Cum poti intra in posesia unei mosteniri daca stai in Ro, iar defunctul era cetatean canadian cu rezidenta in State?
Stie cineva?
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)
Cel mai bine ar fi sa intrebi un notar sau sa consulti un avocat specializat pe succesiuni si mosteniri. Eu stiu ca se deschide succesiune. Intereseaza-te de mostenire, pt ca o data acceptata mostenirea de catre tine, accepti si datoriile defunctului. Asa cavezi ce datorii are pt ca dc sunt mai mari decat mostenirea, nu are sens. De asemena conteaza in ce grad vii tu la mostenire si cati succesori mai sunt chemati la mostenire? Unde a murit defunctul, in Romania sau in America? Unde avea bunurile (imobilliare in principiu)in Rom, Canada, America?
Multumesc pt raspuns, Alina.
O prietena a defunctei a trimis in Ro, mostenitorilor, extrase de cont, (practic asta lasa mostenire,suma de bani care se afla in banci, bunuri imobiliare nu avea). Cum s-ar putea afla daca are si datorii? Prietena ei nu zice nimic de datorii. Defuncta a decedat in State, era acolo de aproape 30 de ani.
Noi am vb cu un notar si ne-a spus ca succesiunea se poate face doar acolo, ideea era sa se poata face aici, in Ro, dar se pare ca nu.
Aaa, uitam, extrasele de cont au fost trimise la rugamintea defunctei, inainte sa moara, iar de datorii n-a spus nimic. Cum s-ar putea afla totusi daca are sau nu datorii? Din extrase rezulta ca are niste depozite, nu altceva.