Amenajarea apartamentului
Raspunsuri - Pagina 14
clauditza28 spune:
se pare ca n-a mers sa pun link-ul . nu ma pricep. culoare mobilei este maron chihlimbar , peretii piersica deschisa , iar parchetul bambus!
in iunie 2007 vine barza
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by clauditza28
in iunie 2007 vine barza
Clauditza, e mai simplu sa copiezi pur si simplu linkul, fara parantezele acelea patrate:
http://i123.photobucket.com/albums/o300/clauditza28/corpsufragerie.jpg
Cit despre culori, eu as pune covorul si perdeaua in ton cu peretii si nu cu mobila. Nuanta mobilei este (daca nu ma insel, redwood cu calvados sau altfel, cu radacina (lemn) de trandafir, producatorii de pal folosesc denumiri diferite).
Ideal este sa nu folosesti multe culori intr-o incapere. In fotografie, pare ca peretii sint mai mult spre roz foarte deschis, decit oranj deschis (ca nuanta componenta a "piersiciului") asa ca eu as adauga visiniu pentru covor si alb pentru perdea. Dar depinde si de culoarea canapelei.
In concluzie, in camera din fotografie as pune asa:
varianta 1:
asortam la structura mobilei (redwood)
o canapea visinie
citeva mici insule de "covor",dreptunghiulare, in culoarea peretilor (desi cred ca ar fi greu sa le potrivesti exact), repetind dimensiunile usilor, lasind la vedere parchetul din bambus (poate ca e sensibil dar este foarte decorativ si e pacat sa-l acoperi)
perdea alba si facultativ draperii visinii, sau visiniu cu desen discret alb
ca sa fac legatura cu albul perdelei, as avea grija sa pun pe canapea cite 3 perne (sau inmulteste cu 2 daca vrei mai multe, dar grupeaza-le cite 3) una alba, una visinie si una piersica, ma rog, culoarea peretilor (daca nu pui draperie) sau una alba, una visinie si una visinie cu desen alb (din acelasi material cu draperia), daca pui draperie.
-accesorii decorative albe (o statueta, o vaza, un suport de luminare
Varianta 2
asortam totul cu usile mobilierului - e mai dificil
- repetam amenajarea de mai sus doar ca alegem alte culori in loc de visiniu si alb.
-m-am gindit la piersica de pe pereti cu maro-roscat, exact ce ai deja in camera. (ar merge foarte dragutz si galben cu coniac dar nu ne "lasa " peretii
-canapeaua nu o alege intr-o singura nuanta ci cauta o tesatura in doua culori sau cu model ( si sa nu fie geometric fiindca ar aglomera dpdv vizual, mobila are deja model pe furnir asa ca e bine sa cauti ceva asemanator sau deloc, bazindu-te doar pe cele doua culori ale tesaturii)
-poti sa pui canapeaua intr-o singura culoare numai daca nu pui nimic pe jos (lasi parchetul total la vedere) iar in acest caz, "nu ai voie" sa pui canapea in aceeasi culoare cu mobila, e prea mult.
In final, as cauta o canapea si o perdea in nuanta piersicii tale dar as avea grija sa mai adaug citeva accente pe ici pe colo in culoarea parchetului ( iar ca decoratiuni interioare chiar as cauta obiecte din bambus, sa repet motivul parchetului).
Ca sa nu apara prea multa piersica in incapere (si daca nu cumva vrei sa pui draperie) as desparti citeva fisii de perdea din voal cu fisii de tesatura decorativa. (3 fisii de perdea cu 2 de tesatura, intercalate) si evident as arunca 3 perne pe canapea cu cele trei culori folosite.
Ca sa recapitulam putin:
O camera este cu atit mai frumoasa cu cite e mai ordonat amenajata. Exista si stiluri ceva mai aglomerate si sofisticate dar nu sint prea indicate in spatii cu dimensiuni mici.
Hotaraste care ti-e culoarea cea mai draga din toata camera si pe aceea foloseste-o cel mai mult (dar fara sa exagerezi sau avind grija sa o "rupi" cu ajutorul accesoriilor.
Da-i camerei tale o tema ( si imagineaza-ti ce fel de camera vrei sa fie? ce destinatie vrei sa-i dai? de relaxare, dinamica, de joaca, de primire?) si tine-te de ea ( repet, fara sa o incarci ca sa nu iasa un kitch).
Deoarece din imagine, asupra mea parchetul a avut un impact maxim asa ca i-as da ca tema : relaxare exotica.
