Despre jucarii.
Citeam zilele trecute intr-o carte despre copii, in care se spune ca este indicat sa-i dai o singura jucarie copilului [ adica pe rind jucariile ] , si ca in camera copilului, sa nu fie jucarii peste tot cum se practica pe la noi, ca-i influenteaza in mod negativ personalitatea si comportamentul.Poate cineva avizat sa-mi spuna cum il influenteaza ?
Raspunsuri
clauditzadennis spune:
Noi avem in casa 5 saci (cum sunt cei de rufe) in care jucariile stau cuminti, asezate pe categorii.Dennis, 2,9 ani se duce si-si alege un sac (fie cu lego, fie cu masinute, fie cu jucarii de plus, fie "de desenat"), il rastoarna si se joaca singurel de ti-e mai mare dragul. Cred ca ideea e ca jucariile nu trebuie sa stea tot timpul "la vedere" pentru ca se plictiseste si pentru ca, probabil, are momente cand copilul se simte "incurcat" si nu stie ce sa aleaga...
Claudia,soacra frumoasei Oti
lidiadanaila spune:
Chiar nu-i nimeni sa ma lamureasca si pe mine din punct de vedere psihic cum ii afecteaza negativ pe copii cind au camera plina de jucarii la vedere????
qsar spune:
Lidia,
O vreme am ignorat sfatul asta si i-am lasat piciului meu toate jucariile la indemana. Rezultatul? Joaca lui consta in imprastiat totul fara a acorda atentie mai lunga uneia sau alteia dintre jucarele. Dupa ce le-am sortat si le-am pus pe categorii in cutii (din alea de plastic, colorate) am vazut imediat o serie de schimbari pozitive in comportamentul baietelului:
Q
otis41 spune:
Nu stiu cum ii afecteaza psihic ar fii foarte bine sa aflam. Eu nu-i las toate jucariile la vedere am vazut ca nu da atentie atunci cand le are pe toate le rastoarna , se supara si cam atat. Cand are o singura jucarie masina, animale, tractor, jucarie de plus, lego, minge.... o studiaza cu atentie si eu sau tata suntem partenerii lui sau se joaca singurel vorbeste cu jucaria. Deja imita cum face fiecare jucarie atat cat poate el la 1 an si 2 luni, dar intelege totul.
Otilia
mamica dulce spune:
lui Marc i le-am pus in cutii de nevoie.I le scot cand e cazul,cand nu stiu ce sa mai fac interesant cu el sau cand n-am rabdare sa ma joc sii ii dau de treaba.
In schimb in camera lui e plin covorul de lego (ca oricat le-as pune in cutie,adora sa o rastoarne-si se si joaca zilnic) si are si vreo 15 masinutze care sunt tot timpul la indemana si cu care se joaca neincetat,e disperat dupa masinute,nu are sens sa le ascund ca,desi trantite,si botite le are tot timpul dupa el:)
E foarte practica metoda asta,cu stransul jucariilor si implicatiile psihologice mi se par destul de...logice.
Normal ca se plictiseste copilul de ele,chiar fara sa le foloseasca,nu mai prezinta interes daca zac pe covor cu saptamanile sau lunile.
Insa chiar influenta atat de negativa asupra personalitatii si comportamentului..nu cred sa aiba ca am fi si noi si copiii(marea majoritate) un pic.."influentati":)
O influenta pozitiva ar fi ca isi dezvolta apiritul pentru ordine si curatenie,sa-si faca curat la locul de joaca.
Sper sa priceapa si fi-meu intr-un an doi.
adjadyn spune:
draga mea, nu te mai gandi atata, nu are cum sa influenteze negativ!ca doar sunt jucarii!!!copiilor le place dezordinea in jurul lor, in special daca sunt jucarii!nu-i priva de aceasta!!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=15633&cid=15022