Mamici de iulie-august 2005 (32)
Raspunsuri - Pagina 9
laura-s spune:
Irina, multumesc pentru lamuriri, dar nu e corect.....
Eu am o nelamurire: in bagajul care-l primesc fetele din Finlanda nu am vazut body cu maneca scurta!!!!!!1111
Ce facem? cum ii imbracam?
Pupici pe burtici,
laura
http://pg.photos.yahoo.com/ph/pitilau2004/my_photos
peca spune:
@Kulta...frumos pachetul...si consistent...
aici nu se da, din cate stiu eu, doar mamicior care au fost angajate cu norma intreaga si au asigurare medicala personala, nu de familie; acu' 2 ani (din spusele vecinei), a fost o geanta pt. ustensilele de schimbat/infasat bb, 2 sticlute, si ceva mostre de produse
am vazut ca irina pomenea de dormitul pe spate.....daca inainte cel mai odihnitor imi era pe burta....acum de cand cu burtica cel mai bine imi este pe spate...am intrebat la curs moasa de aceasta pozitie, de greutatea ce apasa pe coloana....si mi-a spus ca atunci cand va fi prea mult...corpul imi va da singur semnale...si sa nu ma stresez acum cu dormitul...sa ma odihnesc....caci doar corpul meu imi poate spune cand deja nu mai e bine pe spate...si atunci chiar daca as vrea nu o sa mai pot sta pe spate......asa ca pana atunci...dorm cum imi vine...cateodata ma trezesc mai mult de jumate pe burta...si desi stau comod ma intorc ...ca mi-e oarecum sa nu stea bb incomod
@irina tu ai burtica mai mare ca a mea si sunt cu o saptamana inplus (sunt cu o zi dupa katink)...cred ca am cea mai mica burtica de pe aici...
peca
_
http://community.webshots.com/user/peclitza
Katink spune:
Kulta intr-adevar frumos ca primiti asa un pachet consistent. Nici eu nu stiu sa se dea ceva pe gratis aici... doar eventual de la spital o sampanie, un prosopel.. sau tot de pe la firmele astea mari care au articole pentru copilasi sa primim o farfuriuta sau o babetica gratis...
Laura in legatura cu body cu maneca lunga, pai in Finlanda e frig tare, si din cate stiu eu de la prietenul nostru care locuieste in Helsinki vara temp. maxima e de 25 grade... sper ca am retinut bine de la el, oricum fetele de la fata locului ma pot contrazice...
Pupici,
Katink cu dulcineea mea 27+
Fotografii
KULTA spune:
Intr-adevar, nu sunt body cu mineca scurta insa, ei considera pachetul doar o parte din ceea ce trebuie o mama sa asigure noului nascut. Oricum, e superfain si am noroc, ca anul acesta au fost schimbate culorile la hainute asa ca, nu sunt la fel ca cele de la Danuta. Ca sa nu mai spun ca fiecare maternitate, ofera un fel de gentuta cu: Pampers, periuta dinti bb, ulei de corp etc. care sunt foarte utile iar pe toata perioada spitalizarii, ai gratis scutece, haine, servetele igienice, lapte, medicamente, si nici nu-mi mai aduc aminte ce.Iar papa si dormitul te costa cam 30e pe zi, incluzind chiloti speciali, tampoane, haine, lenjerii pe care ti le iei singura din magazie sau daca nu poti, soliciti schimbarea lor de catre asistente, medicamente, sosete, tot.
Pupici
K25+
Kulta graviduta si BB Daniela (15,04,2004)
Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"
peca spune:
[quote]Originally posted by Katink
[ Nici eu nu stiu sa se dea ceva pe gratis aici... doar eventual de la spital o sampanie, un prosopel.. sau tot de pe la firmele astea mari care au articole pentru copilasi sa primim o farfuriuta sau o babetica gratis...
