Bebelusi de martie - aprilie 2005

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anca Micaela spune:

Noi suntem: Ema Ioana, nascuta la 17 martie 05 prin cezariana, 3.280 Kg, 48.5 cm, Apgar 9/10 (maternitatea CF 2, dr. Nayel) si mama Anca Micaela.

Dupa ce reusesc sa citesc ce ati postat, va mai povestesc despre noi.
Am mai pus ceva pozici, care aveti chef si timp...
http://community.webshots.com/user/AncaMicaela

Pupaturi tuturor,
Anca Micaela, mama Emei Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Gata, am completat listuta. Daca aveti ceva de corectat, sters sau adaugat spuneti-mi. Sper ca n-am gresit nimic. Mi se pare putin cam incarcata, grafic vorbind, voi ce ziceti? Ma gandeam sa scot bebelusii care fac tumbe, dar parca sunt prea draguti...

Anca Micaela Ema e o draguta in rochita

ClaudiaH nu-i nici o problema ca ne scrii rar, ne bucuram ca esti cu noi! Succes la facultate si lui Stefan!

Cristinatwo bine ai revenit printre noi! multi pentru micuti (foarte maricei dealtfel )

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Mamacita, eu am purtat burtiera inca de a treia zi dupa nastere.Ma simt extraordinar de bine cu ea, iar efectele sunt considerabile.Problema mea e alta: nu reusesc sa scad in greutate.Chiar daca vad ca nu mai am picioarele umflate, ca burtica se retrage, ca gusita dispare, parca s-a intepenit cantarul!
In maternitate am scapat de 10kg (din cele 17 ) si de atunci, nimic!Nu prea imi vine sa ma apuc sa tin cura de slabire, mai ales ca oricum mananc de regim (pui fiert si legume).Nemancatul si nedormitul ar trebui sa ajute cumva cantarul ala, dar nici vorba!
Mai pateste vreo mamica asa?
Nu ma ingrijorez prea tare, dar ma gandesc ca imi va fi foarte greu sa scap de kg in plus, daca cu regimul draconic de acum nu se vede nici o schimbare...

http://community.webshots.com/user/oanamucenicu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Rrox3, listuta e bestiala!

Cristinatwo,bine ai revenit! Te asteptam mai des, acum chiar avem nevoie de sfaturile tale!

http://community.webshots.com/user/oanamucenicu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giuliatm spune:

rrox3 listuta e supeeer, "pravale-bebe" aia sunt a-I-a, sa nu ii stergi
oana nu iti fa griji, esti de invidiat chiar ... eu la 8 sapt de la nastere am dat jos 4 kg (din 21!!!), adica exact bb + placenta + lichid , nimic mai mult

am pus si noi pozici !!!
http://photos.yahoo.com/i_u_l_y

alessandra (10.03.2005) si mamica giuliatm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrianah spune:

Felicitari DannaJ petnru Sara Narcisa ! ma bucur ca ai nascut usor si cu bine!ce mare fetita aveti!cind ne "povestesti" povestea :)?
Felicitari Cristinatwo pentru cei doi printzisori!sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii!
Felicitari Teodora racz pentru Antonia!
Felicitari Adriana pentur Cezar!

Fetelor, eu vreau sa va dau o veste tare buna, mai ales la cele cu mai putin lapte( printre care cred ca ma numar si eu) . citesc o carte scrisa de o moasa super faina de aici, si ea spune ca :dupa pierderea de maxim 10 % in greutate ( dupa nastere), bebe ia in greutate cam din ziua 4-5. Dupa 10-14 zile nou nascutul ar trebui sa ajunga din nou la greutatea de la nastere.

/si aici vine partea incurajatoare/: pentru urmatoarele 8 saptamini, se calculeaza dupa o regula simpla:100 de grame pe saptamina este necesar sa ia in greutate, iar 200 de grame intr-o saptamina este un bilanz extraordinar . !! ce ziceti?sper sa ne ajute sa alptatam exclusiv :)

in alta carte germana citisem ca sa nu ne luam chiar asa dupa gramajul obligatoriu care trebuie luat in fiecare luna, caci calculele alea sint facute dupa bebelasi hraniti artificial, deci care cresc mai mult in greutate decit cei hraniti la sin.

si eu cu Nathan tremuram de emotii in fiecare saptmaina la controlul greutatii, si asa am ajuns sa ii dau lapte praf mult prea repede .. acuma incerc sa stau departe de cintar( deocamdata)..
Fetelor, ramin uimita cind citesc ce cantitati uriase de lapte aveti!! super!

