Bebelusi de martie - aprilie 2005
Raspunsuri - Pagina 11
mamacita spune:
A,am uitat sa va spun:suzeta are o serie de dezavantaje,pe langa influentarea dezvoltarii dentitiei ulterioare,creste incidenta infectiilor urechii medii mai ales la baietei,creste riscul contaminarii cu diversi agenti patogeni,inclusiv virusul hepatitei A etc.Eu stiu ca se foloseste nu pe scara larga,ci imens de larga,dar mai ganditi-va...E un articol si pe desprecopii la sectiunea bebelusul,se numeste "Noutati despre suzeta".Succes in orice intreprindeti!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/album?.dir=4c74&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
Ana71 spune:
Buna mamicilor,
Ce ma bucur ca a aparut si la noi (mamici de martie -aprilie) rubrica cu copilasii.
Roxana, te rog sa ne treci si pe noi:
Eva Maria, nascuta pe 13 martie 2005,3300g,51 cm, Apgar 9.
Inca nu am rezolvat problema cu computerul, tot cu laptop-ul sotului ma chinui si el vine f. tarziu acasa, cand nu mai am putere sa intru pe forum (mai ales ca trebuie modificate niste coduri...). Noi suntem bine si ne pregatim de vaccinul de 2 luni. Chiar vreau sa pun un subiect separat pe forum legat de asta. Voi o sa cumparati vaccinul sau il faceti pe cel gratuit?
Abia astept sa cumparam calculator sa pot vorbi mai des cu voi.
Va pup,
Ana, Victor (5 ani si 4 luni) si Eva (1 luna si 3 saptamani)
ligia13 spune:
Buna fetelor!
Din pacate si noi ne-am obisnuit un pic cu suzeta. Adica uneori nu e alta cale de calmare. Tati l-a obisnuit cu suzeta, asta ca sa dau vina pe cineva.
Azi am inaugurat caruciorul si tare mandri suntem. Am cam avut emotii, vorba sotului, tu care conduci un jeep acu te sperii de un carucior. Ne-a condus sotul pana la iesirea din scara, apoi ne-a filmat cum ne plimbam. Noi locuim linga un parc si tare mandra m-am invartit cu caruciorul roata parcului.
10 min a durat iesirea, bebe a dormit in acest timp si cand am intrat in casa a deschis niste ochi mari si a stat treaz 20 min dupa carea inceput sa urle de foame. A mai maincat la san inca 20 min desi cu 15 min inainte de iesirea afara mancase. Se pare ca si la partea asta seamana cu mami(aerul ii face foame si abia apoi somn).Apoi a dormit 3 ore neintors.
lantana7 spune:
Rrox, Mamacita, multumim pentru urari!
Mamacita, ii dau sa manince la cerere, binenteles, dar in prima sapatamina dormea asa de mult, cite 4-5 ore continuu si nu se trezea sa manince. Ne-a fost teama ca ramine copilul nemincat si vroiam sa mai stimulez si "productia" de lapte. Acum a inceput sa se scoale mai des. De multe ori adoarme la sin si la fel fac, trag de el in toate chipurile si nu reusesc. Apoi cum il pun in patutz se trezeste si mai vrea, normal, ca doar nu s-a saturat. E un smecher!
Eu taritzele de griu le pun direct in apa si le fierb (aprox. un pumn de tarite la un litru de apa), apoi le strecor printr-o sita foarte fina si le amestec cu restul de apa din caditza. Mama m-a sfatuit sa le pun intr-o pinza foarte subtire si sa le fierb, dar mi s-a parut prea complicat si m-am gindit ca asa cum le fac eu nu are de ce sa dauneze.
De infashat, nici eu nu mai reusesc, la inceput, in prima saptamina a fost mai usor (doar peste noapte!), dar acum a inceput sa-si scoata miinile, picioarele si am renuntat.
hai v-am pupat! merg sa pregatesc puiul sa iesim si noi la plimbarica putzin!
http://community.webshots.com/user/lantana777
rrox3 spune:
Oanamc e de preferat sa nu-i dai nici suzeta, nici biberon inainte de 6 saptamani sau poti cauza "nipple confusion" cum ii zic americanii. Adica bebe nu mai stie cum sa suga si la ce. Dupa varsta asta e in regula. Suzeta atata timp cat nu abuzezi de ea, e mereu sterilizata si e ortodontica e si ea in regula, dar e de preferat sa-si gaseasca propriul deget chiar daca asta nu-i sterilizat, fiindca ii permite copilului sa si-l administreze singur numai atunci cand are nevoie si sa-l extraga cand are ceva de gangurit, adica bebe va avea controlul asupra guritei proprii. Si nu cauzeaza dinti strambi daca renunta la el (la deget) pana la 3-4 anisori. Mariuca mea nu a acceptat suzeta si si-a folosit degetelul abia de pe la 1 an. A renuntat cu ajutor din partea mea pe la 2 ani si ceva (i-am pansat degetul o perioada si s-a dezobisnuit ).
Lantana Alex al tau e un scump Si Ioana are o pata rosie pe o pleoapa, cea stanga.
tuturor!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
rrox3 spune:
Ninocikap nu-i nici o problema daca se uita putin la televizor, nu-si strica ochisorii. Toti bebelusii sunt fascinati de televizor cand incep sa-l remarce, in special de reclame. Mariuca intepenea pur si simplu cand incepeau reclamele la televizor, era cu ochii si urechile cat casa. Si atunci stateam in garsoniera asa ca avea mereu televizorul in camera. Ii atrage ritmul trepidant al reclamelor. Ioana abia a inceput sa-l observe, am mai prins-o cand se uita tinta la el, asta cand mergem in excursie in sufragerie.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
oanamc spune:
Multumesc de raspunsuri!
