despre masina de spalat vase...

despre masina de spalat vase... | Autor: dixie

Link direct la acest mesaj

am cumparat recent o masina de spalat vase Bosch.
sa nu radeti de mine dar nu prea stiu s-o folosesc ;).

da, sigur ca am instructiuni, le-am citit, dar in final am cateva intrebari...

trebuie folosit un detergent special (am auzit de niste pastile) sau e suficient cel lichid folosit uzual?

am mai multe programe de la 35 la 70 grade. la 35 de grade spala in 30 minute, la toate celelalte dureaza cam 2 ore un spalat... cam mult. e cam naspa cand la final observi insa ca desi vasele sunt puse ca in prospect zic eu... unele mai sunt murdare!
nu ma refer aici la vase cu multa grasime... ci de ex. vase murdare de snitele sau piure, unde mancarea se intareste putin pana ajung vasele la spalat!

aveti alte sugestii, trucuri pe le-ati descoperit in timp?

multam,
dixie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana27 spune:

Iti spun cum fac eu. Ca detergent folosesc tablete dar la fel de bine se poate folosi si pudra. Important e ca detergentul sa contina si o sare care sa protejeze masina impotriva calcarului. Daca nu gasesti astfel de detrgent se poate cumpara separat aceasta sare (e un fel de calgon pt masina de spalat rufe) Cu programele eu te sfatuiesc sa te convingi singura. Si eu am luat o la inceput pe bajbaite. La 35 grade se spala in general paharele, sau cestile pentru ca nu sunt foarte murdare si nici cu grasime. Eu folosesc programul la 50 grade dar pentru ca masina mea lucreaza doar o data la doua sau chiar si la trei zile, inainte de a baga o farfurie mai murdara in masina o trec scurt sub jetul de apa. Grosul se duce deja si nici nu mai miroase. Pentru ca asta ma enerveaza pe mine. Sa folosesc masina pentru doar doua farfurii(noi nu avem copii si mancam doar seara acasa) nu ma tine buzunarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Eu am un Indesit si am 5 programe (70 grade = intensiv, 55 grade = normale, 50 grade = pahare si vase delicate, express 25 minute, inia o pauzare = 10 minute).

In instructiuni scrie sigur (cel putin la mine scrie) ca:

1. se foloseste un DETERGENT SPECIAL PT MASINA DE SPALAT VASE; sa nu folosesti niciodata detergentul obisnuit, pt ca nu are aceleasi performante si poate sa deterioreze masina; ca e pudra sau pastile, asta e mai putin important, e in functie de buzunarul tau.

2. Se foloseste SARE DE DEDURIZARE, care poate fi cumparata separat sau poate sa fie inclusa in pastilele de detergent, cum are liliana. In functie de duritatea apei (pe care cica o afli de la Apa Nova) s-ar putea sa fie necesara mai multa sare, sa nu fie suficienta cea din pastilutele de detergent.

3. Programul de 35 de grade e evident pt vase foarte usoare, fara grasime (pai si la mina daca speli la 35 de grade ... asta e apa rece!). Un program normal dureaza cam 2 ore, poate si mai mult, daca are si uscare.

4. Daca nu speli vasele imediat, OBLIGATORIU trebuie sa inlaturi resturile de alimente, ca altfel se usuca si se intaresc, nu le mai scoate nici un detergent si se mai si imput ! Eu foloseam programul de inia o pauzare, care le da o clateala cu apa rece, dar imi lasa in masina un miros cumplit. Mai nou le dau eu o clatire sub jet de apa calda, atit cit sa se ia mizeria mai mare, dupa care le bag in masina.

5. Sfatul meu este sa speli cit mai des posibil cu ea, sa lasi cit mai putin vasele murdare in asteptare, pt ca prind miros. Si sa o speli si pe ea din cind in cind, din acelasi motiv.

6. Mai exista si un lichid de clatire, util in special daca ai multe pahare. Ajuta la uscare si nu-ti ramin pete de detergent pe vase.

Tot ce ti-am spus ar fi trebuit sa gasesti in prospect (ca si eu tot de-acolo le stiu :) ).
Daca mai ai intrebari, mai intreaba-ne.

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Dixie, uita-te si aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28896&whichpage=1
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=25970&whichpage=1

si mai era un topic deschis de mine acum vreo 2 luni cind mi-am cumparat si eu una, da' sa mor daca-l mai gasesc . Ma poate ajuta cineva? Chiar vroiam sa scriu acolo cum imi merge masinuta...

Boghi, pt rabdarea de a ne explica (noua, incepatorilor) cu atita rabdare, de fiecare data, cum functioneaza masinaria asta.

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Esteeee!!! Am gasit topicul meu! www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40192" target="_blank">Iaca!

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput