Bebelusi de martie - aprilie 2005

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Teodora Antonia cauta cu gurita pentru ca o calmeaza suptul si mai ales daca se simte rau ar vrea sa stea la san tot timpul, nu fiindca ii e foame sau nu ai tu lapte destul. Asa fac toti bebelusii inclusiv Ioana. Cauta cu disperare chiar desi abia a mancat cu o ora in urma si e o superdolofana Caca verde este caca normal (adica de culoarea mustarului) care a stat putin si s-a oxidat. Si in pampersul Ioanei gasesc si verde si mustar (cel abia facut). Eu o schimb inainte de fiecare masa si atunci fireste mai face si dupa ce suge cateodata si ala sta vreo 2 ore acolo si se inverzeste, dar funduletul nu s-a iritat niciodata, probabil de la lotiunea din servetelele umede pampers.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaveres spune:

Ceau fetelor,din pacate acuma nu am prea mult timp sa va scriudar o sa intru mai tarziu.
Ninocikap - incearca sa deschizi o alta pagina de net si sa copiezi acolo adresa care am scris-o in mesajul dinainte,asa o sa reusesti sa vezi pozele.
Pupici la mamici si bebelusi

Gabriela cu 14 aprilie2005
Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lantana7 spune:

HAI CA AM REUSIT SI EU IN SFIRSIT SA PUN CITEVA POZICI. LE VEDETI LA:

http://community.webshots.com/user/lantana777

fug sa ma culc si eu. E 4:17 dimineata la mine si acum se scoala puiul meu pentru inca o portie de laptic. macar sa apuc sa dorm o jumatate de ora.
va pupacesc pe toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

lantana,felicitari si sa-ti traiasca puiul,e tare scump!Si sprancenat!Stress-ul colegilor mei l-am probat si eu la nastere,si pe anestezista si pe ginecologi,care toti erau cu nervii intinsi.Anestezista mi-a zis ca de trei zile ma visa intr-una in diverse ipostaze,drept care nu i-am mai spus ca mi-a ascensionat epidurala intraoperator,ca se agita si mai tare.Desi am o coloana de pacienta perfecta,s-a chinuit sa-mi gaseasca spatiul,exact ca si la tine,pana m-a apucat un gen de lipotimie,i-am zis calma ca ar face bine sa ma culce pe o parte,ca incep sa ametesc.Parca i-am zis ca da bomba atomica,a inceput sa se agite si mai tare,mai ales ca ma cam pisca putin de sciaticul stang.Dupa ce mi-a bagat cateterul,de teama probabil ca n-o sa prinda,m-a pus in pozitie Trendelenburg si am inceput sa amortesc de abia mai puteam vorbi.I-am zis sa ma intoarca invers,dar deja abia mai respiram.Am mintit-o ca ma simt bine,de frica sa nu ma intubeze,si faceam eforturi supraomenesti sa respir,asteptand sa-mi vad puiul.Si am reusit!!!Fara adormit!
Acum spune-mi,te rog,te de ce scoli copilul,il hranesti la program fix,nu la cerere?Calciu am hotarat sa nu-i mai dau nici eu,dupa o singura incercare,esuata.Isi ia ce trebuie din lapte.Vitamina D2 o produce prin expunerea la soare,dar dat fiind ca acest gen de productie e necuantificabil,ii dau si Vigantolul prescris,mai precis incepem de maine,la varsta de doua saptamaniDe infasat l-am infasat si eu vreo 9 zile,dar a inceput sa protesteze din ce in ce mai vehement,asa ca il lasam fara scutec,asezat in pozitie de siguranta.
Fetelor,cu taratele cum procedati?De care,cat,cum le puneti in apa,pentru cat timp?Ca prea le laudati,vreau si eu
Gabriela,eu stiu ca la prima iesire se sta 10min,apoi cresti progresiv cate 10min zilnic pana la cat doresti si avand grija sa nu fie expus la vant/curent.Poate ma insel,dar asa am citit...
ocrainic,apropos de cifre,amica mea,dr.de familie la care l-am inscris pe Alex ptr.vaccinari,s-a distrat cand a vazut ce bilanturi zilnice increta-excreta exacte ii fac,mi-a spus ca fac doctorat cu copilulTotusi,daca eu asa lucrez cu adultii,ma face sa ma simt in siguranta:stiu cat si cand mananca,cate scaune,cat pipi,veriatii de greutate,bai,regurgitari etc.pana si ordinea la care suge la sani.Asa incat sunt privita ca o "maniaca stiintifica".Apropos de baie,cum zicea si rrox,le place apa calda,pe care cotul meu o percepe altfel decat pielea lui si am constatat la termometru:cotul meu se simte bine la 35grade,iar pielea lui la 37.Deci nu mai folosim decat termommetrul si Alex e fericit atat la baie cat si la masaj.Ba pe deasupra,la schimbatul Pampers-ului,pe care-l facem inainte de fiecare masa pentru a evita reactiile dintre pielicica lui si aciditatea fecalelor/urinei,il incalzim si-l uscam la pliuri cu foehnul lui si tareee-i place.Nu mai plange pana oprim foehnul.La fundulet folosim crema antiiritatii de la Welleda,de care nici nu mai e nevoie de fiecare data de cand am trecut de la servetele Farlin la Pampers(rrox ai avut dreptate).Dusul l-am folosit la baitele partiale,avand grioja initial sa-l acomodam cu apa luata cu mana si pusa pe burtica si picioare,cum face si rrox,si i-a placut din prima.
ninocikap,multumesc de link-urile puse ieri,am ras cu pofta impreuna cu Marius,sotul meu.
Teodora,nu claca,nu e cazul,deja de-acum depresiile postpartum se estompeazasi noi suntem aici.Pentru colici ai incercat sa-i pui caldura pe burtica:o sticla calda sau un saculet cu samburi de cirese incalzit si pus pe un material textil pe burtica(sa nu-l arda)?
Va pup,ma duc sa mananc.
A,am uitat,azi am inaugurat cosuletul de masinaAm cumparat din Germania,prin intermediul viitorilor nasi,un cosulet BritaxRomer model 2005 de care suntem foarte mandri,cica ar fi number one in Europa la toate testele(si eu am mare incredere in lucrurile nemtesti).Acum,ca ne-am umflat in pene,luam o pauzica si va pup.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/album?.dir=4c74&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Ocrainic, daca spui ca bb se simte bine cind il speli la funduletz in chiuveta de ce nu ii faci baie acolo? Noi asa facem de la inceput, inca n-am abandonat-o pt caditza, continuam atita timp cit mai incape. E mult mai comod pentru noi pt ca ne menajam spatele.