Pentru a obtine asa un efect ai nevoie de culori solare, puternice in contrast cu tonuri ce aduc aminte de nisip, de pamint ars de soare si ca decoratiuni, o planta spectaculoasa, un tablou la tema, un vas de arama etc.
Daca ai vrut sa iti alcatuiesti o camera moderna mai degraba decit intr-un stil traditional, se schimba povestea.
Dar nu vreau sa scriu aici un roman
Sper ca ai inteles ceva si ca ti-am fost de folos.
p.s. observ ca picioarele mobilierului au aspect de metal satinat iar minerele sint cromate ca si cantul PVC al biroului. Sint convinsa ca nu tu esti vinovata de aceasta eroare de design ci producatorul si imi dau seama ca nu mai ai cum sa le schimbi asa ca nu ai ce face decit sa fii atenta cind iti vei alege televizorul sau alta aparatura din casa ( sau chiar alte accesorii, gen galerie sau rame de tablouri) sa iei in calcul acest lucru si sa cauti sa iei ceva apropiat cu doar unul din elemente, de pilda cu picioarele satinare, ele sint cele care domina estetic). E un detaliu absolut minor la prima vedere dar care are mare greutate dpdv vizual in ansamblu si nu tine de obsesie
Succes, sa ne pui poza cind ai terminat cu amenajarea!
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
aurora56 spune:
Fetelor am fost la un atelier de tamplarie sa vad niste usi si mi s-au parut foarte scumpe 59 ron usa cu broasca si cu geam ornamental din brad (pe langa baie trebuie sa schimb intai usile) si mi-au zis ca-s gata cam in 2 saptamani .Nu cred ca ma incadrez pana la pasti cu totul asa ca las dupa pasti ca sotul meu nu are timp nici sa vada, sa cautam ce ne trebuie dar sa mai si intram in renovat .Ma lupt cu morile de vant.Voua vi se par scumpe usile la pretul asta ?Sau poate stie cineva unde pot gasi mai ieftine (sotul a zis ca la pretul asta mai bine facem din termopan si iesim mai ieftin).
poze1
poza2
clauditza28 spune:
mersi mult daniela pentru raspunsuri! cred ca o sa adopt varianta 1, avand in vedere ca canapeaua este visinie. dar pernutele sunt de un galben foarte pal cu niste dungi subtirele visinii si maron inchis. am sa incerc sa ma folosesc de ponturile tale ca sa obtin o camera asortata si in acelasi timp nu prea incarcata.
in iunie 2007 vine barza
codruta_grg spune:
quote:
Originally posted by aurora56
Fetelor am fost la un atelier de tamplarie sa vad niste usi si mi s-au parut foarte scumpe 59 ron usa cu broasca si cu geam ornamental din brad (pe langa baie trebuie sa schimb intai usile) si mi-au zis ca-s gata cam in 2 saptamani .Nu cred ca ma incadrez pana la pasti cu totul asa ca las dupa pasti ca sotul meu nu are timp nici sa vada, sa cautam ce ne trebuie dar sa mai si intram in renovat .Ma lupt cu morile de vant.Voua vi se par scumpe usile la pretul asta ?Sau poate stie cineva unde pot gasi mai ieftine (sotul a zis ca la pretul asta mai bine facem din termopan si iesim mai ieftin).
poze1
poza2
59 RON? Adica 590 RON, nu? Eu zic ccc ca sunt la un pret normal, mai ales ca are broasca si sticla si cred ca si tocurile. Am vazut usi si peste 1000. Daca ti le cumperi de la ei, intreabai si cu cat ti le monteaza, ca pe noi ne-a taxat cu 800.000 lei/usa* 5....hmmm
Codruta &
Petra Alexandra asa crestem noi
aurora56 spune:
pardon ,pretul e de 590 ron (ups !!! inca nu m-am obisnuit cu ronii ,adica 5,9 milioane cu tot cu montaj ).Am cerut pretul cu tot tul afara de zugravit pe care nu mi-l asigura ei .
poze1
poza2
aurora56 spune:
Codruta ,am vrut sa arat si sotului pozele cu baia ta si nu le mai pot vizualiza .Imi placeau mai ales combinatia de culori de la baia mica si eram curioasa sa vad usile .
poze1
poza2
ina C spune:
am readus subiectul ca sa il citesc pe indelete...
"Sa nu cautati a face pe om mai bun prin ratiune, ci prin exemplu;nu incercati a misca decit prin emotie;sa nu credeti ca puteti trezi dragostea decit prin dragoste.Fiti ceea ce vreti sa fie celalalt.Viata voastra, iar nu cuvintele voastre sa fie o predica."(II.Fr.Amiel)