Bebelusi de martie - aprilie 2005
Raspunsuri - Pagina 4
cristinatwo spune:
Buna mamicilor si bebelusilor!
Felicitari tuturor mamicilor care au nascut in aceasta perioada!In sfarsit am prins cateva minute libere pentru a intra pe net. Mi-ati lipsit tare mult mai ales in saptamana petrecuta la spital inaintea nasterii. imi pare tare rau ca atunci n-am avut posibilitatea de a sta cu voi pe net.
Ce pacat ca s-au pierdut iar atatea pagini din forum. Oricum sotul meu mi-a spus ca ati primit cu mult entuziasm vestile si mi-a comunicat fiecare nou anunt despre nasterea bebelusilor vostri. Va multumesc pentru toate urarile si gandurile bune.
Sper ca, in timp, sa reusesc sa-mi aloc macar 30 minute pe zi pentru a fi alaturi de voi pe net.
Acum sa va dau si eu datele puiutilor: Adela Maria - 2550g, 47cm, Apgar 9 si Rares Ionut 2950g, 48cm, Apgar 9. s-au nascut pe 22 aprilie la Maternitatea Cantacuzino.
mamacita spune:
S-ar parea ca martie-aprilie,mai ales 2005e un sezon norocos:suntem toate intregi si nevatamate ca si bebeii,care isi fac concurenta unul altuia prin frumusete si dragalasenie.Si eu am profitat de un ragaz liber si am vizionat toate pozicile noi.Bine ca nu se face concurs,caci n-as putea alege un castigator
Deci,fetele,ziceti ca indiferent de produsul cosmetic,bb-ii tot se cojesc;bine ca e temporar si nu-i deranjeaza.
Care ati purtat burtiera cu efect vizibil,caci la mine nu se vede nimic dupa cateva zile si am renuntat.
Va dati seama,daca noi abia apucam sa comunicam una cu alta,Cristina are treaba la dublu,cred ca nu mai stie nici cum o cheama...Abia astept sa-si faca o rutina,probabil va dura o luna,sa ne mai dea sfaturi,caci aici in Constanta cate bordeie atatea obiceie,fiecare pediatru cu ideile lui...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/album?.dir=4c74&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
mamacita spune:
Extraordinar,in momentul in care ma gandeam la ea si o pomeneam,Cristina chiar postaSa-ti traiasca bb-ii si asteptam sa-ti mai tragi sufletul...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/album?.dir=4c74&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
sibip spune:
Ma inscriu si eu... Vladimir, d.n. 30 aprilie, 3,200 kg, 50 cm
Adriana, Dana (DAnuta_t) si eu am aceleasi probleme cu bebelusul. NU tace pina nu se satura, si asta poate dura (ca acum de ex.) si 2 ore jumate. In timpul asta bineinteles ritual complet, rigiit, cacacit de 2 ori, sughitat si papat sin si biberon. E disperare ca practic mi-i (bine daca mai incerc sa mulg de regula mai curge cite o picatura dintr-un canalas) goleste, incepe sa adoarma, apoi se trezeste si nu tace pina nu mai primeste ceva. Si nu oricum, ci pe saturate!!! Nu ma pot plinge ca nu e lapte dar am impresia ca nu e consistent.
Inca o problema: CUM II SALVATI DE LA SUGHIT??? - mi=e asa mila de el mititelul cind il vad cum se chinuie...
Zicea cineva de eritem alergic? Ca asa s-ar parea ca are si al meu, adica niste bubulite rosii pe toata pielea din care unele cu pustula alba. Mi-a zis doctorita din spital ca pe pustula sa pun spirt si baneocin, dar in rest.. cum trece? Trebuie facut ceva? De pe fata i-au disparut dar pe corp tot mai are. Oare cit o mai dura? Bebe are doar 7 zile.
Cam atit.. salutare la toate fetele si spor la crescut bebelusii. Eu sint cam terminata cred ca ma intind un pic...
ninocikap spune:
Ellinia la un moment dat parca ziceai ceva de botez pe 7 mai, care ar fi maine, mai e valabil sau ati schimbat data?