Pupici,
katink.....daca ai lucrat inainte de a fi insarcinata fest(adica 8h/zi)...atunci esti probabil asigurata medical personal si nu prin sot....iar in acest caz...AOK(daca la ei esti)...dadeau o wickeltasche cu 2 sticlute si ceva mostre....dar daca nu ai fost angajata...atunci pica
la fel daca ai lucrat...atunci ai drept la mutterschaftsgeld...care tot de la casa de asigurari ii primesti (80% din salar, platesc cei 80% casa de asigurari cateva procente si angajatorul)....daca nu ai fost angajata...atunci iar nu ai drept la acesti bani...
suna oricum la casa de asigurari si intreaba caci trebuie sa iti trimita niste harti, daca ai drept, ce vin completate...si a.m.d.
in rest daca primesti ceva gratis aici de la stat? in afara de dureri de cap si hartogareala...eu stiu?
cica odata se dadeau bani de nastere de la spital 1000€....unele femei zic ca au auzit de asa ceva....altele fac niste ochi....
altele spun ca au primit cca. 300€ bani de durere/nastere...altele nici atat
am mai auzit si varinata cum ca da satul ceva banuti cca. 1300€ pt. mamale care nu sunt de cetatenie germana, asa ca un ajutor, dar iar...nu imi vine sa cred si nici logic nu mi se pare...ca doar nu sunem mai cu mot decat nemtoaicele...
oricum...ce stiu eu sigur este ca de la spital primesti 3 exemplare lae certificatului de nastere.....cu unul mergi la rathaus si cu unul la arbeitsamt...si dupa cca 6 saptamani incepi sa primesti erziungsgeld....in rest nimic nou si ca parca din septembrie se ridica kindergeld de la 154€ la 200€....asta din aspusele vecinilor cu copii.....
cam atat cu formalitatile din de....daca tu ai noutati astept si eu vesti:)
peca
_
http://community.webshots.com/user/peclitza
http://pg.photos.yahoo.com/ph/peclitzo/my_photos
KULTA spune:
fetele din Germania,
AM o prietena acolo si cica ar fi primit pentru primele 6 luni de viata a lui bb, in jur de 3000 euro per total, pe linga alocatia care e de 154euro sau cam asa ceva.
K25+
Kulta graviduta si BB Daniela (15,04,2004)
Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"
Katink spune:
Peca eu aici nu am lucrat, noi suntem veniti cu Green Card, doar sotul meu lucreaza. Cum e cu banii primiti daca as fi lucrat aici chiar nu am habar cum este.
Asigurati suntem la DAK, prin sot.
Pana anul trecut indiferent daca ai fi lucrat ori ba, se primeau bani de mama, timp de 6 luni, undeva pe la 300E/luna, dar de anul trecut au ridicat stacheta si daca ai un venit mai mare de 30.000E/an sau 35.000E/am (nu mai stiu exact) nu mai primesti.
Asa ca noi nici pe astia nu ii mai primim ca avem deja prea multi bani ..
Deci singurii bani primiti, vor fi cei de la alocatia mandrei, 154E/luna. Nu stiam ca din toamna se mareste alocatia, sau o fi si aia marita numai la cei cu un anumit venit pe familie...
Kulta trebuie sa fie vorba de cineva care a avut un venit mai mic pe familie si a mai primit ceva bani in plus sau care o fi lucrat... nu toate femeile care nasc aici primesc... depinde in ce categorie esti...
Numai bine,
Fotografii
mitub spune:
Fetele, am mai gasit:
http://www.lamaze.ro
Si mai este: www.prenatal. ro unde gasiti cum are loc nasterea naturala si respectiv cea prin cezariana, cu detalii despre etape, recuperare etc.
De asemenea vedeti ca s-a deschis un ubiect cu pro-nasterea naturala, unde mai gasiti diverse link-uri.
Kulta, scobutil egal scopantil la noi si se recomanda celor care nu suporta no-spa, deci cred ca e safe sa-l iei.
Fetele ce ma fac cu forumul ca as citi non-stop si am treaba muulta...
Pupici,
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 27 saptamani + (DPN 1 august)
blackpanterro spune:
Neata fetele,
Fetele din Finlanda, mi se pare super ca statul va ofera lucrusoarele acelea, sunt tare dragute.
Voi ce fel de pofte aveti?Eu de cateva zile nu ma pot opri sa nu mananc ardei iuti.Ce ii si mai ciudat ii ca nu am deloc arsuri la stomac.Mamanc tot felul de mancaruri spicy si nu am nimic.
Fetelor sa va mai puneti poze in albume sa vedem burticile mari
Adriana si Aidan 32+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos