Amenajarea apartamentului
Raspunsuri - Pagina 10
BraveGirl spune:
La cele cu hidromasaj, preturile incep de la 4000 Ron si pot ajunge pana la 40000 Ron...cele mai scumpe pe care le-am vazut eu sunt cele de la JACUZZI. Noi am gasit la preturi acceptabile la Sanotechnik.
==========
Corina
Albumul meu
Miramar spune:
Nu stiu cat costa cada, fara sistem hidro-masaj. Am uitat ca aveam preturile defalcate.
Pretul pentru cada cu sistem hidromasaj variaza in marja pe care a spus-o Bravegirl in fct. de ce sistem ai ales - poate fi doar cu jeturi de apa (cea mai ieftina), poate avea in plus si jeturi de aer, doze dorsale, sistem cromoterapie cu o lampa in mai multe culori sau mai multe lampi, sistem autocuratare.
Noi am ales asa - 1,40x1,40 cu jeturi de apa, jeturi aer, un set de doze dorsale (pt. spate) - ar fi fost bune 2 seturi in ambele laterale pt. cand fac 2 pers. baie dar n-am mai avut bani, o lampa cromo-terapie cu 7 culori, sistem autocuratare. In plus a venit cu bateriile +dus montate pe ea si incluse in pret.
Suntem f. multumiti de ea - am luat-o de la Belform care este una din fabricile Romstalului, dar nu are puct. de desfacere separat, doar prin Romstal unde adaosul Romstalului ajunge sa mareasca pretul cam cu 30-40%. Noi i-am gasit la targul de constructii si ne-am dus ulterior direct la fabrica.
xelanoimis spune:
Miramar, unde e fabrica si cum ati procedat sa luati direct de la ei? Am vazut si eu cateva modele care mi-au placut, dar mi s-au parut mult prea scumpe, asa ca decamdata ma orientasem spre Sanotechnik, care aveau preturi mai acceptabile si doua modele de 140x140, pe gustul meu. Oricum mai am o luna pana la decizia finala, caci nu vroiam sa cumpar cada inainte sa termin cu tot santierul.
Miramar spune:
Xelanoimis ti-am scris exact PM.
Ne-am dus direct la fabrica, care e in spatele Romastalului din Vitan, pe langa Home Design Mall.
codruta_grg spune:
Eu am vazut cazi cu hidromasaj de la 12 milioane (dar nu cred ca sunt de calitate). Cand imi cumpar cada urmatoare, nu am sa imi mai iau pe colt, ca nu incapem bine in ea (amandoi ). Si prea mare nu cred ca imi va incapea in baile de apartament.
Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
asa crestem noi
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=31" target="_blank">aici ne puteti vota poza "VIN2"
olim spune:
pai si noi ne tot gandim daca merita pana la urma sa cumperi o vana pe colt, ca mie mi se par mici cele care ne itra noua in bai, si prea mari celalate.Zice sotul ca daca punem una mai mare v-a trebui sa stam cu picioarele pe vana can foloseste buda
dar vanile normale tip jacuzi,la ce preturi si dimensiuni sunt.Multumesc pt orice informatii
Miramar spune:
Sistemul de hodromasaj are acelasi pret independent de cada pe care este mmontat si el este cel care creste pretul cu adevarat - cada in sine - are pret separat, cada mea normala, dreptunghiulara a costat 100 euro (fara masca am incastrat-o in rigips placat cu faianta) - luata tot de la Belform. Cada de colt cred ca a fost vreo 3-400 euro (cu tot cu masca - nu puteam s-o incastrez caci trebuie sa ai acces la sistem) - sist. de hidromasaj insa i-a marit de cateva ori pretul.
Cat despre faptul ca intr-o cada de colt nu intra 2 pers. comparat cu o cada dreptunghiulara este o impresie gresita. Ganditi-va ca oricum ar fi cada aia de colt simetrica sau asimetrica ea este mai mare decat cea dreptunghiulara - deci clar 2 pers. intra intr-o cada de colt cel putin la fel de bine ca intr-una dreptunghiulara.
Totusi pentru baile mici de apartament nu va recomand cada de colt - baia fiind mica va rapeste din spatiu, iar benefiicile ce le ofera nu mi se par a compensa spatiul pierdut. De altfel nici vizual/estetic nu ma incanta.
