa iti spun inca o gramada despre CMV, da' cred ca deja te-am bagat putin in ceata; da' tu ai vrut-o
, asa ca n-ai de ce sa ripostezi. Oricum, stai linistita, in cazul tau e OK.
Andra,
de printesa
(15.11.2004)