Bebelusi de martie - aprilie 2005

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

gabriela cred ca nu l-ati facut public albumul si nu reusesc sa iti vad si eu minunea de baietel.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

Vreau sa incep cu felicitari pt ultimele fete care au nascut, danuta_t, mamanati si sibip, caci altfel iar incepe minunica si trebuie sa fug! Fetelor, sa va traiasca minunile de copilasi si sa va aduca mii de bucurii!

Multu rrox, ma gindeam si eu ca e asa cum zici si tu su cu cintarul si cu cantitatea de laptic, dar stii, asa cind faci "meseria" asta pentru prima oara, parca ai vrea sa-ti confirme cineva mai experimentat ca o faci bine sau ca o gindesti corect. O sa incerc zilele astea sa gasesc un cintar corespunzator, sa ma lamuresc si eu ca am crescut si ca sugem "regulamentar", si atit, nu vreau sa ne cintarim toata ziulica!
Da, mamacita- am si eu feeling-ul ca este bine, si ca noi crestem, mai ales ca poti observa usor cum ne-am schimbat, dar...parca as vrea sa am si confirmarea cifrelor. Cred ca fiecare noua mamica simte la fel.

Sa stiti ca si noi incercam sa iesim afara cit de mult, doar ca la noi din nefericire vine toamna, si au inceput ploile, dar tot mai prindem cite o zi cu soare! Ieri nu a fost insorit, dar am iesit pe plaja, caci a fost o zi calda. Ne-am plimbat cu bebele, iar el a dormit ca un ingeras. ii place asa de mult in aer liber!

Si eu vreau a ma apuc de miscare da sapt viitoare. Cred ca o sa reincep bazinul, caci nu sunt o persoana a abdomenelor sau aerobicului. Si din nefericire si la mine parca s-a blocat cintarul de o saptamina dupa cele 10 kg minus. Iar de burtica si alte pernite, ce sa va mai spun!

Cameron-ti-am vazut si eu dulceata de baietel! E un scump si un mare dolofanel, ti-e mai mare dragul cind ii vezi piciorusele!!!

Andira-ceea ce descri tu este "ceva neurologic", dar e "ceva nurologic" absolut normal, reflexul Moro, de care scapa ei dragutii mai tirziu. Sa-l vezi pe Daviducul meu cum sta dragul de el cu minutele asa deasupra capului, urlind ca din gura de sarpe in timpul baitei! Asa ca linisteste-te ca este normal ce descri tu la Irinuca!

Si asta era alta intrebare de a mea. Daca ati mai avea sugestii, nu stiu cum sa-l fac pe David sa nu mai sufere si urle asa ca disperatul la baita! Am incercat diferite metode de acoperire, sa nu se simta gol si parasit, dar parca nici una nu functioneaza! No facem baita cam in toiul periodelor cu dureri de burtica, caci sunt de pe la 18.30. Asa ca in toiul urletelor, pe la 20-20.30 incercam baita. Dar va dati seama ca si asta este plina de tipete si plinsete disperate. Moasa zicea ca din contra baia le face bine, caldura la burticica dureroasa. Dar la noi, nimic...Nu prea mai stiu ce tactica diferita sa adopt, caci imi pare tare rau de el nici macar baia sa nu fie o experienta pozitiva! Ieri am observat ca tinindu-l initial cu burtica in jos pe mina mea, parca a stat mai linistit sa-l spal pe spate, nu a urlat asa ca disperatul. Si cind il spal la fundulet in chiuveta dupa fiecare kaki (asta fiindca am observat ca nu mai e asa de rosu funduletul daca facem asa)sta nemiscat, placindu-i forte mult apa care curge. Oare as putea sa trec direct la dus??? Poate i-ar place mai tare!

