Ce-nseamna a fi o MAMA BUNA

Ce-nseamna a fi o MAMA BUNA | Autor: babygirl

Link direct la acest mesaj

Ma tot gandesc la subiectul acesta de cateva zile si azi m-am hotarat sa deschid discutia. Cred ca ne-ar folosi tuturor sa citim parerile altora deoarece in multe privinte parerile sunt impartite, iar exprimarea afectiunii, declararea iubirii, manifestarea dragostei..vin in fel si fel de forme. Nu de putine ori am auzit acuze legate de anumite moduri in care mamele isi cresc copiii. Va propun asadar sa va spuneti puctul de vedere. Faceti-o asa cum va vine mai usor, asa cum simtiti in mometul acesta, impartasindu-ne din experienta voastra de mame sau chiar de fiice sau nurori...

Eu in curand voi fi mama. Peste putin timp ma voi confrunta cu o multime de probleme de relationare, de comunicare, noi pentru mine. In primele luni va trebui sa satisfac impecabil nevoile de baza ale puiului meu: hrana si afectiune. Igiena si hranirea pruncului meu vor deveni cele mai importante pentru mine si sotul meu, iar oferirea dragostei protective va trebui cultivata. Apoi nevoile se vor multiplica, iar eu ca mama buna va trebui sa le intuiesc si sa le satisfac in masura in care ma pricep si pot..

Asadar, dragele mele...CE INSEAMNA A FI O MAMA BUNA?

Voi deschide lista cu:

- a oferi dragoste neconditionata

Va rog sa continuati. Intre timp voi alcatui si eu o lista mai lunga pe care o voi scrie aici. Am sa ma gandesc chiar azi ce as vrea si voi incerca sa ofer pruncului meu pentru a creste sanatos si in armonie cu ce traieste in jurul sau.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

- a intelege si satisface nevoile copilului tau .
Exact asa cum spui - sentimentul matern apare instinctiv dar trebuie cultivat.
A fi o mama buna inseamna pentru mine o meserie care se invata cu rabdare , toata viata .

Eu,el(Alex-5ani)si ea(Freya-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Cred ca lista trebuia inceputa cu AI INCREDERE IN INSTINCTELE TALE MATERNE...

Ca nu putine am fost cele care ne-am trezit "invadate" de o multitudine de sentimente de dragoste fata de o fiinta pe care o vedeam pentru prima oara (unele) la capatul a (uneori) 12 ore de dureri... Si cred ca fiecare am trecut prin puctul situat de regula la jumatatea sarcinii si numit "Oare o sa fiu o mama buna?!ce o sa fac eu cu copilul?! Ce se face cu un copil?! Cum o sa educ eu un copil?!" si dupa ce ne-am cunoscut, am stiut exact ce trebuie facut... Cate plansete n-am interpretat numai uitandu-ne la copil si lasand feeling-ul nostru sa vorbeasca pentru el..?

Ma rog, poate vi se pare exagerat, dar mi-am crescut (pana acum) copilul mai mult singura (parintii nu ne pot ajuta, iar taticul lucreaza din zori si pana-n seara si cateodata e plecat saptamani bune din tara..)... a trebuit sa ma impac singurica cu nelinistile si nelamuririle de mama...

mamica de ( 13oct04 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonaparte spune:

Dragele mele actuale sau viitoare mamici,
(eu sunt si si )

deja v-ati exprimat foarte frumos gandurile in legatura cu acest subiect, atat de frumos incat m-am inhibat si nu stiu ce sa zic...

as incepe totusi prin a spune ca o MAMA este intotdeauna BUNA!!! ceva mai bun nu poate exista pentru copilul ei ( bineinteles, atata timp cat ne incadram in normal, nu vorbim de cazuri patologice aici)

si asa cum ati observat si voi, cele deja mamici, totul vine de la sine, natural, instinctiv.

nu stiu daca exista retete de "mama buna", dupa cum vedeti...fiecare isi exprima niste sentimente cat se poate de personale. pana la urma fiecare mamica este buna, asa cum crede ea de cuviinta.

dupa mine, o mama buna inseamna: a iubi, a ingriji, a proteja, a rasfata, a fi severa, a fi reponsabila, a fi vesela, a te juca, a fi sincera, a fi devotata, a fi rabdatoare, toleranta (sau nu)...si altele, si altele...

