Cabane in Fagaras

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Andora,
N-am inteles eu bine daca vrei sa te duci la munte si cu bb sau nu. si mai ales daca vrei sa faci Custura. Daca esti cu port-BB cred ca-i imposibil sa faci custura. Nu fizic, oricata experientz as avea, cred ca psihic as ceda. N-as avea curajul sa pun BB in pericol. Un Bb in port-bb nu-i tot una cu rucascul.
Noi speram ca de la anul, sa putem merge la munte cu copii. Deocamdata ne 'antrenam' in Fōret de Fontainebleu, care e o ramasitza de munte. Cu stanci de catzarare, cu poteci ca pe munte (mini-munte). Dar fara locuri de cort si fara pic de apa. Noroc ca nu-i decat la 50 km de Paris. Copii sunt incantatzi, dar deocamdata obosesc repede si cer in bratze.
Si cu viatza la cort vrem sa-i obisnuim. docamdata, anul asta la mare... Am facut deja o prima vacantza la mare, la cort, si a fost foarte bine.

Drumetzii placute!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by andora

Buna fetele...
Donia, pai tu ai niste amintiri de milioane... bravo! Cred ca e de neuitat experienta taberei cand ati stat la Sambata, cred ca ati batut muntii peste tot... Noi la Suru n-am fost, ca arsese si dupa aceea n-am mai avut ocazia, si creasta completa n-am facut-o , de la Balea la Negoiu mi-e straina.. e adevarat ca e mult mai periculos decat spre Moldoveanu? Oricum la vara asta ne e tinta.. Si e super ca ati fost 4 insi, noi mereu doar noi doi si de aia mi-era teama sa dorm pe creasta..Oricum caracteristica principala era ca nr de straini era triplu cel putin fata de cel al romanilor. Rusine noua..
Cererea in casatorie a fost intr-adevar de neuitat, chiar la 12 noaptea, in prima secunda a mileniului , artificiile imense se vedeau in vale, in oraselele de jos si in Sibiu departe, e de nedescris. A fost un Revelion unic.
Gata cu vorbaraia, am pus POZE dar sunt fotografiate ca nu am scanner si au iesit de-a dreptul GROAZNICE si neclare si proaste.. .. asta e, daca se risca cineva sa-si ia algocalminul langa ei ca incep sa doara ochii.
Va pupacesc mult!!!!!

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)

Andora,
uite-asa pui tu degetul pe rana; mi-e un dor de Bircaciu si de Nea Petre...; superbe pozele, oricum.

andusco,
andora vorbea de un alt fel de turism, nu ala din concediu la pensiuni agro si conditii, ci ala cu bocanci si jambiere, cataratori si cort si rucsac...al`de-ti da o "boala" de dragoste de munte.

"Noi suntem trecatori ca iarba cāmpului, numai muntii stau pe loc. Numai limba si datinile ramān sa vorbeasca despre trecerea noastra pe pamānt."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

hehehe ce confuzii nasc pe aiic, mii de scuze!
OLo, nu merg cu bebe pe Custura ca-mi stiu limitele... Cred ca nici in rucsac n-as lua-o din 2 motive:
1 - pe un traseu nou nu ma risc, alta e daca stii urmatoarea pietricica si urmatoarea cotitura
2 - intotdeauna poti face Doamne fereste o miscare brusca si nu vreau sa ma gandesc mai departe (oricum sunt fricoasa de fel, nici carnet auto nu mi-as lua de frica sa nu am eu stiu ce biciclist sau nebun pe constiinta)
Vreau sa mergem singuri noi doi la Negoiu varf si alta data cu bebe la Barcaciu dar nu mai departe. Si asa nu stiu daca va fi cu bebe vara asta ca e problema cu liberele sotului....
Ca o paranteza, de Revelion 2001 erau la Barcaciu doi nemti cu o fetita de vreo 5-6 anisori dupa ei, super incantata de munte, era zapada mare si ei cu copilul urcau spre creasta, mai aluneca saracuta, se mai ridica,... pe mine m-a cam speriat
Alex merci de incurajari hehehe, dar nici echipament nu am Ca nu-mi aluneca bocancii ma declar multumita. Oricum evitam ploile pe care avem asa mare talent sa le-atragem. Cort n-am ajuns sa cautam ca am cam fost plecati... cu sorcova, dar trebuie sa ne facem timp si de asta ff curand!!!!
Ana_Stroe nu mai zi de poze ca le-am fotografiat aiurea si n-am mai avut timp sa le fac ca lumea, nu se-ntelege nimikuta din ele Tu cand ai fost la Barcaciu ultima oara? Cred ca facem sute de poze cand ajungem

Va multumesc din suflet tuturor pt incurajari si eu tot astept sa mearga cineva prin fagaras sa-mi improspateze dorul... asta pana nu ma duc eu

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

uof...ultima data am urcat, cred prin 1997. apoi gasca s-a spart, si viata a luat o alta turnura...dar diminetile alea cind imi beam ceaiul de plante a Coanei Mariana pe terasa la Bircaciu, revelion petrecut acolo, pirtia de mai sus de cabana...sunt de neuitat.
nu cred ca as mai fi in stare de un traseu, acum ne-am imbatrinit si ne punem fundurile-n masina si pentru doi pasi;

celor care le place muntele, le recomand sa nu rateze nici Apusenii, am strabatut cindva Cheile Rimetului, am stat la manastirea de acolo, si...mi-e dor cumplit de locurile unde acum mai merg doar cu gindul, citind topicele astea.

