constipatie
Raspunsuri - Pagina 2
Kittie spune:
Sa va cresteti mari sa sanatosi!!!
(vad ca mai toate sunteti "doi in unu"
FELICITARI)
in sarcina n-am avut problema asta.. am avut-o dupa nastere.. Si ingrozitoare chiar, de fiecare data cand foloseam toaleta, aveam senzatia ca mai nasc o data
... din ce am folosit eu :
- miere pe stomacul gol, dimineata
- iaurt cu cereale , tot pe stomacul gol, dimineata
- multe rosii si iaurt in tp zilei (daca se poate, sa nu schimbati prea mult meniul zilelor.. sa descoperiti cu ce va "intelegeti" si sa mergeti asa..)
- lapte cald pe stomacul gol (sau o cafea calda)
- seminte de ricin (o lingurita pe stomacul gol)
- ceai de slabit de la naturavit parca, este foarte eficient...
Si cam atata.. daca-mi mai aduc aminte, va dau de veste mintenas.. Mare durere ...
mamica de
( 13oct04 )
"Selon les statistiques, il y a une personne sur cinq qui est déséquilibrée.
S'il y a 4 personnes autour de toi et qu'elles te semblent normales, c'est pas bon."
mitub spune:
Mai poti incerca pere, piersici, struguri dintre fructe, spanac, stevie si salate si paine cu secara, iar de baut ceai de musetel sau amestec cu tei. Nu uita ca si sucul de portocale te poate ajuta, dar sa nu-ti dea aciditate sau arsuri.
Atentie: semintele de ricin sunt toxice, la fel in ceaiul de slabit este crusinul care este interzis in sarcina!
Bafta, sarcina usoara si un bebe sanatos!!!
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 28 saptamani + (DPN 1 august)
salisa spune:
Buna!
Si eu sunt cu probleme din acestea....ma refer la constipatie.
Si inainte de sarcina trebuia sa am grija ce si cum mananc..., dar macar atunci cu o cafeluta dimineata rezolvam rapid problema.
Acu nu mai beau cafea...nu o mai suport...dar e mai bine asa ca nici nu e sanatoasa.
Acum dupa prima luna de sarcina....a reaparut problemuta si stiu ca se poate agrava daca nu o tii sub control..., ce sa va mai spun ca eu sunt si cu hemeorizi....din aia nasoli...si atunci tine-te.
Asa ca am spus la medic si de una si de alta.....si pentru contipatie mi-a recomnadat un laxativ oral...care se poate lua in perioada de sarcina.
E un gen de siropel care contine lactoza si galatoza, ...si alte subs..., eu am luat 2 zile cate 1 lingurita , binenteles la recomandarea medicului....acu e mai bine...dar nu as vrea sa mai iau, ca e foarte dulce si nu prea il pot suporta...
Solutia cea mai buna e tot cea naturala...cu fructe multe si apa, apoi poti sa mai incerci si cu miere de albine dimineata pe stomacul gol..., la mine nu au mers nici una din aceste variante.
Acu incerc sa-mi controlez mai bine alimentatie si mai ales sa nu fie alcatuita numai din uscaturi.
Toate cele bune!
8+
iasmine spune:
Nu-mi vine sa cred cate raspunsuri am primit intr-un rastimp atat de scurt.Va multumesc din suflet!Sigur ma voi folosi de ele.Metoda mea era pentru un caz disperat, pentru ca eu eram in acea situatie de 6 zile,ceea ce mi se pare de-a dreptul inconstienta din partea mea. Si eu am citit ca s-ar distruge flora microbiana si dezechilibreaza organismul.Dar nu stiam ce sa fac.Voi incerca recomandarile voastre.Deja stiu ca ma vor ajut! Sunt extrem de increzatoare acum!Sunt in perioada in care nu mananc mare lucru, am greturi si credeam ca nemancand prea mult poate de aceea se intampla ceea ce se intampla..Si eu inainte rezolvam problema cu o cafeluta, dar acum....
In momentul de fata alimentele mele de baza sunt covrigii, merele, rosiile,castravetii si dupa cum e posibil, pranzul.Nu pot manca dimineata mai nimic. Dar acum trebuie.
