Copilul isi insulta parintii
Raspunsuri - Pagina 6
OtiliaLia spune:
Eu cred ca toate aceste probleme apar din cauza "mediului" in care traieste copilul. Nu are de unde sa cunoasca cuvinte urate daca nu le-a auzit, nu va urla daca nu vede alti copii care urla, etc...
Bataie e aiurea, nu ajuta nici la un caine - desi se foloseste cateodata.
Copilul trebuie tratat ca un "adult responsabil"- sa i se explice ceea ce greseste, de ce nu e bine sa.... si sa se insiste pana se plictiseste sa auda, daca nu vrea sa priceapa.
Nane spune:
quote:
Originally posted by ocebine
Te-astept sa-mi dai vreo doua palme.....
Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
Nu ma provoca... m-as conforma cu mare placere!
Pe de alta parte,o palma la fund cat atunci cand o merita,si numai in cazurile in care fac ceva interzis numai de-al naibii,atunci cand chiar sar calul,cand time-out nu este suficient,..ei bine o palma la fund odata la 2 luni nu lasa copilul traumatizat
Exact la asa ceva ma refeream si eu, in nici un caz la maltratari sau mai stiu eu ce alte chestii. Imi pare rau daca m-ati inteles gresit.
Draga Nane, m-ai lasat fara replica !No comment!
Poate nu m-am exprimat eu bine, dar in nici un caz n-as fi de acord sa bati copilul intr-una. Ei, si cand spun bataie ma refer la o palma la fund, in nici un caz peste fatza. Si vad ca nu sunt singura care gandeste asa, asa ca nu-nteleg reactiile unora dintre voi...
Am trait sa vad si faze de genul "sa nu-ti doresti copii" sau "vai de copilul tau" din partea persoanelor "tolerante" de pe acest topic. Ati auzit de faza cu barna si paiul din ochi? Dupa cum spuneam mai inainte, vad ca stiti sa maraiti... Si sa muscati, sunt sigura! Eu, cruela adepta a maltratarii copiilor, nu mi-am permis asemenea aprecieri la adresa nimanui. Violenta are multe forme...
Mersi, Emi si mami!
Nane
Nane spune:
quote:
Originally posted by NinaBquote:
Originally posted by addida
Cecilia nu exista un lucru mai injositor decit sa bati un copil.
Bata-te cu cineva de teapa ta, care are o sansa sa se apere, nu cu un copil, el este cel care pierde. Sint foarte trista, cind aud asa ceva. Nu stiu ce aduce bataia, decit i prinde bine mamei proaste, care i-si descarca dracii pe copil.
iote maica ...sau visez io? ai Nane?
Sorry, nu vazui, eram "orbita" de nervi.
Nane
Nane spune:
quote:
Originally posted by Adelaquote:
Originally posted by Nane
Copii nebatuti sunt niste tirani rasfatzatzi care urla si se dau cu fundul de pamant, fac crize de isterie indiferent de locul in care se afla in momentul respectiv (unul dintre ei s-a aruncat intr-o balta care-i venea pana la genunchi in fund, pt ca am vrut sa-l scot de-acolo sa nu se ude pe picioare si hait! ca istericul a inceput cu urlete si cu dat cu fundul de pamant); cei batuti sunt niste copii normali, bine crescuti care-si respecta atat parintii cat si pe cei din jur, sunt copii vorbareti, dragutzi, simpatici si glumeti de ti-e mai mare dragul sa stai prin preajma lor. In plus, am o foarte buna memorie a copilariei mele (imi aduc aminte multe lucruri de la 1 an juma' incoace) si pot sa zic cu mana pe inima ca am luat batai pe drept, si ca am si invatat ceva din ele. La mine treaba cu vorba n-a functionat niciodata... asa ca se cerea o palma.
Nane
Am ramas fara cuvinte!
Atat mai pot sa zic: Vai de copilul tau!