Teodora, si Julia a avut ieri un kk verde. O alta explicatie, pe linga cea data de Rrox, ar fi ca e un semn de tranzit intestinal rapid.

Daca ieri noapte Julia a dormit de la 11 la 6 dimineata, in noaptea asta s-a hotarit sa nu mai fie asa cuminte, m-a tinut treaza de la 4 la 5 jumate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

mai fetelor am zis sa fac si eu o treaba astazi.
asaa ca m-am muls ca am zis sa vad cat mananca ca am impresia ca sta prea putin la san si nu mi-a placut ca la cantarirea de 2 luni nu luase decat 650 grame, de la 4,9 kg la 5,55 kg.
Si ma mulg, sterilizez singurul biberon pe care il am in casa, si ala primit de la nasa cand a venit pe la noi si astept sa se scoale.
Si inchipuiti-va ca m-am chinuit aproape o ora sa il fac sa manance din biberon. Ultimul sfert de ora cel putin a urlat ca din gura de sarpe cu tetina in gurita si cu lapticul picurand si nu a vrut.
Dupa i-am dat sanul si a fost asa de fericit ca desi se trezise doar de o ora si ceva pana la urma a adormit iar.
asa ca experimentul meu a esuat dar nu stiu dacca sa ma bucur ca nu vrea biberonul sau sa ma intristez ca nu stiu rezultatul....

off, of

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

de altfel sa stiti ca nici suzeta nu o primeste cu nici un chip.
o scuipa cu o forta si de-a dreptul dezgust...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Fetelor, lamuriti-ma si pe mine: bebelina mea are doua saptamani si jumatate si alaptez cu succes din prima clipa. As vrea sa ii dau suzeta, am auzit ca o mai calmeaza, dar imi e frica sa nu refuze sanul daca se obisnuieste prea tare cu suzeta. La fel, imi e frica sa ii dau ceai cu biberonul(Baby Drink), cu toate ca pediatrul mi-a zis ca nu e nici o problema, dar daca se obisnuieste cu tetina si nu mai vrea tzitzi?
Voi cum procedati?

http://community.webshots.com/user/oanamucenicu

Mergi la inceput

vad ca ati fugit cu toatele, probabil la plimbarica, noi n-am mai avut chef deloc, ne e dor de tati, si in plus mi s-a parut ca bate vantul cam tare.

e foarte grav daca mai scapa cateva minutele ochii la televizor cel mic, tot se mai intampla oricat as vrea eu sa il feresc. Plus ca e asa de cuminte cand da de el, nimic nu mai zice, nici nu se misca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

ninocikap si oanamc,multumiti-i lui Dumnezeu ca aveti lapte si bb se bucura de el si lasati experimentele.Daca totusi vreti ceva masurat adaugat,incercati -daca n-aveti biberon cu lingurita de care v-am spus c-am cumparat de la bebelusultau.ro- cu lingurita sau canita;sigur nu va refuza sanul dupa aceea.
Mai vorbim mai pe seara.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/album?.dir=4c74&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput