constipatie
Deoarece nu am avut curaj sa-mi intreb doctorita,caut raspunsul aici, unde nimeni nu te cunoaste si toata lumea te iubeste.Am avut si inainte astfel de probleme, dar acum s-au accentuat.Sunt insarcinata in a 9 a saptamana si doctorita mi-a dat pastile pe baza de fier, care chiar predispun catre constipatie. Nu mi-a recomandat nici un remediu, ci f. multe lichide(2-3litri pe zi).Intrebarea mea ar fi: am voie oare sa apelez la clisma sau nu? Daca aveti informatii in acest sens si timp sa le transmiteti , va rog sa o faceti! Va multumesc mult de tot!Pa!
Raspunsuri
mygirl spune:
Iasmine, felicitari si sa ai o sarcina usoara si un bb sanatos. Si eu am avut intotdeauna probleme cu constipatia, dar culmea, de cand am ramas insarcinata am o digestie aproape perfecta. Asta si ptr ca mi-am schimbat obiceiurile alimentare. Parerea mea este sa eviti clisma, nu stiu dc e contraindicata in timpul sarcinii, dar cu siguranta iti distruge echilibrul organismului si duce la lenevirea colonului, asa cum o fac si laxativele. Dupa cum a spus doctorul tau, incearca sa bei multe lichide (apa sau ceaiuri, sucuri naturale). Solutia mea salvatoare este iaurt cu musli sau cereale integrale dimineata. Si multe fructe, in mod special Kiwi - fac minuni la mine!
Multa sanatate,
Mygirl si Alexandra(39 sapt)
Poze
Katink spune:
Eu pe la 17 sapt. am avut 2 zile cand nu am iesit afara si am mancat prune, de atunci nu am mai avut probleme cu constipatia.
Am inteles ca si cele uscate ajuta la fel de mult, poate chiar mai bine.
Tot asa pe stomacul gol, cum te-ai ridicat dimineata din pat bea un pahar cu apa, cica si asta ajuta. Eu am incercat numai cu prune si a mers din prima.
Cu clisma nu stiu...
Pe toata perioada sarcinii mananca zilnic legume si fructe proaspete.
Sarcina usoara,
Katink
cu dulcineea mea 28sapt.
Fotografii
Ina869 spune:
iasmine incearca sa-ti faci o salata de rosii dimineata (poti sa adaugi putina brinza) fara ulei sau paine, ci sa le maninic asa, goale. Fac minuni!
Succes!
& bobita 10+
Ina
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
nem spune:
Si eu am avut mari probleme cu constipatia.Solutia salvatoare....supozitoarele cu glicerina(pt adulti).Pot fi folosite fara probleme in timpul sarcinii...
Sanatate multa si sarcina usoara!!!
Emma si bebe Alex, 31+
toronteza spune:
Buna Iasmine,
Mai intai Bine ai Venit si Felicitari pt bebel.
Mie mi-a folosit sucul de mere natural. Am auzit si eu asta cu apa calda dis de dimineata cu o lingurita de miere.
Sper sa te ajute.
din burtica.
mamini spune:
bun-venit!
si eu aveam probleme inainte si am si acum, dar maninc fructe si legume, fulgi de cereale, beau apa multa si cafea pe stomacul gol. nu merge chiar ceas, dar...cit de cit ma descurc. cind am fost la ananghie rau am folosit microlax- e un tubulet de 5ml,pt uz rectal, o mini-clisma, contine sorbitol, e permis in sarecina si te rezolva in 5-15 min.si exista si anumite laxative orale,de ex duphalac,care merg in sarcina. eu zic sa vorbesti totusi cu dr, nu te jena, asta e meseria ei, iti recomanda un produs pe care il gasesti acolo unde esti, in farmacii.
dar pastreaza asta doar pt urgenta. in rest, regleaza traficul intestinal din alimentatie. te vei simti mult mai bine.
M 25S+6
oana0204 spune:
Incearca prune uscate, le lasi de seara pana dmineata in apa..fac minuni. De asemenea si sucul de prune, precul si alimentele bogate in fibra: paine integrala, legume, fructe..
Oana D - 22+ saptamani
Foto
mysweetest spune:
Incearca kiwi pe stomacul gol dimineata, multe lichide, salata verde si iaurtul.
Succes
!
saptamana 24
valen spune:
Iasmine si eu am avut problema asta la inceputul sarcinii, dar s-a reglat in timp. Am baut apa plata pe stomacul gol si a dat rezultate. Acum beau o cafea dimineata si nu mai am probleme.Gabriela, 20+
jadi spune:
Vin si eu cu solutia mea, kiwi la greu , de obicei eu le maninc seara ca ultimul lucru pe care il pun in gura... are efect garantat doar ca scaunul este un pic mai moale si cu simburei,
Jadi
18+