Adela , mamica de Julia
Repet: Poate m-am exprimat gresit, prin "batai" inteleg o palma cand si cand, si numai daca este necesar... Va pomeniti ca va-nchipuiti acusha ca leg copii de un calorifer si ma apuc sa-i biciuiesc, sau ce? Fetelor, ce naiba, nu cred ca suntem sadici... Prin "copii batuti" inteleg copii care-au fost "altoiti" atunci cand au facut-o lata. Doamne, ce va-nchipuiti???
Adelasi Criss UK, stati linistite ca n-o sa-mi maltratez copilul, dar nici n-o sa stau sa privesc linistita cum isi baga degetele-n priza spunandu-i cu calm "mama, nu e voie", iar el pt ca nu va-ntelege sau se va face ca ploua va continua asaltul asupra prizei. Ma voi duce si ii voi plezni usor mana ca sa invete ca acolo n-are voie.
Sau sugerati cumva ca ar trebui sa-mi las copilul sa vada pe pielea lui ce se-ntampla daca baga degetele in priza, iar eu, surazatoare, il voi privi si-i voi repeta pe cel mai dulce ton: "dragul mamii nu e voie", iar dupa ce se va fi curentat o sa-i zic (stand in continuare cu mainile-n san si zambind): "vezi, mama, ti-am zis eu..."
Sunteti aberante, zau! N-a vorbit nimeni de dresat, maltratat sau alte prostii pe care le-ati dedus din cele scrise de mine... eu vorbeam de lucruri normale, cel putin asa cred in continuare.
Nane
descintec spune:
quote:
Nane, da-mi voie sa-ti spun ca generalizare mai neinteligenta (asta ca sa ma exprim delicat) nici ca am mai auzit. SI pentru mine este foarte relevant daca ai sau nu copii. Pot spune cu mina pe inima: "Nici sa nu iti doresti copii"!!!
Reguli ale polemicii civilizate
1. Polemica trebuie sa se refere numai la idei, iar domeniul discutiei trebuie sa ramana limitat.
3. Orice referire la persoana adversarului trebuie categoric evitata.
_
Sapte dintr-o lovitura!
Emi si mami spune:
Oops...
Mai, fetelor, hai sa nu ne .
Totusi, chestia cu palmele... Sper ca a fost o gluma, am vazut ca urma un zambaret.
Dar sunt cuvinte care, intr-o discutie, il enerveaza pana si pe cel mai bland om si atunci, garantat, dialogul s-a dus pe apa sambetei.
Haideti sa-i lasam pe altii sa se paruiasca intre ei si noi sa folosim palmuta (cele care cred in ea) numai daca e chestiune de viata si de moarte (masini, prize, garduri ascutite, etc.), unde trebuie sa reactionezi fulger.
Noi am inteles punctul vostru de vedere si speram ca voi l-ati inteles pe al nostru, chiar daca fiecare parte a ramas la parerea ei. In problema asta delicata, nu cred ca se putea altfel. Discuta lumea de zeci de ani si nu s-a ajuns la un acord... Dar influente exista, si de o parte, si, presupun, de celalata.
Nu mai indoiesc ca fiecare dintre noi este o mamica foarte buna pentru copilul sau copiii ei.
descintec spune:
quote:
Sa fii sanatoasa iti doresc! (la cap, daca-mi permiti)
quote:
Originally posted by Nanequote:
Te-astept sa-mi dai vreo doua palme.....
Nu ma provoca... m-as conforma cu mare placere!
quote:
Sunteti aberante, zau!
Nane
Reguli ale polemicii civilizate
1. Polemica trebuie sa se refere numai la idei, iar domeniul discutiei trebuie sa ramana limitat.
3. Orice referire la persoana adversarului trebuie categoric evitata.
_
Sapte dintr-o lovitura!
descintec spune:
quote:
Originally posted by Emi si mami
Ia amintiti-va, insa, cele care ati avut parinti buni, NU violenti: cand va mai atingeau, ce simteati? Frica sau respect fata de autoritatea parinteasca?