Noi sintem bine, mai putin cu colicile astea, ca de durere de multe ori trebuie sa intrerupem alaptatul..inghite mult aer, mai ales in partea a doua. daca aveti vreo idee ce sa facem- va rog . sab simplex am cumparat, bonnisan nu cred ca este pe aici.

bebelasii vostri cind au inceput sa plinga cu lacrimi? in cartea sotilor capraru scrie ca la 3 saptmaini trebuie si ca mama sa noteze asta , ca e semn de buna dezvoltare nervoasa, asa ceva.., eu abia azi ( la peste 4 saptmaini)i-am vazut primele lacrimioare in coltul ochilor. e drept ca nici nu il lasam sa plinga.

sa aveti un weekend frumos, aici vine din nou frig mare, cu 3-4 grade noaptea brrrrrr
rrox, ne treci te rog si pe noi?
Gabriel-Stefan, 5 aprilie, 3800 grame, 54 cm apgar 9/10.
, Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Ieri am fost la controlul de 6 saptamani( desi is 8 saptamani)si dr. meu ginecolog a fost foarteeeee dragutz cand a inceput mirat sa ma intrebe ce-i cu " suncile astea pe burta", ca tre' sa fac gimnastica sa se intareasca abdomenul. Am cam ramas, eu nascand prin cezariana cum era sa fac asa devreme gimnastica??? M-am si cantarit tot ieri si am 75 kg; de la 86 kg dupa nastere am plecat din spital cu 80kg...pana la 58-60 kg cat aveam inainte de sarcina...ce drum lung am de parcuuuuuuuuuuurs

Rares face 2 luni saptamana viitoare si nu a avut pana acum nici urma de lacrimi, ma bagati in sperieti cu lacrimile astea. Chiar toti bebelushii plang cu lacrimi???

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

Am sosit si noi putin cam tirziu la apel!

Vrem si noi pe listutza frumoasa facuta de rrox: David, 17/04/05, ora 21:08, 3.750 kg, 51 cm.

Nu am mai scris cam de multisor, caci am incercat sa punem in repaus tzitzi care era tare dureroasa la supt, caci nu se mai putea, urlam de durere de fiecare data cind il puneam la sanul respectiv. Asa ca de vreo 3 zile i-am dat sa pape doar din sanul drept, iar in timp ce el sugea eu il mulgeam pe cel sting. Dar oricum nu terminam la vreme, asa ca toata ziua mea era schimbat, papat, somnic, muls...si tot asa. Chiar doaream sa va intreb, daca reusesc sa mulg 30-50 ml la o masa, inseamna oare ca am destul lapte?
Fiindca pe la noi, ne-a vazut moasa pe 4 mai, iar urmatoarea vizita va fi pe 18 mai. Asa ca eu inafara de faptul ca bebe doarme bine intre mese, face pisu si cachi bine, nu am nici un control, habar nu am daca ar trebui sa-i dau ceva in plus, daca este destul ce suge de la mine!?

ultima data cind il cantarise avea 3.900, dar incercind eu sa-l cintaresc pe cantarul nostru de baie, a fost doar 3.800!? Diferente de cantar??? Creste bebele, nu creste?

Mai revin, caci s-a trezit minunica si ma cheama!
Oana si David 20 zile

http://community.webshots.com/user/ocrainic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

andruzza, nici Bianca nu are lacrimi, mi-a zis pediatra ca pe la 3 luni apar, asa ca stai linistita ca o sa apara

anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameron spune:

Ne treceti si pe noi pe listuta?
Stefan Catalin, 23.02.2005, 3000 g, 48 cm.
Stiu ca sunt mamica de februarie,..dar DPN era 2-7 martie...asa ca ne primiti in continuare aici, da? Parca Hiroral spunea ca e cea mai tanara mamica. Eu sunt la polul opus,..cred ca sunt ceam mai varstnica. Pe 30 mai fac 41 de ani.
Am vazit toate pozele cu bebici .. si tare frumosi sunteti cu totii..
Bebe-ul meu sta si se joaca cu ratzusca galbena si cu ursuletzul.(jucarele de plus mai maricele, pe care le-am ancorat de patut pentru ca altfel si le trage pe fata). Recunoaste jucariile si rade la ele cand le vede dimineata. E foarte perocupat si de caruselul muzical de la patut..Parca am mai scapat de colici, nu mai urlam chiar atat de des. Inca papa la san.. si nu vrea deloc cei 100 ml de Nan . Vrea doar tzitzi. Si nu stiu ce o sa ma fac cand va trebui sa incep serviciul (asta se poate intampla in 2-3 saptamani). Nu stiu nici cu cine sa il las, pentru ca nu am incredere prea mare in nimeni.
Mai incepe si sesiunea... imi vine sa..imi dau una in cap.
Botezul l-am stabilit pentru 29 mai, stiu ca se face cam mare pana atunci (3 luni si un pic)..
Hai ca v-am zapacit cu o sumedenie de amanunte..dar ma iertati, asa-i?

Mergi la inceput