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
andira spune:
Si noi, si noi:
Irina Ana-Maria, 3950g (elefantelul lu' mama, cum o alint eu ), 51 cm, 14.04.2005, scor Apgar 8/9
Mamacita, si eu mai am putin si o iau razna, noroc ca am fost ieri la cosmetica, ma simt si eu nitel mai bine, abia astept sa fac cumva sa casc si eu ochii prin oras...Si ca tot ziceai de zodii, tocmai am aflat ca Berbecii sunt recunoscuti pentru insomniile lor: de cateva nopti Irinuca mea ma albeste. Aseara a facut baita la 10, am terminat pe la 11.30 de mancat, si pana la 2 a motait 10 minute, a urlat, am linistit-o, motait, urlat si tot asa.... de unde ziceam ca mai vreau un bebe frumos ca ea, am zis ca-mi ajunge un urlator... eram capiata!
Sibip, cu sughitul: eu o pun la san. Daca nu tine, ii pun intr-o lingurita putin ceai de fenicul / chimen / anason, in care storc cateva picaturi de lamaie. Si a fucntionat de fiecare data. Dar prefer sa o pun la san.
Rrox, si eu am zis ca mananc orice. Asta dupa ce am slabit 13 kg in primele 2 saptamani, din cele 15 acumulate, din cauza stresului (dupa cate am patimit, numai de mancare nu mi-a ars...) Dar acum m-am apucat de treaba, fiindca nu vreau sa lipsesc fetita de exact ce are nevoie. Si m-ai facut fericita cand te-am auzit cu capsunile: am vazut ieri la Carrfour, imi sticleau ochii dar n-am indraznit sa iau, ca nu stiam daca am voie. Maine insa ma infiintez in piata!!
Zuzunaki, daca te ajuta, (noi avem doar 3 sapt), pt raceala i-am dat Panadol Baby, 2ml dimeata + seara, iar pt nasuc Ambroxol si Vibrocil. Si i-a trecut nasucul.
rrox3 spune:
Nu stiu ce a avut forumul astazi ca nu am putut deloc sa intru nici dimineata, nici la pranz. O sa dureze putin pana postez listuta, o s-o editez offline, sa nu va ingrijorati.
Ellinia sunteti niste draguti si tu si Stefan
Si noi am cumparat deja hainute de vara cu piciorusele si manutele la aer.
Carmissis poti sa-ti faci un album sau la yahoo sau la webshots. Intra pe site si gasesti acolo indicatii pentru deschis un nou album. Te inscrii, primesti un e-mail de confirmare si pui pozele.
Danuta t nu trebuie sa schimbi nimic, e normal si programul puiului tau. Urmareste sa ia in greutate.
Sibip sughitul ii trece daca il pui putin la san. Ii trece si cu lamaie, dar nu-ti recomand deloc, e mult prea acida pentru un bebe atat de mic. Oricum, nu-i o problema daca il lasi sa sughita. E fiziologic la bebelusi, nu-i deranjeaza. Pentru bubite poti sa-i dai cu Neoprenol, e foarte eficient, dar miroase a peste si e uleios.
Mamacita Ioana s-a cojit toata si inca se mai cojeste pe cap. La inceput m-am mirat fiindca Mariuca nu si-a "lepadat pieile", dar am citit ca e normal.
Zuzunaki scuze pentru "k"-ul inlocuit
Am fost astazi la controlul de 6 saptamani. Totul bine, mai putin uterul meu care nu si-a revenit inca la dimensiunea initiala, e mai puturos. Am voie sa fac gimnastica abia peste inca o luna.
tuturor si postez listuta putin mai tarziu.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
ClaudiaH spune:
Salutare si de la noi dupa cam multa vreme recunosc dar nu reusesc sa tin pasul cu voi oricat m-as stradui.
Eu sunt o mamica studenta care nu a intrerupt anul si imi e destul de greu sa ma ocup si de copil si de indatoririle studentesti desi ma ajuta mama, prefer sa-i acord flacaului meu cat mai mult timp. Ma stradui sa citesc ce scrieti dar rareori reusesc sa fiu la zi ca sa va pot raspunde.
Pe baiatul meu il cheama Stefan si s-a nascut pe 3 aprilie cu greutatea de 3,4kg. Daca ne treceti si pe noi in lista ne bucuram si incercam sa scriem mai des dar...
Si eu sunt de parere sa fie trecut in lista numai numele si data nasterii ca greutatea variaza pe parcurs dar faceti cum credeti.