Eu sunt o fire foarte nesupusa, dar trebuie sa recunosc ca frica nu era nicidecum sentimentul dominant, mai ales ca stiam ca:
1. "am comis-o" cu buna stiinta, deci merit pedeapsa primita
2. parintii ma iubesc, ma asculta cand am dreptate si nu ma maltrateaza.
Eu recunosc ca erai mult mai intelepta si mai reflexiva decat mine cand erai mica. Mie, trebuie sa recunosc, imi era frica. Uneori, cand stiam ca urmeaza sa o incasez dupa cate o boacana strasnica, imi era chiar groaza. Si daca ma puteam salva cu o minciuna, le-o serveam fara sa clipesc. Frica insa imi disparea subit in momentul in care simteam lovitura. In clipa aia ii sfidam, ma intorceam sa primesc lovitura din plin si ii uram din toate puterile. Erau cateva secunde in care imi doream sa ii pot eu lovi si sa moara. Apoi, cat plingeam dupa "catastrofa", imi doream sa mor eu, sa fug de acasa si ei sa sufere. Chiar construiam scenarii in minte in care ii vedem cautandu-ma disperati, sfasiati de pareri de rau ca din cauza lor am murit. Plingeam in asa hal de mila lor si a mea ca ii puteam ierta pentru bataie si puteam sa ii iubesc iar.
Deci, nici urma de respect pentru ca ma bateau :) Ii respectam ca erau inteligenti si foarte harnici. Ii iubeam pentru ca ma iubeau si ii iubeam cand erau blanzi cu mine. I-am iertat de mult pentu bataile din copilarie (n-am fost un copil maltratat, am avut o copilarie fericita). Azi imi dau seama ca in mintea mea aveau alta dimensiune decat cea reala. Pot sa ii inteleg. Azi, cand mai vorbesc cu ei despre asta, mama imi spune ca i-ar placea sa nu ma fi batut niciodata, dar astea erau "obiceiurile" vremii. Io nu zic ca moare cineva din asta, ca ramane "marcat" pe viata, da zic ca se poate si fara. Chestie de alegere.
_
Sapte dintr-o lovitura!
descintec spune:
quote:N-ar fi mai simplu cu niste dopuri speciale pentru prizele alea?
Adelasi Criss UK, stati linistite ca n-o sa-mi maltratez copilul, dar nici n-o sa stau sa privesc linistita cum isi baga degetele-n priza spunandu-i cu calm "mama, nu e voie", iar el pt ca nu va-ntelege sau se va face ca ploua va continua asaltul asupra prizei. Ma voi duce si ii voi plezni usor mana ca sa invete ca acolo n-are voie.
Sau sugerati cumva ca ar trebui sa-mi las copilul sa vada pe pielea lui ce se-ntampla daca baga degetele in priza, iar eu, surazatoare, il voi privi si-i voi repeta pe cel mai dulce ton: "dragul mamii nu e voie", iar dupa ce se va fi curentat o sa-i zic (stand in continuare cu mainile-n san si zambind): "vezi, mama, ti-am zis eu..."
Nane
_
Sapte dintr-o lovitura!
CryssUK spune:
chiar asa
''N-ar fi mai simplu cu niste dopuri speciale pentru prizele alea? ''
Jake nu baga degetele in priza si nici nu pune mana pe cutit pt ca i s-a explicat ce se intampla daca baga degetele acolo.
Le spune si la alti copii ca nu e voie aia sau aia pt ca el a priceput ca nu e doar un moft al parintilor ci e o treaba care sa sfarseste rau cu nenea doctorul sau fereasca D-zeu mai ce.
Solutii sunt,depinde de noi sa alegem!
http://site.neogen.ro/liviu.ungureanu/files/ps_despre.html
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117" target="_blank">Ajutati un OM sa traiasca!