Vreau sa cumpar un laptop?!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Nu pot sa zic acum ca Dell e mai bun decat alte marci, ca nu stiu, n-am avut altele ca sa pot face comparatie.Dar mie-mi place cum functioneaza Dell-ul pe care-l am!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Cand vrei sa-ti cumperi un laptop uita-te intotdeauna la procesor, sa aiba cat mai multi GHz, eu m-as uita de la 1,60 in sus si mai ales sa fie Centrino, ca se pare ca ar functiona la dublul GHz-ilor pe care-l are, RAM-ul sa nu fie mai mic de 512 Mb, hard discul daca vrei spatiu mare pe disc, ar fi bine sa fie de 80 dar daca nu e bun si de 40 minim.Placa video eu o prefer pe cea Radeon, vezi daca se poate sa fie de 9200.Sa aiba dvd-rom (cu toate ca cred ca toate laptopurile au) sau dvd burner care-i si mai bine, wireless daca vrei sa-l poti folosi fara cablu si bateria sa functioneze cat mai mult timp fara a-l baga in priza.Dupa ce-ti cumperi laptopul, te sfatuiesc sa-l folosesti pe cat posibil conectat la priza, pentru ca bateria sa tina cat mai mult timp!!Succes la cumparat!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

lena, eu nu lucrez pe el pentru ca nu am ce...deocamdata. Insa cred ca nu e nici o problema sa lucrezi orice pe el.

Nici eu nu pot face comparatie cu alte marci, insa trebuie sa faci comparatie calitate/pret si sa hotarasti ce e mai bun pentru tine. Eu nici macar asta n-am facut, asa cum am zis l-am primit cadou. Insa sunt foarte multumita de el.

Vad ca pe site-ul dat de idora nu mai exista 9200 care il am eu, e unul mai nou-9300. Geanta cred ca a fost inclusa in pretul laptop-ului, are inscriptia dell pe ea...nu stiu sigur insa.

Mihaela
Diana si Silvia

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

bebelusi august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

Al meu e Toshiba
iti citesc de pe el:
Intel Pentium 4 2.6 Ghz
2*256 Mb SDRAM
40 GB Ultra ATA/100HDD
DVD/CD-RW
beleaua e ca mi s-a stricat USB-ul, si ca sa il schimb, tre' sa imi schimbe toata placa de baza = 400 euroi.
si inca ceva : laptopurile nu prea se mai pot upgrada.
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Fetelor multumesc mult de tot, si io la ai mei am un toshiba dar e o antichitate, anyway si nu merge netul pe el ...husbandul zice ca sa ma hotarasc ca ok, dup-aia luam ce-mi place...acu mi-a intrat alta pasarica in cap...are careva Apple? nu stiu, poate fetele din State ca acolo se folosesc mai mult, din cate stiu eu...mersic mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

sa zic din experienta mea vasta cu HP? la cate laude am citit, eu vin cu critici multe:)) mi-am luat de nevoie un laptop hp, ultraperformant la vremea respectiva (acum 2 ani), o caruta de bani, dar functionalitate zero. bateria nu numai ca se consuma intr-o ora, si era nou, se si bloca din 5 in 5 minute, cand ti-era lumea mai draga, iar pana la urma s-a stricat sursa. ceea ce inseamna sa schimbi placa de baza la un laptop, adica mai tot laptopul. cu blocatul s-a rezolvat, l-am adus la un blocat o data la cateva zile, dar pana la urma, cand nu mai mergea deloc, l-am dus inapoi la magazin ca era in garantie. asa ca acum sunt fericita posesoare unui laptop, tot hp, dar de asta mai cu noroc, ca merge ca uns.

in schimb, dell e foarte bun. din auzite:)

apple daca vrei, trebuie sa stii ca au sistem de operare, programele de windows nu merg pe el.

_
"I'll make him an offer he cannot refuse"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

Eu am un Compaq Evo N800v de 2 ani de zile; am reinstalat o singura data Windows-ul pe el si fac dezvoltare(cod java cu tool-uri IBM care mananca foarte multa memorie). Mie mi s-a facut un upgdade de memorie la inceput (am 1GB acum). Sincer, sunt foarte multumita de el; e destul de bun si de rapid pentru un porabil si rezista la dezvoltare (in general dezvoltarea soft se face pe desktop-uri pentru ca sunt mai puternice).
pentru ce ai tu nevoie

1. sa aiba dvd-rom, ca noi facem prezentari pe dvd
2. mie imi trebuie sa-l folosesc pentru prezentari in PowerPoint
3. sa stochez in el, niste planuri si fisiere despre companie
4. sa-l pot conecta la net, in deplasari, of course

nu iti trebuie o configuratie super puternica. importanta este bateria care sa reziste (la al meu de ex dupa 2 ani rezista 2-3 ore bateria) si memoria RAM.

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Si mie mi-ar trebui un laptop.
tata (lucreaza in Anglia) mi-a zis ca imi ia unu la second hand...mi-ar trebui pt editat partituri, sa aiba dvd si sa poata fi conectat la internet, il vreau mai ales pt casuta de la busteni.
Merita la second? Mi-a zis tata ca poate fi ieftin, chiar in jur de 200 de lire...e f prost in schimb?

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

daca are mai mult de 2 ani nu prea se merita. in general, durata de viatza a unui calculator considerat bun este de 4-5 ani dupa care este repdede depasit.
in industria calculatoarelor portabile in ultimii 2-3 ani s-au facut progrese remarcabile; de exemplu - intre laptopul meu si al prietenului meu este o diferenta de 2-3 luni dar el are un ecran mai mare si mai bun. dar amandoi avem configuratii puternice, pentru ca trebuie sa facem dezvoltare soft care ocupa multe resurse...
deci daca un laptop are deja 2-3 ani mai are o durata de viata de inca 2 sau 3 maxim, inainte de a fi complet depasit de situatie.
Daca vrei sa il folosesti pentru operatii simple - procesare de texte/foi de calcul/prezentari, stocare de documente este ok.

In general, la laptopuri nu procesorul este problema si nici memoria; ci viteza de rotatie a hard disk-ului si implicit viteza de citire. In cazul calculatoarelor desktop, nu sunt asa mari probleme; in schimb, la laptopuri asta este cea mai mare problema. in plus, cu cat capacitatea de stocare a hard disk-ului e mai mare, cu atat viteza lui este mai mica (sau daca preferi, viteza de redare a datelor).
Uite, asta e configuratia mea; la valoarea de inventar este in jur de 2500 de euro:
- P4 1.8 GHz
- HDD de 30 de GB (arhisuficient pentru mine, din motive de viteza prefer sa imi tin muzica/filmele pe CD-uri)
- 1 GB de memorie RAM
- monitor: LCD normal de 14'' (aici puteau fi mai generosi)
- CD-ROM/CD WRITER si DVD-Reader (interschimbabile)
mouse optic+touch pad (asta e chiar faina da am stricat-o eu)

Daca totusi va hotarati sa luati un laptop second hand, aveti grija cata memorie are (un minim de 256 as zice eu pentru word/excel si sistemul de operare+ antivirus) si daca are putina memorie, nu instalati XP pe el pentru ca XP-ul consuma multe resurse masina. Win 2000 e destul de bun si stabil ca sistem de operare.

acum ma uit cat am scris, sper ca nu v-am plictisit. si imi cer scuze daca am scris vreo tampenie (eu sunt pe partea de soft (programator), hardware-ul e ceva complementar)

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

Eu am avut Dell si a fost OK, dar grosier si GREU, frigea cand il tineai pe tine. era tare bun iarna, nu iti mai trebuia calorifer

pt un laptop cu care ai de gand sa te deplasezi e foarte important sa fie usor.

Apoi am trecut la SONY VAIO pe care il recomand cu caldura orisicui, e super, e usor, ii tine bateria mult mai mult, nu se incalzeste, are wireless incorporat, dar e SCUMP.

Acum insa sunt super-fan Apple.
programele de grafica si prezentare de pe Apple nu se compara cu nimic existent la ora actuala pt Windows.

lena dintre ce ai enumerat tu in lista ta, cel mai bun e IBM. o spun cei de la "consumer report", nu eu.

e o greseala sa iei un laptop la a doua mana. ori nou, ori desktop.

Mergi la inceput