in caz de lesin

in caz de lesin | Autor: anka-maria

Link direct la acest mesaj

Ieri mi-a facut sotul o surpriza neplacuta. In timp ce-mi facea mie ceai a lesinat. Pur si simplu a cazut jos ca secerat. A fost inconstient vreo 2 min timp in care am incercat sa-l fac sa-si revina. Nu dormise in noaptea aia ca sa termine o carte deci probabil era obosit, plus ca mai are si ceva probleme cu tensiunea. Dar se poate sa cazi din picioare la 24 de ani doar de oboseala?
Intotdeauna io am fost cea slaba si bolnava si pusa in situatia inversa m-am panicat. Pur si simplu n-am stiut ce sa fac.
Spuneti-mi si mie ce se face in astfel de cazuri ca respectivul sa-si revina mai repede.

just me

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

anka-maria, esti sigur ca a fost inconstient 2 minute? te-ai uitat pe ceas? ca stii ca in situatii de astea , cand te sperii se cam "dilata" timpul...ce fel de prob de tensiune are? prea mare, prea mica, ocsilanta? cand si-a revenit a fost totul ok? vreo mana/picior amortite? vedera buna? a vorbit bine imediat ce s-a trezit? dureri de cap, ceva?mi-e greu ca cred ca la 24 de ani lesini de oboseala....ai putea incerca sa obtii o consultatie la un neurolog...si grija cu tensiunea totusi.
si ca intrebai ce sa faci in situatiile astea...daca il prinzi imediat inainte protejeaza-l sa nu se loveasca in cadere...poti sa il stropesti cu apa rece...ceva deosebit nu e de facut...deci neurolog si ceva analize!!! (inclusiv o glicemie!!!!)
te pup si asteptam vesti bune

"SI CAND SFARSEAM CUVINTELE, INVENTAM ALTELE
SI CAND SE-NSERA CERUL, INVENTAM CERURI ALBASTRE
SI CAND ORELE SE INVERZEAU CA SMARALDELE
NE BRONZAM LA LUMINA DRAGOSTEI NOASTRE"
(NICHITA STANESCU)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Initial creeata de anka-maria
m-am panicat. Pur si simplu n-am stiut ce sa fac.
Spuneti-mi si mie ce se face in astfel de cazuri ca respectivul sa-si revina mai repede.

just me

Multa sanatate sotului tau si trimite-l sa-si faca niste analize!
Primul ajutor in caz de lesin (daca, Doamne fereste, se repeta):
http://www.iatp.md/fae/ESE1/Ajutor/13.%20Lipotimia.htm

Acordarea ajutorului in caz de lipotimie
Lipotemia (lesinul)- este o stare de pierdere a cunostintei pe o durata scurta de timp – de la citeva secunde pina la citeva (4-5) minute. Pierderea cunostintei pe o perioada mai mare este deja un semn de dereglari serioase in organizm si necesita urgent asistenta medicala specializata. Pierderea cunostintei, fara ca pacientul sa-si revina, este numita stare de coma si prezinta pericol serios pentru viata.

Lipotemiile au loc adeseori in mod reflector – din cauza insuficientei de oxigen in aerul inspirat (aglomeratie de oameni intr-o incapere inchisa, neaerisita), din cauza unui stres puternic (psihic sau fizic), din cauza unei traume, lovituri dureroase, din cauza insolatiei, supraoboselii, din cauza incalcarii regimului de alimentare.

Specific este faptul, ca pacientul ar putea sa-si revina si singur peste o anumita durata de timp. Dar totuna asistenta persoanelor din jur este binevenita.

Pacientul trebuie scos intr-un spatiu racoros, bine aerisit, trebuie culcat cu fata in sus si capul pe o parte. Sub mini si picioare se recomanda de a pune obiecte mari – daca e posibil trebuie de asigurat o pozitie in care minile si picioarele se afla mai sus decit corpul, iar capul – mai jos decit corpul. Daca este disponibil – se da de mirosit un tampon cu amoniac, se stropeste fata cu apa rece. Se descheie nasturii, se slabeste cravata, cureaua. Daca pacientul nu-si revine – se solicita urgent ajutor medical !