Stefan al meu e un copilas nici prea cuminte nici prea obraznic. Acum si-a mai reglat putin programul dar prima luna voia sa suga uneori si la jumatate de ora de la ultima masa. L-am alaptat la cerere desi mi-a fost greu si intre timp probabil a mai crescut si productia de lapte ca vad ca se stabileste la doua ore interval intre mese iar noaptea doarme de pe la 23-24 pana pe la 5-6 dimineata. Baita ii fac seara pe la 21-22 si pana suge pana mai umple un scutec pana se mai alinta un pic la san se face 23 uneori 24. Si noi avem aceeasi probleme cu patutul, nu prea ii place sa stea in el dar vad ca incet in cet se obisnuieste; noaptea doarme in patut iar ziua daca il pun gata invelit in paturica sau in sacul de dormit continua sa doarma dar daca se trezeste cand il mut in patut urla pana il iau din nou in brate. Colici nu are dar e legat de mine, de bratele mele mai precis, uraste sa fie singur, daca e cu mine e ok, nu-l doare nimic nu ii lipseste nimic.
O problema mai mare ar fi cresterea in greutate, nu a luat in prima luna decat 700g si trebuia vreo 900g ceea ce adunat la faptul ca sugea cam des imi spune ca sunt probleme cu laptele meu. Saptamana asta e sub urmarire si daca nu creste 200-250g in total o sa trebuiasca sa ii completez si eu cu lapte praf. Intre timp ma indop cu bere fara alcool, cu ceai de fenicul si chimion, cu lapte si ma mulg dupa fiecare alaptat. In urma acestor eforturi se pare ca e mai bine, suge mai rar, dupa cum v-am spus ceea ce inseamna ca se satura mai bine si mi se pare ca se rotunjeste de la o zi la alta dar poate ca e doar autosugestia. Miercuri vine medicul de familie sa il cantareasca din nou.
Cam astea ar fi principalele vesti de la noi. Daca o sa reusesc sa ma mentin la zi cu ce scrieti o sa mai scriu si eu ca altfel ma tem ca scriu pe alaturi.
Va urez tuturor zile usoare, nopti linistite si cresteri in greutate pt. bebelusii vostri!
Claudia
an-k spune:
sibip, eu cand sughite fac la fel ca Andira, o pun la san, cu ceiucul nu am incercat, dar cu putzin laptic se rezolva- noi cand sughitzam bem apa, ea bea laptic
rox ma bucur ca suntetzi bine,
ligia, chiar daca glumesti eu te intaleg, acum mi-am mai revenit, dar tot cand mergem la dr., la 2 saptamani, am atatea intrebari ca isi ia campii biata femeie, miercuri am fost ultima oara, si am pus atatea intrebari despre oasele capului... o puneam sa puna mana- aici e asa, aici e asa, iar rasp era de fiecare data acelasi- " e normal"
adriana, mie la maternitate mi-au zis ca Bianca se cojeste ca rezultat al vietzii intrauterine, dar ea tot a ramas cu o piele uscata cu bubitze si tendintze atopice
elinia, am vazut si eu pozele, e un dulcic Stefan, si mamica e frumusica foc
nu mai stiu cine intreba, Bianca a iesit afara in maneca scurta, pantalonasi scurti si capul gol la 7 saptamani, asta pt ca erau 29 grade, si nu adia vantul, eu chiar daca e cald, daca e si vant ii pun si o caciulitza f subtirica sa-i tina la urechi
miercuri cand am fost la dr. am aflat ca bubitzele Biancai nu sunt chiar asa de banale, este o reactie pe care o face transpiratziei, o spal in continuare in apa cu taratze(multumesc Elinia)- care ajuta), in aceeasi apa pun ulei de baie, o spal asa, fara sapun, o data la doua zile, si o dau de doua ori pe zi cu crema A-derma(pt piele cu tendinte atopice), nu mai stiu ce sa fac, nu vreau sa ajungem la creme pe baza de cortizon, oricum, dr mi-a zis ca pe la 3-4 luni trece si ca nu e nimic grav, are doar o piele mai sensibila, dar mie mi-e mila ca trebuie s-o iau mereu la uns, eu lactate nu mai mananc ca poate fii si o alergie la lactoza, in rest crestem ne facem mari si frumoase, si o sa punem si poze noi, vreau sa scriu si povestea nasterii, dar nu gasesc timp...
va pupicim
anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca
giuliatm spune:
Hop si noi vrem in listuta:
mamica giuliatm, cu bebela Alessandra, 10 martie 2005, 3,050kg, 51cm, Apgar 10