Ceaiuri pentru bebe

Ceaiuri pentru bebe | Autor: adelamaria

Link direct la acest mesaj

As avea nevoie de sfaturile si parerile voastre pentru a putea ajuta o prietena draga cu un bebe mic de 11 luni. Bebe adora sa bea ceai; nu stiu exact la cate luni a baut prima data, dar stiu ca ii place tare mult!...Bea si ziua si noaptea, destul de mult si il bea cu placere...Iar mami lui e in dilema acum...si in criza de idei ...Nu mai stie ce fel de ceiut sa ii dea puiului. Am inteles ca i-a dat de tei, de menta, acum ii dadea de capsuni...Toate cu moderatie, desigur, desi bebe e innebunit dupa ceiut...
As fi vrut sa va intreb daca exista un ceai special pentru copii. Sincera sa fiu, eu ma intreb daca bebe poate bea ceaiul pe care il bem si noi, de fructe, de lamaie...ma rog, ceaiuri din comert, dar cat de cat naturale...Stiu ca ceaiul contine teina (asemanatoare cu cofeina) si mai stiu ca sunt diverse contraindicatii (menta constipa, socul provoaca transpiratie, ceaiul de capsuni poate provoca diaree...)
Voi aveti ceva cunostinte in domeniu? Stiti ceva despre ceaiul pe care il poate bea bebe? Exista contraindicatii? Stiti vreun ceai special pentru copii?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Exista ceaiuri speciale pentru bb, de la Hipp. Milupa, Humana si am mai vazut in farmacie si alte marci dar acum nu imi amintesc. Sunt granulate si indulcite, de fructe (pt. bb-i mai mari de 6 luni), de plante pentru colici. Mai este baby drink, baby calm, baby tea.....oferta este destul de variata.

Cristina, Christian si bebe Alexia Maria Uimirea (D.N. 02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Multumesc frumos pentru raspuns! Asa stiam si eu: ca exista ceaiuri speciale pentru bebe. Am intrebat de ce nu le prefera pe acelea si mamica mi-a spus ca acelea sunt pentru colici majoritatea...Acum, sincera sa fiu, cred ca cele speciale sunt si mult mai scumpe, nu? Nu am vrut sa intru in detalii, nu avea rost, dar am zis ca o sa incerc sa ma interesez. O sa caut si pe net; sunt curioasa cu ce or fi indulcite ceaiurile astea speciale...
Sper totusi ca ceaiul normal nu-i face rau lui bebe...Eu nu-mi permit sa ma amestec in parerile parintilor lui, nici sa ma prezint cu ceiutul special la usa, bebe sa se obisnuiasca cu el si pe urma...
Totusi o sa ma mai interesez si prin farmacii.
Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

Si ce daca cele speciale de bebei sunt pt colici?... Eu prefer sa-i dau de vreo 2 saptamani babycalm care e o combinatie de ceaiuri... si nu e dulce... Am tinut sa-i dau acest ceai deoarece ceea ce bea el e f dulce si nu mai voia la un moment dat sa manance...
Deci nu vad de ce nu i-ar da chiar si babycalm... Are in compozitie fenicul, chimion, musetel, si menta, iar pe cutie scrie: "dozat optim pt a favoriza calmarea tulburarilor digestive"...
Daca gresesc cu ceva va rog sa-mi ziceti si mie...

Ceaiul granule de la Hipp e dulce, el deja manca laptele f dulce cu un medicament f dulce... si de la atata dulce a vomitat... Deci?.....

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Albumul lui Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Cele de fructe (imbogatite cu vit. C) care se dau de la 6 luni nu cred ca mai sunt pentru colici. La varsta asta bebelusii nu mai au colici. Intr-adevar sunt indulcite cu zahar, numai cele de la Humana sunt indulcite cu dextroza. Astea granulate sunt ceva mai scumpe dar tin destul de mult, deci isi merita pretul. Poti intra pe site la buburuza.com sa-ti faci o idee.

Dar, asa cum a zis si Felis, daca cele granulate nu sunt potrivite, se gasesc la plafar din amestecuri de plante, speciale pentru bebelusi.

Cristina, Christian si bebe Alexia Maria Uimirea (D.N. 02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Am intrat si pe buburuza. Nu sunt atat de scumpe ceaiurile cum credeam eu! Mi se par chiar OK. Dar o sa ma interesez si la plafar, sa vad ce au. Probabil ca voi face o incercare. Desi ma ingrijoreaza tare zaharul din ele. Citisem aici pe forum ca ceaiul nu ar trebui indulcit...In fine, ma mai informez!
Mersi frumos pentru ajutor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Si Bogdan (2 ani si 5 luni) este un mare bautor de ceai.
Eu te-as sfatui sa-i dai ceaiuri din plante mai bine decit cele granulate. Nu pot sa cred ca cele granulate sint naturale, dupa mine trebuie sa aiba ceva chimic in ele. Dar poate ma insel.
Exista multe firme care fac ceaiuri de colici pt. copii (Baby Calm, Baby Tea, ceai de colici se cheama si sint produse Celmar, Belini, Fares, etc.), ceaiuri la pliculete. Eu ii dau de la ~ 5 luni ceaiuri de colici, indulcite si neindulcite. La inceput i-am pus 1 lingurita rasa de zahar la 250 ml (zaharul fiert in apa), apoi de la 1 an i-am pus o lingurita de miere. A avut si perioade in care i-am dat ceaiul neindulcit, dar acum ii pun miere ca mierea e buna pt. sanatate si contra constipatiei (are tendinte ).
Un alt ceai pt. copii este Ceai mai drag pt. copii (de fragute) de la Fares, cu vitamina C. Lui Bogdan ii place tare mult si neindulcit.

Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Adelamaria,

Fetitza mea de 1 an si 3 luni bea cu placere ceaiuri, insa nu orice, ci doar cel de macese (romanesc, de Plafar, cu fructe intregi zdrobite) sau de soc cu lamaie...Eu le indulcesc cu putina miere, sunt pline de vitamine. Nu am dat fetizei pt. ca mie nu-mi plac (nici ei), ceaiurile la pliculetze de fructe(de padure, fragi, capsuni, caise, etc...marcile Celmar, Belini si ce-or mai fi), mi se par chiar rele la gust, n-au nici o treaba cu fructele care apar "pozate" pe ambalaj...
Fiecare cu preferintzele lui...

In ce priveste ceaiurile pe care i le dau eu, in caz de diverse temeri (ex: socul-sudorific, etc), pot fi facute mai diluate si se pot alterna, chiar e recomandat!

Pupicei si ...ceaiuri gustoase si sanatoase!

Ramona si Maysa (27 ian. 2004)

Poze cu Maysa-"Duracell"

Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate.(Jack Penn)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

ceaiuri de orice fel, dar mai bine de plante... si Diana mea e mare bautoare de ceai...

Fetita mea este Diana-Maria, nascuta pe 24.10.2001 http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Emma mea bea si acum, la 2 ani, ceai de bb, de la Milupa sau Hipp. Am vazut mai nou si Humana. Ti le recomand cu incredere!

_Ella, Emma & din burtica

http://community.webshots.com/user/emmaandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

Am fost azi la dr si am intrebat daca conteaza ceaiul. Mie personal mi-a recomandat doctoritza musetel si/sau tei.
Mi-a zis ca babycalm e bun, dar Mihai se cam constipa, iar babycalm are menta... Deci d.a.p.d.v. conteaza...
Si eu personal i-l dau neindulcit... Ii place...

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Albumul lui Mihai

Mergi la inceput