Va multumesc inca o data pentru sfaturi si deja apropiera de voi ma face sa ma simt mai bine
iasmine spune:
Sunteti superdragute!!!!! Nu ma asteptam sa primesc atatea raspunsuri atat de repede!E prima data cand ma iregistrez aici si parca as fi de-o viata.(Va citesc mesajele de mult).Deja mi-ati dat idei si sper sa le pot aplica.Sunt inca in perioada cu greturi, cand nu prea pot manca, am si slabit cateva kg.Nemancand mult, am crezut ca ar fi un motiv sa nu ma duc des la toaleta. Dar trecusera 6 zile, ceea ce a fost de-a dreptul inconsienta din partea mea!In situatii disperate, am folosit metode disperate.Stiu ca efectuarea unei clisme duce la modificarea florei si la dezechilibru.Si atunci am apelat la voi!Si nu-mi pare rau!Ma voi stradui sa respect un regim alimentar cat mai sanatos. Desi iaurtul nu-mi place deloc.....
Va multumesc din suflet!!!!!!!!!!Va pup pe toate!S-aveti grija de voi!Pe curand!
iasmine spune:
Am trimis 2 mesaje cu aproximativ acelasi continut.Am crezut ca primul s-a ratacit.
Si treaba cu "sa ai un bb sanatos" mi-a mers la inima, pentru ca abia cand o spun altii realizez de fapt ca totul e real.
Va pup inca o data!!!!
Kittie spune:
Iasmine esti o dulce!! Eu n-am inteles faza cu nastere usoara si cu bebe sanatos decat dupa nastere
pana atunci nu ma vedeam decat pe mine - mare, umflata si greu de deplasat ![]()
Mitub n-am stiut ca semintele alea sunt toxice si ca ceaiul e la fel daunator... Eu le-am folosit, pe amandoua...
mamica de
( 13oct04 )
S'il y a 4 personnes autour de toi et qu'elles te semblent normales, c'est pas bon."
iasmine spune:
Revin cu noutati. Am mai capatat ceva experienta intre timp. Credeti-ma, am incercat aproape tot ce mi-ati scris:
-cafeluta-mergea inainte, acum nimic
-kiwi- imi place la nebunie, dar nimic
-iaurt-nu-l suport
-prune-in loc sa iasa pe unde trebuie, au gresit directia
-painea de secara-inainte imi placea, acum nu-i suport mirosul;s-o mananc, nici atat
Se pare ca sunt constipata constipatelor. Remediul (care marge la mine)l-am aflat de la medicul meu ginecolog(dupa ce mi-a tinut o teorie, precum ca femeia prin definitie este (o) constipata):tãrâþa de grâu.Efectul este garantat, fara efort.Si chiar in fiecare zi, cu conditia sa-l mananci in fiecare zi. Eu nu prea pot de fiecare data, cel putin pana in momentul de fata, pentru ca am avut niste greturi atat de mari, incat 3 zile nu puteam bea nici apa, darmite manca.
Sunt , totusi asa de fericita ca am rezolvat problema, incat nu mai conteaza nimic din ceea ce trebuie sa fac, numai sa fie totul bine pentru bb.
Reteta: cel putin o lingura de tarate pe zi amestecat cu iaurt(cat se doreste) in care se pun fructe. Nu e atat de groaznic pe cat pare. Rezultatul merita!
M-am gandit ca ar fi bine sa nu tin remediul doar pentru mine, ci sa ajute si alte mamici aflate in situatii disperate(like my).
Cu speranta ca nu aveti nevoie de el si natura e blanda cu voi, va doresc numai sanatate, voua si bb-ilor!!!
Lavi spune:
Boabe de mustar dimineata pe stomacul gol si seara inainte de culcare, si daca poti si polen , e fantastic, dumnezeu m-a ferit si sarcina asta si cealalta de constipatie, zilnic de dimineat am program artistic.Daca vrei amesteca taritele cu miere.
Bafta multa
19+ evusorul mincator de corcoduse
Lavi
http://community.webshots.com/user/lavinia295