,
ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

si eu ma intreb ce inseamna sa fii o mama buna si cind am vazut subiectul postat imi suflecasem minecile si ma pregateam sa iau notite de la cele cu experienta. sunt intr-o panica totala. si daca nu o sa fiu o mama buna? daca ma va uri copila mea cind va fi mare? am mai vazut chestia asta intimplindu-se si sunt convinsa ca mamele alea n-au facut-o intentionat. o sa incerc sa fiu cum a fost mama mea cu mine- mie mi se pare ca e o mama buna si sper sa ma iubeasca si fiica mea cum o iubesc eu pe mama. altceva...nu stiu.
M22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

As adauga:
-a intelege ca piticul are propria lui personalitate, propria lui traiectorie in viata;

Sa ii respectam optiunile, talentele, sa nu vrem ca el sa faca tot ce n-am facut noi. Sa-i dam dreptul sa aleaga, conform varstei si priceperii lui.

-sa incercam sa-l pregatim pentru viata, nu va fi un vesnic copil, sa il invatam sa se descurce singur, nu sa facem Totul pentru el

Cum reusesti sa fii o mama buna:
-sa iti iubesti infinit puiul - ceea ce vine de la sine
-sa ii acorzi TIMP si ATENTIE
-sa inveti din greselile proprii
-sa ciesti si sa te informezi despre personalitatea lui, despre cresterea copilului
-sa nu vrei sa fii o mama perfecta. E suficient sa tinzi spre perfectiune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Nici eu nu imi gasesc cuvintele ca sa definesc ce inseamna a fi o MAMA buna.

Vreau sa spun ca fiecare dintre noi o sa ne gasim instinctele, o sa simtim cum trebuie sa ne purtam cu puii nostri.
De cate ori nu m-am dus la medic spunand ca eu simt ca nu e in regula cu puiul meu, doctorul mirandu-se ca aparent totul era ok.

Si dupa analize, s-a dovedit ca aveam dreptate.

O sa imi intreb baietelul de 5ani si va spun si parerea lui despre ce inseamna o MAMA buna.
Cred ca o sa raspunda : cineva care sa ii acorde timp, atentie si sa se joace cu el si poate sa ii cumpere inghetata

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

sssssssst...sa va spun un secret soptit ca sa nu o deranjez pe mama mea care canta. i-am dat versurile albumului "miracle" -celine dion si play la combina, iar acum canta...cred ca si asta inseamna a fi o mama buna, iar mama mea a fost una buna din simplul motiv ca a fost mereu empatica cu mine, din simplul motiv ca si acum imi este alaturi, ca si acum daca eu plang...plange si ea..chiar daca nu mereu cu lacrimi...nu pot descrie atmodfera de aici si acum....dar este vorba de iubire, iubire intre mama si fiica..iar eu nu mai sunt un copil, cred ca asta vroiam sa spun, iar daca peste 28 de ani, ema mea va vrea sa fie cum sunt eu, inseamna ca am facut treaba buna, asa cum a facut si mama mea.

adina si ema pe care o voi lua de manuta pentru prima data...in iunie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreema24 spune:

Cred ca : "Sa iti iubesti copilul si sa faci tot ce crezi ca e mai bine pt el" spune tot.
Dupa parerea mea asta inseamna sa fii o mama buna.

Ramona & Loreema
http://photos.yahoo.com/loreema24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Sa pui copilul si nevoile lui mai presus de tine!!!

Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

..as mai adauga: sa-l sprijini in toate actiunile sale chiar daca pt tine sunt avangardiste..oricat de deschisa te consideri ca esti. Sa accepti ca la un moment dat te va depasi. Poate ca asta vi se pare evident, dar mai sunt parinti care, din pacate, sunt mai rigizi...din acest punct de vedere...Incurajeaza-l sa creasca si sa faca ceea ce-si doreste, sa-si atinga visele fara sa-l judeci sau sa-l certi daca greseste; sunt altii multi cei care de abia asteapta sa-l faca sa planga. Eu una consider ca indiferent de varsta, copilul tau, maturul de langa tine, parinte la vremea sa, traieste mai linistit stiind ca ii esti mereu aproape, chiar daca in timp ti-ai dat seama ca nu mai poti fii alaturi de el zilnic, fizic vorbind...Aici daca mai continui voi ajunge la discutia despre momentul in care copilul tau merge pe drumul lui...asa ca am sa ma opresc deocamdata.:)

Ce-mi place sa citesc tot ce scrieti. Toate aveti dreptate!

Adina (35+) http://community.webshots.com/album/332475978tyyAMm

Mergi la inceput