"Noi suntem trecatori ca iarba cāmpului, numai muntii stau pe loc. Numai limba si datinile ramān sa vorbeasca despre trecerea noastra pe pamānt."

Mergi la inceput

Ana, da e de milioane ceaiul Coanei Mariana baut la momentul potrivit... mie mi-e dor de lampa aceea cu gaz care mirosea atat de naspa... si de ciorba "din partea casei" de pe 1 ianuarie... si de povestirile nesarate ale lui nea Petre si de glumele facute cu saracii turisti.... Haha, ce fraiera eram, odata am pus cortul si pana termina sotul de montat m-am dus sa-ntreb cat tre' sa dam tarif de cort si mi-au zis ca-n fctie de cate gauri are... si asa seriosi erau toti ca n-au vrut sa recunoasca 'ca-i gluma si ma tot intrebau daca am mai mult de 10 gauri... ce ma enervasem pe ei...
Da, si Apusenii tre' sa fie superbi, eu am rude la Ighiu in apropiere de manastirea Rameti si trebuie neaparat sa merg acolo daca tot am unde sta....
Cand vii in Romania hai sa ne scoatem fundurile la iarba verde la Barcaciu, ce ziceti? Keep in touch

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex1971 spune:

Andora ,asteptam impresii de pe creasta Fagarasului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Pot sa vin eu cu impresii din Piatra Craiului? Noi nu avem mare experienta pe munte (anul acesta am facut numai excursia in Piatra mare mentionata mai devreme...), dar avem multa bunavointa... asa ca sambata asta ne-am strans un grup mare - eram 11 persoane - si am plecat din Plaiul Foii inspre creasta.

Majoritatea celor din grup erau oameni de munte cu foarte multa experienta - cativa erau chiar alpinisti sau participanti pe la diverse concursuri de rezistenta de orientare turistica - asa ca am fost in companie buna. Am facut un traseu care in mod normal ar fi trebuit sa dureze cam 9 ore dar a durat 12. Era o fata in grup care nu avea antrenament nici macar cat mine si soztul meu si care a abandonat dupa 3 ore -- de fapt s-a decis ca nu poate sa mearga mai departe si a ramas sa ne astepte la Refugiul Sperantelor impreuna cu inca cineva pana am facut noi traseul de creasta.

Nu stiu daca numele locurilor va vor spune ceva, pentru ca era un traseu nemarcat (era marcat de fapt cu "momai") si nu prea umblat, dar eu totusi vi le spun: am urcat pe Rapa Galbena, apoi pe Valea Calinetului pana in creasta, si am coborat pe braul Ciorunga Mare (sper ca l-am scris bine pe asta ultimul). Am avut noroc de vreme buna, sus pe creasta a fost un pic de ceata, dar s-a risipit la un moment dat si se vedea o perspectiva superba in ambele parti, atat inspre Iezer cat si inspre Fundata.

Valea Calinetului a fost foarte grea, au fost cateva momente cand am crezut pur si simplu ca nu trec mai departe. Era numai grohotis si destul de periculos pentru ca scapau pietre la vale. Portiuni de catarare, am coborat la un moment dat un perete unde eu nu am vrut fara asigurare ("scara de fier" sau cam asa ceva...). Am vazut flori de colt, multe, garofita Pietrei Craiului, si ca incununare, cand ne apropiam de creasta, o capra neagra. Era superba. Nu va spun cat de tare o admiram pentru felul in care sarea din piatra in piatra, sigura pe ea, precisa si gratioasa .

M-a impresionat foarte tare felul in care cei mai cu experienta din grup au avut grija de noi, cei mai fara experienta. Bine, stiam ca asa se intampla cu oamenii de munte adevarati, dar de data asta am avut ocazia sa o vad pe pielea mea.

De peisaje ce sa va spun? Stiti si voi ce frumoase sunt . Sper sa am in curand si niste poze. Pereti mari de piatra ("tzimbale" le ziceau cei din grup), abrupti, rape adanci, si mai ales felul in care vedeai din creasta atat in stanga cat si in dreapta... La coborare a fost o portiune pe sub un perete inalt de tot care simteai ca se pravaleste peste tine, masiv, era impresionant.