Gata fug, ca a inceput scandalul,
Oana si David 3 sapt

http://community.webshots.com/user/ocrainic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrianah spune:

fetelor, nu am vrut sa bag spaima in voi cu lacrimile, citisem si eu in cartea romineasca si eram pusa pe ginduri.. oricum, vedeti ca an-k si marox ne-au zis ca e ok si mai tirziu .

draga ocrainic, nu stiu daca la voi se gaseste vanita Tummy-Tub.aici e mare moda cu ea. iti trimit o pagina web. noi o avem, si am folosit-o cu succes la primul copilas. bebelasul se simte ca in burtica mamei, ceva mai inghesuit, dar in siguranta.cu Gabriel inca nu am incercat,dar urmeaza:)
vezi ca pe marginea din stinga sus mai sint articole legate de tummy tub. http://www.domovital.com/_en/tummytub.html
succes la baita!
Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hiroral spune:

Buna mamici!!
Am si eu o intrebare:pot sa imi vopsesc parul,mai bine zis un pic decolorat??
Nu afecteza cu nimik lapticul??Nu am auzit sa aiba ceva de a face cu lapticul,dar mai stiu eu...
Sper sa nu va suparati ,dar zau ca nu stiu nimik in legatura cu asta si la doctor cand am fost am uitat sa intreb.Va mumtumesc anticipat!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lantana7 spune:

Sper ca nu ne-ati uitat si pe noi!
ALEXANDER CHRISTIAN, 22 aprilie, 3720g, 52.5 cm, APGAR 9/9
Am scris saptamina trecuta un mesaj pe fuga, dar se pare ca a disparut. Felicitam acolo toate mamicile noi si toti bebeii! Asa cum stiti, noi sintem singurei, fara nici un ajutor (bunici, matusi, etc.), dar ne descurcam de minune. V-am mai citit din cind in cind, insa nu am avut ragaz sa scriu.
Nasterea a fost usoara (cel putin asa mi s-a parut!). Ca si cu o saptamina inainte, pe 21 aprilie m-am dus la controlul obisnuit si aveam iarasi contractii pe care eu nu le simteam. De data asta nu m-au mai lasat si m-au trimis la spital peste drum de cabinet. Noroc ca eram pregatita. M-au pus pe monitoare si au hotarit: ramin sa nasc, dilatatie 5, contractii la trei minute. Mi-a fost putin ciuda pentru ca aveam eu o pasarica pe creier cum ca vreau ca puiul meu sa-si aleaga singur data nasterii nu sa i-o decida altii. In fine, m-am resemnat. La sase ma admiteau in spital, am stat pina la noua cu aceleasi contractii pe care eu nu le simteam, la noua si jumatate mi-au rupt apa si asta a fost partea cea mai dureroasa, apoi mi-au pus epidurala. Saracul anestezist, desi unul dintre cei mai buni de acolo, cred ca a fost cam emotionat, doar eram sotia colegului lui, a reusit dupa a treia incercare, mi-o tot punea pe partea dreapta unde simteam o durere cumplita. Eu parca ma timpisem de tot, stateam cu nasul in perna, individul incerca sa-mi bage acul in circa, sotzul meu ma tzinea in brate si pe mine ma apucase un ris isteric, iar toata lumea credea ca pling. Nu pot sa-mi explic nici acum ce-a fost cu mine. Si dupa ce a esuat sa mi-o bage corect de doua ori, eu plingindu-ma de dureri pe partea dreapta, a treia oara se pare ca a pus-o mai mult pe stinga si drept urmare partea stinga, in special piciorul a fost paralizat total. Am reusit apoi sa trag un pui de somn si la ora doua noaptea, gata, a inceput show-ul. M-am dilatat extraordinar de repede. Desi nu simteam nimic, dupa numai citeva push-uri, broscutza mea a vazut lumina la ora 2:36.Nici eu nu stiu cum am reusit sa imping asa de bine la cit de paralizata eram! Dupa ce am vazut cit de repede am nascut, mi-am dat seama ca a fost mai bine ca au provocat cumva nasterea ca altfel nasteam pe acasa, sau ajungeam la spital in ultimul moment si eram nevoita sa nasc fara epidurala. Vreau sa va spun ca am avut o stare de spirit extraordinara, fara nici un pic de emotie sau frica (eu care la fiecare examen pe care l-am dat in viata mea - si au fost zeci daca nu sute - aveam pulsul 120 si emotii de parca ma decapita cineva), poate de aceea am si nascut asa de usor. Cred ca mai emotionat a fost sotzul meu, desi n-a vrut nici o clipa sa recunoasca. MI l-au pus pe broscutza imediat pe burta, asa murdar cum era si cu cordonul ombilical atasat, dar cind l-am vazut asa de mic, mi-a fost teama sa-l ating. Ne-am pozat, ne-am pupat, m-au "aranjat" si la 5 dimineata ajungeam si eu in cele din urma in salonul meu. Desi nasterea a fost usoara, refacerea a fost mai grea. A doua zi am lesinat aproape la prima mea iesire la baie (desi asistenta era linga mine). Au sarit pe mine cu amoniac, a venit tot personalul medical care era pe acolo cred, s-au chinuit vreo 10 minute sa ma trezeasca, le-am dat ceva emotii. Dupa doua zile am plecat acasa (aici nu te tzin mai mult de atit!) cu dureri destul de mari. Ca sa constat ca de fapt ce ma durea foarte tare era un timpit de hemoroid care aparuse asa tam nesam si isi facea de cap. si asta m-a cam chinuit o spatamina, ca ma ridicam in miini de pe canapea, nici sa dorm n-am putut. In prima saptamina a stat sotzul meu acasa si m-a ajutat iar acum sintem singurei si ne este foarte bine. Eu mi-am revenit aproape complet si ma gindesc sa ma apuc de gimnastica. Vad ca depresia nu m-a ajuns, am avut ceva scene lacrimogene in prima sapatamina, dar au trecut repede. Ma simt excelent. Si cam asta este povestea nasterii puiului meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradaria spune:

