Gradinite, please sfaturi
Dragii mei
ma tot framanta niste probleme de ceva timp. Bona noastra doreste sa inceapa facultatea din toamna si nu va mai putea sta cu mandarina. Acum o platim pe bona cu 3.500.000. Din ce imi amintesc pe vremea cand cautam sa angajam, majoritatea cereau peste 4 milioane si ma gandesc ca acum toate cer asa. Plus mancarea. Oare cat mananca o bona, cam de ce valoare? Niciodata nu m-a preocupat.
M-am uitat pe la gradinitile de stat dar mi se par prea multi copii 25-30/grupa la cat de micuti sunt.
Dintre gradi particulare am gasit 2 interesante-Aschiuta 2003, pe Str. Fagetului cu 150 euro/luna la program lung si Prichindel pe Str. Stoian Militaru cu 160 euro/luna.
O gradi interesanta mi s-a mai parut si OpenMind dar nu e in sectorul 4.
No acum ca am atins culmea incoerentei sa va intreb cateva lucruri:
- stiti ceva de gradinitele de mai sus?
-cum s-au acomodat copiii vostri la program lung? Nu-mi permit si gradi si bona.
- ar fi mai bine sa o mai las un an? Mi-e cam frica, am avut experiente nefericite cu bonele.
Doamne ce emotii am!
Nadina
Raspunsuri
lavi02 spune:
Sfat: schimba titlul subiectului in ceva de genul:
Gradinitele Aschiuta, Prichindel, OpenMind?
Din pacate eu nu le stiu, dar poate o sa vada titlul subiectului oameni care au auzit ceva de ele.
Ce varsta are mandarina? Copiii in general se acomodeaza, iar dupa 2 ani, 2 ani si un pic se simt bine printre alti copii.
nadina spune:
Of lavi merci pentru sfat. Ideea e ca inca nu sunt convinsa ca gradinita e alegerea cea mai buna pentru mandarina-3 ani pe 17 septembrie. Personal as opta pentru inca un an acasa cu bona, dar tare mi-i frica, in afara de fata asta numa nebune am intalnit.
Gradinitele respective ma intereseaza numa dupa ce ma conving ca asta e ceea ce trebuie sa facem.
Nadina
CORNELIAP33 spune:
Nici eu nu stiu nimic despre aceste graduinite.
Nu consider ca este prea mica pentru gradinita, eu cred ca le e mai bine la gradinita decat acassa cu bona. La varsta asta au posibilitati de asimilare deosebite si consider ca le e foarte util un cadru organizat de viata.
Ma gandeam insa ca trebuyie sa ai in vedere ca mandarina ta se poate imbolnavi si ca ar trebui sa ai totusi o persoana pe care sa o chemi pentru a sta cu ea intr-o astfel de situatie.
Multi pupici si succes,
Cornelia si BB Rares-22.04.2002