Cristina
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14.12.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Sar'mana de informatii.
Nu m-am uitat la ceas dar la cat de panicata am fost, mi s-a parut o eternitate pana a deschis ochii. El are tensiunea mare de cand se stie(16 iar daca se supara face 18). Parintii l-au dus la o suta de medici ca sa afle cauza tensiunii crescute. A facut analize peste analize si concluzia generala a fost "asa e el". Timp de 5 ani de cand suntem impreuna nu a fost bolnav decat o singura data de gripa. In general e un tip foarte robust, de aici si surpriza mea. L-am intrebat ce-a fost cu el si cica ii era foame. Da' cum naiba sa lesini de foame cand frigideru' e plin?
Din cate mi-am dat io seama nu a ramas cu ceva amortit si vorbea coerent

just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soarenistor spune:

Buna
De obicei se intimpla dimineata, daca nu maninci nimic faci o cadere de calciu si in momentul ala iti scade si glicemia.
Primul ajutor este sa-i dai ceva dulce ,apa cu zahar sau bomboane etc
parerea mea e sa-i dai si o pastiluta de calciu .Sotulmeu a facut chestia asta asta vara ,s-a albit la fata ,nu putea sa stea pe picioare ,i-am dat repede o pastila de calciu si si-a revenit ,dupa aceea nu a mai avut nimic.
cit i-a iesit calciu ionic si cel total?
dar magneziu si glicemia?
multa sanatate tie si sotului tau

nistor gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

pai ar trebuisa isi verifice glicemia, calcemia si parca si niste investigatii neurologice se fac in astfel de situatii.. mai bine sa afli din timp dc e ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goanga23 spune:

Mie mi s-a intamplat o data sa fiu inconstienta in timpul lesinului si de cateva ori eram oarecum constienta , oricum senzatia era foarte nasoala, nu pot sa o descriu...ce faceau ai mei : ma duceau la fereastra la aer curat si vorbeau cu mine , strigau la mine , otet/alcool pe la nasuc...dupa care analize ( lesinurile si semilesinurile ...daca pot sa le numesc asa le-am facut cu motive: insolatie, apoi la durere sau la vederea sangelui )...mi-amintesc ca odata eram la veterinar si cand am vazut sange am (semi)lesinat : m-au scos afara la aer curat iar doctorita imi freca partea bratului intre cot si incheietura mainii..

in rest, a doua zi la analize, in afara de calciu foarte scazut nu aveam nimic...

Deci, pentru linistea voastra mergeti la medic, s-ar puteaca sotul tau sa aiba nevoie deun supliment de vitamine si calciu/magneziu

Multa sanatate!
Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

anka-maria, faceti niste analize, asa cum au zis fetele. Cu tensiunea mare te inteleg, ca si sotul meu avea probleme mari cu tensiunea (trasatura de familie) si ii si curgea foarte des sange din nas si medicii aproape i-au dat medicamente de tensiune si de inima, la 24 de ani .

M-am suparat tare de tot, nu am putut concepe sa inceapa sa ia medicamente de tensiune si inima de la 24 de ani. Si am mers la un magazin naturist si am luat capsule de usturoi. A luat timp de 2 luni, o capsula seara. Si de la 170-180/80-90, acum are tensiunea 110-120/60-70 maxim (tensiune de aviator ). Se simte foarte bine, nu a mai avut probleme absolut deloc, nu ii mai curge sange din nas si nu a luat nici un hap chimic. Asta de 3 ani de zile. Si-a reglat insa si somnul, stilul de lucru, stilul de mancat (muncea mult, pana seara, nu manca mare lucru in timpul zilei si manca seara masa de pranz)...

Anka-maria, iti spun eu ca se poate. Stiu ca pare banal, dar chiar au efect capsulele/tabletele de usturoi la tensiune mare (si au avantajul ca nu miroasa, deci nu se simte deloc ca le-a luat; in plus, imbunatatesc imunitatea si rezistenta la raceli, gripe) si nu sunt chimice - asta e cel mai mare avantaj, ca nu incepi sa depinzi de ele, nu trebuie sa le iei toata viata.

Multa sanatate si daca ai nelamuriri, scrie-le aici sau pe PM.

Adi

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Adimercedes, multumesc mult de sfaturi, asa o sa facem. Deocamdata fiind in Franta nu prea stiu daca o sa gasesc capsule cu usturoi(logica imi spune totusi ca tre' sa fie) dar venim in 2 luni acasa si iti urmam sfatul.

just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adjadyn spune:

probabil ca se poate si din cauza anemiei.am avut o prietena care si ea a avut vreo 2 lesinuri...

adjadyn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Si eu cred ca e din cauza anemiei caci si mie mi se mai intampla dar ar trebui sa-si fac un set complet de analize. Eu mi-am facut acum doua luni si m-am mai linistit caci au iesit bine.

Sanatate.

Dumnezeu sa ne ajute la toti

Mergi la inceput