Buna!Din cate am observat aveti mai putine fetite decat baieti,asa ca m-am gandit ca daca m-ar trece si pe mine cineva pe listuta am fi la egalitate.Ei bine ,sunt o fetita (mami zice tare,tare dragalasa)pe nume Dalia Larisa.Am venit pe lume pe data de 24 aprilie 2005, la ora 17:25.La nastere am avut 3100 gr. si 52 cm.Si sa va mai zic ceva: am primit amandoua nota 10.Era culmea dupa 18 ore de chin sa nu primim nota maxima,nu?
Va pupicesc si o sa incerc sa o las pe mami sa stea de vorba cu voi
cat mai mult.Pa,pa.(acum eu sunt la ea in brate si ea scrie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Hiroral eu m-am vopsit deja o data, cam la 3 saptamani jumate de la nastere si acum ma vopsesc iar pentru ca sambata este botezul puiului si trebuie sa fie frumoasa si mami, nu?

Nu cred ca are efecte daunatoare, eu nu am vazut nici unul.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Rrox si noi vrem pe listuta:Antonia Maria-20/04/2005,ora 10:20,3450kg,52cm,scor Apgar 9/10
Oanamc si noi avem dimineata colici;acum sotul meu a trebuit sa o scoata afara si sa o plimbe cu masina pt.ca numai asa se potoleste;am momente cand simt ca voi claca;
Fetelor poate ma puteti ajuta cu un sfat:Antonia mananca la 3 ore dar daca se trezeste mai repede sau are colici cauta mereu cu gurita;oare am destul lapte?se satura?scutecul il schimb aproape la fiecare supt;
Va invidiez pe cele care nu aveti treaba cu colicile!Sunt momente cand nu stiu ce sa mai fac cu ea asa se incovoaie si se rasuceste;sunt zile cand ne tin de la 6 dimineata pana la 16 dupa amiaza;incepem si noi sa facem caca verde;asta inseamna ca se curata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Hiroral vopseste-ti parul linistita, nu ajunge nimic in laptic. Si eu mi l-am vopsit.

