afta sau ce-o fi...

afta sau ce-o fi... | Autor: light

Link direct la acest mesaj

De vreo 3 zile de cand sunt racita mi-a iesit si o afta desi nu stiu daca e chiar afta sau altceva. E ca o basicutza deja sparta, albicioasa la gingia de jos si in jur e zona putin inrosita si ma ustura ingrozitor mai ales cand mananc acru. Ati patit asa ca mine? Stie cineva un tratament naturist?mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dma spune:

incearca sa iti badijonezi gingiile cu GLICERINA BORAXATA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puff spune:

quote:
Initial creeata de LUCIA MIRELA

De vreo 3 zile de cand sunt racita mi-a iesit si o afta desi nu stiu daca e chiar afta sau altceva. E ca o basicutza deja sparta, albicioasa la gingia de jos si in jur e zona putin inrosita si ma ustura ingrozitor mai ales cand mananc acru. Ati patit asa ca mine? Stie cineva un tratament naturist?

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Dupa cum o descrii e cu siguranta afta!Presupun ca basicuta sparta arata ca un mic crater... Eu am 23 de ani fac afte frecvent de cand ma stiu...asa ca am facut un picut de cercetare in acest domeniu. Vestea proasta este ca aftele nu se vindeca definitiv. Adica ele trec dar pot recidiva oricand. Cele mai dureroasa afte sunt cele de sub limba aproape de varf(Probabil ai auzit expr. "Pushchea pe limba!")...Iti dau lacrimile cand mananci
Ca tratament in farmacii gasesti glicerina boraxata simpla sau cu propolis. Unii zic ca e buna...la mine n-a dat rezultate niciodata.
Un tratament natural este tinctura de propolis. Nici asta nu m-a ajutat prea mult. Adica de ustura tare pe moment pana iti amorteste si poti sa mananci...dar nu ti se vindeca mai repede afta. De obicei o afta trece in cca. 10-12 zile.
Eu m-am mai obisnuit cu aftele si nu pre fac nimic, dar daca usturimea este insuportabila ma clatesc in gura cu ceai de galbenele sau cu solutie de bicarbonat de sodiu (o lingurita de bicarbonat la o cana de apa)Calmeaza foarte bine durerea.
Nu cred sa aiba vreo legatura cu raceala. Mie imi apar daca imi musc liba sau mucoasa obrazului (mi se intampla des). In mare parte, aftele se transmit ereditar...eu le mostenesc de la tata.
Sper sa-ti treaca si sa nu-ti mai apara...sunt o pacoste!!!
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Aftele sunt doar un simptom ce arata scaderea imunitatii organismului..... asa ca rezolvarea pe termen lung implica refacerea imunitatii.

Cat despre PROPOLIS, da, el ajuta la cicatrizarea mai rapida a leziunilor – dar nu la vindecare, iar pentru aceasta, la administrarea minima de 4 x 10 picaturi / zi in stadiul acut, trebuie “plimbat” prin gura atata timp cat se poate !

Totusi, utilitatea acestui tratament (cu PROPOLIS) se vede daca este folosit preventiv, luat zilnic long time 15-20 picaturi / zi seara luat cu ceai caldut nu fierbinte, pentru cresterea imunitatii, laturi de alte solutii terapeutice de care se stie; echinaceae, spirulina, catina, tratamentele homeopatice.... etc., evident, adaptate fiecarui caz in parte.

Sanatate tuturor !

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Lucia mie cu glicerina boraxata cu propolis mi-a trecut.Si bineinteles ca am luat ceva si sa-mi intaresc/maresc imunitatea.Eu iau tinctura de echinacea pt imunitate am mai spus.Incearca.
Pupici cu lipici.

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

A fost afta, s-a dus, alta nu a mai aparut, am scapat relativ usor cu glicerina. E posibil sa fie si imunitatea scazuta. Adevarul e ca in ultima vreme numai de imunitatea mea scazuta nu mi-a mai ars, pentru ca am tot avut copilul bolnav si m-am tot gandit cum sa-i maresc lui imunitatea.Va multumesc mult pentru sfaturi.mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Desene noi-LiviuAl doilea tort

Mergi la inceput