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Doamne cat de dor imi e de munte!!!!!!!
Nu, inca n-am fost, spre infinita mea rusine si ciuda inca-mi rod unghiile de nerabdare... am fost la mare, am fost laVama Veche prima oara, am plimbat gogosica peste tot numai la munte nu. SDambata mergem o zi la Predeal, nu dati cu pietre..... ca nu urcam cu bebelina-n spate.... Planurile s-au amanat pt octombrie dintr-o groaza de motive familiale si dinlipsa de concediu al sotului.....
Dar mi s-a facut un dor imens de munte vazand subiectul aici... mie mi-a mers netul 3 zile in ultimele 2 luni si m-a luat pe sus valul vietii de femeie in CIC.... Va dati seama ca ma simt ca-ntr-o cusca in Bucurestiul asta. Muntele e sufletul meu dar nu mai indraznesc sa zic nimic ca sa nu para vorbe goale... raman in dorul meu pana-mi voi vedea iar Fagarasul cel visat......
Asa ca astept cu multa nerabdare pozele din Piatra Craiului (unde n-am fost niciodata!) si ii promit lui Alex ca voi face multe poze... vreme buna de obicei a fost in octombrie, dar nici un an nu seamana cu altul, ramane sa speram.....
Va pup cu mult dor de munte.... si mai povestiti-mi pe unde-ati mai umblat, ca eu mor de rusine ca n-am ajuns acolo sus... Inca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex1971 spune:

Dupa 7 zile de stat la mare cu tot comfortul,am plecat pt 5 zile la munte in PIATRA CRAIULUI la cabana BRUSTURET unde am avut intentia sa stam cu cortul si sa facem citeva trasee.Am ajuns acolo prin cheile dimbovicioarei(frumoase locuri)la ora prinzului, vreme superba;instalam cele 2 corturi,facem repede o supa pe aragazul de voiaj,atmosfera de tabara super dar dupa ce terminam de mincat incepe ploaia.Si ploua,si ploua si nu se mai oprea.Spre seara vazind ca ploaia nu ne mai lasa am inchiriat 2 casute in care sa dormim.Ne trezim dimineata(dupa o noapte cu fulgere si tunete),repede mergem sa vedem cum sint corturile;al meu era uscat pe interior celalalt avea apa.Afara vremea superba,mincam de dimineata si chiar facem plaja in slip.Dupa amiaza aveam intentia sa plecam spre creasta pe la saua Funduri.Se apropie prinzul; facem un gratar,o supa.Dupa masa ne echipam se plecam pe munte dar incepe din nou sa ploua,si ploua si iar ploua.Ne bagam in corturi si masini si asteptam oprirea ploii.Din nou am fost nevoiti sa inchiriem locuri la cabana,dar acum nu mai erau casute libere( le ocupasera cei de la corturi)si cabaniera ne da 2 camere in cabana neaerisite, reci si fara lumina.Noroc ca aveam lanterne.La lasarea serii am aprins duoa faclii, cumparate din CORA,care ardeau cu motorina ,le-am pus in fata terasei si am stat de vorba la lumina lor pina tirziu in noapte.Ploaia a incetat putin,dar aerul era f umed.Liniste se auzea doar vuietul muntelui si un piriu curgator,foarte romantic.Dupa un respiro de 2 ore incepe din nou sa ploua, cea ce ne face sa mergem la culcare.Ne trezim dimineata iar ploua.Mergem la corturi;in al meu saltelele pneumatice erau umede,in celalat cort multa apa.Am luat decizia sa plecam acasa.Am strins corturile ude le-am pus in masini si am plecat eu spre moldova iar prietenii mei spre Bucuresti.Am uitat sa specific ca eram 2 familii cu 2 masini.De la PODU DIMBOVITEI spre BRASOV am mers prin culoarul RUCAR-BRAN,peisaje ametitoare in stinga se vedeau muntii PIATRA CRAIULUI iar in dreapta BUCEGII.Cam asta a fost exursia noastra ;din 5 zile au fost doar 3 si astea cu ploaie, intentia de a dormi in cort a ramas doar pe hirtie,dorul de a urca pe munte mi-a ramas in suflet,dar nui nimic vor urma si alte exursii poate mai lungi si poate cu vreme mai buna.Intentionam sa ajungem si noi in FAGARAS anul asta.

Kehleyr traseul pe care il descrii tu e super, l-am parcurs si eu acum citiva anii.Am dormit in refugiul sperantelor.Numai oamenii de munte ajung acolo.
Andora mi-a placut mult articolul despre creasta FAGARASULUI pe care l-am citit pe pagina ta.

Mergi la inceput

Alex mama voi ma imbolnaviti, vad ca doar eu sunt legata de maimuta mica de maini si de picioare. Imi pare tare rau de ploaie... noi intr-un singur an am prins soare cateva zile bune, in rest mergeam pe ploaie cu foliile de plastic pe noi si cu incaltamintea leoarca... brrrrr.... Una peste alta insa a fost o iesire pt voi si cred ca atmosfera a fost super... Am vazut si eu faclii din acelea, e vorba din cele din bambus? Cat ard? Sunt bunicele? Mie-mi placea tare aspectul. Cand mergeti in Fagaras si unde?
Link-ul cu creasta Fagarasului din pagina mea l-am gasit intamplator, mai sunt multe ca acesta insa mi-au placut pozele.... Hai ca mai am putin si plang , pe bune...
Inchei.... ca daca n-am ce povesti de munte ce sa mai scriu.... Va pup si va doresc sa nu ratati nici macar o zi cu ploaie la munte.. are farmecul ei

Mergi la inceput