Eu stiam ca nu trebuie sa ii dau biberon sau suzeta din discutiile noastre anterioare de pe forum, voiam totusi sa fiu sigura.De ce insista doctorii sa ii dau ceai cu biberonul si sa ii dau suzeta ca sa nu se obisnuiasca sa suga degetul?
Leti face kk doar stimulata cu termometrul si pediatrul mi-a zis ca daca ii dau ceai o poate ajuta, ii voi da ceai cu lingurita, nu?
http://community.webshots.com/user/oanamucenicu
mamacita spune:
Ligia,esti tare,noi inca ne uitam cu teama la carucior;l-am tot scos in balansoar,in cosuletul auto,in paturica portbebe,numai cu carutul nu,trebuie sa ne facem si noi curaj...
Lantana,si puisorul meu adormea la san stana de piatra in prima saptamana,motivul depresiei mamicii lui,caci o sapatama i-am dat numai lapte muls administrat cu biberonul cu lingurita,apoi deodata,in dimineata Pastilor,a supt la san(eu il incercam inainte de fiecare biberon la ambii sani;s-ar parea ca perseverenta sau incapatanarea mea a dat roade).Mi s-a explicat ca din cauza icterului e atat de somnolent.Nu stiu ce bilirubuna avea(nici nu stiu daca i-au masurat-o la gradul de nesimtire medicala afisat,dar cert este ca pe masura ce-i dadeam lapte de san si disparea icterul devenea tot mai alert.Deci e ceva absolut temporar,ce necesita rabdare.Cu sculatul ai dreptate,daca trec 4-5 max 6 ore,trebuie sculat si hranit.Multumesc de explicatia cu taratele,voi proceda la fel!
Ana71,bine-ai revenit,de mult nu te-am mai auzit,de-abia asteptam sa-ti iei calculator!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/album?.dir=4c74&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
adrianafedorca spune:
buna fetelor,
asta e al 3 lea mesaj pe care incerc sa-l postez, am mai scris 2 ieri si alaltairi si erau destul de lungi si am apasat trimite si ...pauza...imi dadea nu stiu ce eroare...asa ca m-am lasat pagubasa , oricum n-am mai avut timp sa intru iar azi nu mi-a mers netul decat acum seara,
azi i-am facut pt prima data baita bebelinului, singurica, m-a ajutat si sotul putin, pana acum venea mama si ii facea dar azi a fost ziua ei de nastere si am lasat-o sa petreaca asa ca mi-am luat inima in dinti si ....n-a fost chiar asa greu, mai ales ca bebelinului ii place la nebunie in apa
fetelor am o mare nelamurire, poate ma ajutati voi, Cezarica al meu nu se satura tot timpul la san, si ii dau milulil, cam de 2 ori pe zi , pana ieri manca cam 30 g max, azi vad ca a mancat cel mai mult 70g si 45 g, dr pediatru mia spus sa-i dau in completare, adica mai intai san si daca nu se staura sa-i dau cu biberonul cu lingurita ( am incercat si nu pot asa ca-i dau cu biberonul) , ieri a venit dr de familie care si ea e pediatra , habar nu aveam si mi-a spus ca ar fi mai bine sa-i dau o masa numai supliment ca sa fac laptic la san mai mult , acum nu stiu ce sa fac, voi cum ziceti ca e mai bine?
tot dr pediatru mi-a spus sa nu umblu la putzica pana la 3 ani, iar dr de familie mi-a zis sa umblu putin doar sa-l sterg ca sa nu faca fimoza, altfel face sigur, si am o prietena care s-a luat dupa acelasi dr pediatru si baietelul ei trebuie operat acum pt ca nu a umblat deloc acolo, mamici de baietei voi cum procedati?
si eu am incercat sa-i dau suzeta cand mai plangea pana ii faceam eu lapticul dar o scuipa , nici nu vrea sa o vada, cat despre biberon, asa se stramba nu prea ii place dar fiindca e disperat de foame pana la uram il accepta , dar tot la san ii place cel mai mult, cand il pun la sa e cel mai fericit din lume , si mie imi era frica ca daca -i dau biberon n-o sa mai accept sanul dar e invers, ar da orice sa-i dau numai san, oricum e bine ca am si lapticul asta si cat de cat ii ajunge, mi-a zis dr de familie sa beau ceai de soc, cica stimuleaza lactatia
mai am o intrebare, chiar daca nu are colici, sa-i dau sab simplex preventiv? sau mai bine nu? eu inca mai beau ceai de fenicul, anason si chimen cam 1 l pe zi am vazut ca sunt bune pt colici, chiar cum face cand are colici ca sa stiu la ce s ama astept
gata ma duc la culcarica poate mai dorm si eu 1 ora pana se trezeste fomila
va pup si promit ca intru mai des
Adriana si bebelinul Cezarica 15 zile
adrianafedorca spune:
in sfarsit reusesc si eu sa postez,
fetelor am luat si noi azi tarate de grau , de fapt tata le-a cumparat din piata, dar arata ca un rumegus, asa trebuie sa arate?
am iesit si eu azi cu caruciorul , a 3 a ora, ii place asa mult afara , si adoarme instantaneu, numai ca batea vantul ca turbatul si mi-a fost frica sa-l tin prea mult am stat 30 de min si am fugit in casa , eu as sta numai afara cu el dar se pare ca vremea nu tine cu noi
va pupam
apropo roxi pt listuta e super , nu stiu cand ai timp si de lista si de bebe si de Mariuca, eu sunt in urma cu toate, si nu cred ca-mi revin prea curand...