Ocrainic poate nu-i place temperatura apei. La Ioana am observat ca o vrea mai fierbinte. Daca o pun normala (cum o simt eu la articulatia cotului) plange, in schimb daca e ceva mai calda ii place si nu plange deloc chiar daca e ora de masa defapt (ii fac baie cand se trezeste sa manance, inainte de masa). Si cand o bag in apa intai o obisnuiesc putin, ii dau apa cu mana pe picioruse si burtica. In rest si ei ii place sa o pun pe burtica. Daca plange si o intorc invers uita imediat de plans si incepe sa munceasca sa-si ridice caputul, e foarte mandra dupa aceea

Lantana bine ai revenit pe forum. Ma bucur ca sunteti bine si tu si baietelul tau si ca ai nascut asa usor. Pacat ca te-a chinuit anestezistul (stiu si eu preabine ce inseamna, m-au chinuit anestezistii astia la amandoua nasterile!!) si hemoroidul.

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lantana7 spune:

vad ca sint o multime de Alexutzi in grupul nostru.
si acum sa va spun despre puiul meu: este cel mai cuminte copil din lume (deocamdata!). Doar maninca si doarme de cind am venit acasa. Probabil ca stie ca mami nu are prea multe ajutoare si nu vrea sa o supere. Uneori doarme asa de adinc, ne chinuim cite 10 minute, un sfert de ora si eu si sotzul meu sa-l trezim. Colicile nu au aparut inca si speram sa nu apara nici de acum incolo. Maninca sin acum. La inceput in spital i-au dat formula si dupa doua zile cind am venit acasa, am inceput sa-i dau sin dar completam cu formula, nu aveam atit de mult lapte si facusem si niste rani tare urite. Asa ca a trebuit sa ma mulg. Se mai intimpla si acum citeodata, noaptea sa-i mai dau putina formula, mi se pare mai infometat si i-o dau numai dupa ce suge la ambii sini. Doarme de n-are treaba dupa aceea. Nici cind se trezeste nu face prea multa galagie, doar il aud cum foshnaie si se screme. Am fost deja de doua ori la control si este foarte bine, a recuperat in prima saptamina ce-a pierdut de la nastere. Aici nu se da bebeilor calciu si vigantol, cel putin noua nu ne-a spus nimic si ne-a mai mentionat ca nu trebuie sa-i dam nimic altceva pina la patru luni (apa, ceai) atita timp cit suge la sin care-i asigura tot ce are nevoie.
Avem si noi aceleasi probleme ca si voi cu dormitul in patutz. Nu prea-i place deloc, cel mai bine doarme intr-un leagan, ca un scaunash, in care sta cam chircit, nu prea ma incinta, dar se pare ca acolo se simte cel mai bine, e mai aproape de pozitia din uter. De la spital ne-au spus sa-l infasam in primele saptamini (nu legat, binenteles) ca asa se va simti cel mai bine, ca in burtica la mami, pina se acomodeaza cu mediul cel nou. Si mai avem problema cu pielea, e ca o reptilutza. Am o crema speciala, fara miros, cu care-i dau in fiecare zi, iar in baitza ii pun un fel de ceai de taritze de griu. Mi-au spus sa evit cosmeticele, uleiurile care au parfum, cel putin pentru primele doua saptamini.
Altfel ce sa va mai spun? Puiul meu seamana deocamdata leit cu taica-sau, a avut o gramada de par cind s-a nascut si inca mai are si are o patutza mica, rosie, pe pleoapa dreapta, am inteles ca se mai numeste "sarutul ingerului". Doctoritza ne-a spus ca o sa dispara pina la un an. E insemnat dragul meu pui. O sa incercam sa va punem si citeva poze. Am vazut si unele poze cu puii vostri si toti sint niste scumpici!
hai ca va pup acum ca s-a trezit broscutza mea!

Mergi la inceput