In plus va atrag atentia ca sistemul de hidromasaj este un mare consumator de curent si este foarte periculos, daca instalatia electrica nu a fost gandita de la inceput asa incat sa permita instalarea sa si iarasi daca nu a fost executata cum trebuie. In mod absolut in blocurile construite inainte de 1989 nu trebuie instalate. Poate doar sa schimbi toata instalatia electrica asa incat sa permita instalarea sa - dar nu ma pricep trebuie consultat un electrician. Nu stiu sa va explic ce trebuie dar stiu ca e nevoie de multe chestii speciale in materie electrica ca sa fii in siguranta in prumul rand si in al doilea rand ca sa nu-ti sara sigurantele de fiec. data cand dai drumul la jacuzzi. In sensul asta daca intentionati sa va cumparati asa ceva va sfatuiesc ca inca de la fazele incipiente ale renovarii/construtiei sa va interesati la distribuitorii de sisteme hidromasaj asupra puterii electrice a lor si in plus sa discutati f. clar cu electricianul.
olim spune:
miramar, multumim din suflet pentru aceste detalii, este o informatie .Apartamentul meu e nou, si deja l-am avizat pe constructor ca vreau jacuzzi, chiar daca e vana pe colt sau nu.Am vazut aici cu 399 ceva super fain, si cred ca pana la urma il ducem de aici, ca acasa am inteles ca is foarte scumpe.Nu mai gandim oricum.
Baia mea are 2.10x2.5 si ma gandeam sa punem latura mare pe peretele de 2.10 , ne mai gandim oricum.
carla2005 spune:
Am trait si noi experienta amenajarii unui apartament cu 3 camere si e o amintire de cosmar!
Am pastrat din vechiul apartament doar usile dar regret ca nu le-am schimbat mai bine lasam camerele fara usi pana ne permiteam sa punem unele!
Am pus tamplarie PVC cu sticla low-e insa greseala care am facut-o -nu am pus sitem oscilobatant si la usile de la balcoane !
La baie am pus oglinda cu dulapior si polita...maaare greseala oglinzile astea au deobicei si sitem de iluminat cu spoturi...iar becurile de la spoturi fac o lumina de zici ca stai cu lumanarea in baie !
Cada am luat din tabla de 5mm ca alea din nu stiu ce cica se ingalbenesc cu timpul si iti crapa , ideea e ca noi cand am facut curat cada era deja ciobita ca le-a cazut la marii mesteri un ciocan in cada!
Gresia si faianta am pus-o aceasi culoare in toata casa(hol bai si balcoane , in bucatarie am pus doar in partea unde se gateste) am luat de la cesarom una ieftina si frumoasa!Cica e bine sa folosesti aceleasi noante in toata casa sa existe o unitate ...asa am citit si eu atunci pe net! Noi am mers pe nuante de crem...galben..maro!!Mie nu-mi plac culorile tari iar astea sunt fosrte relaxante!
In sufragerie aveam pe un perete o grinda pe care am imbracat-o in caramida aparenta si sub ea am facut un semineu de decor , am tras lumina sa punem doa aplice in stanga si in dreapta semineului , semineul il vom imbraca in lemn si vom face vatra din fier forjat, iar pe semineu punem poze in rama! Sufrageria o vrem clasica, asa ca am luat canapele din piele model clasic, deocamdata in sufragerie avem mocheta super ieftina 60mp ca am pus-o provizoriu pana facem rost de bani sa punem parchet clasic!
Dormitor mare am pus parchet laminat (super naspa cred ca il voi scoate cu timpul) si mobila din pal ca asta ne-am permis-ne grabeam sa ne mutam fiindca trebuia sa nasc!
Camera copilului pe jos mocheta groasa si mobila tot din pal.
Bucatarie-am spart debaraua si am bagat acolo mobila de bucatarie , am mutat ghiuveta acolo si am pus gresie si faianta doar in fosta debara, am facut o arcada care desparte locul de gatit de restul bucatariei, iar bucataria a ramas toata ca loc de luat masa unde am pus parket pe jos!
Cam atat!Revin cu detalii despre mesteri
carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006
botez...si altele
poze bb
"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur."